vlcsnap-2016-02-09-14h39m26s242.png

Amber Vandenbussche (Lennik) gebruikt kunst als wapen tegen borderline

din 9 feb 2016

Nog tot 5 maart kan je in jeugdcentrum De Kazerne in Halle gaan kijken naar ‘Alles oké’, een tentoonstelling van de 19-jarige kunstenares Amber Vandenbussche uit Lennik over het thema borderline. 

Amber was 15 jaar toen ze de diagnose ‘borderline’ kreeg, een persoonlijkheidsstoornis waarbij emoties moeilijk onder controle te houden zijn. Deze ziekte uit zich vaak in verlatingsangst, eetstoornissen en zelfverminking. Maar gelukkig komt Amber uit een kunstenaarsfamilie en ontdekte ze dat kunst helpt om met borderline om te gaan. Vooral tekenen brengt troost. “Hoe griezeliger en hoe viezer mijn werken zijn, hoe beter ik mijn binnenste van mezelf heb kunnen uiten op papier. Een keer het op papier staat, is het uit mijn hoofd”, verduidelijkt Amber.  

Het creëren van artistiek werk heeft Amber ook de moed gegeven om vol te houden en wat te genieten van het leven. Haar volledige verhaal en een rondleiding krijg je straks in KrisKras.  

‘Alles oké?’' kan je nog tot 5 maart gaan bezoeken in jeugdcentrum De Kazerne (Leide 3) in Halle, alle werkdagen van 9u30 tot 16u30.  

[[{"type":"media","viewmode":"mediaoriginal","fid":"41880","attributes":{"alt":"","class":"media-image","height":"337","width":"610"}}]]