deelfietsen_liedekerke_2.png

Liedekerke stelt gratis deelfietsen ter beschikking

zat 9 jul 2016

Liedekerke is gestart met een bijzonder proefproject. Op zes verschillende locaties in de gemeente heeft het bestuur in totaal zo'n 20 tweedehandsfietsen gestald. Ze staan niet op slot en kunnen gratis gebruikt worden voor milieuvriendelijke verplaatsingen binnen de gemeente. 

 

 

Verplaatsingen binnen de gemeente verduurzamen

Het deelfietsenproject past in het engagement van de gemeente Liedekerke in het Burgemeestersconvenant om tegen 2020 20% minder CO2 uit te stoten. "Het gaat om een proefproject om na te gaan om we op die manier de verplaatsingen in onze gemeente wat kunnen verduurzamen", vertelt burgemeester Luc Wynant. 

Tweedehandsfietsen

De deelfietsen werden ofwel gedoneerd door inwoners ofwel zijn het door de politie opgehaalde weesfietsen waarvan de eigenaar niet bekend is. Groep Intro, een sociaal economiebedrijf met wie Liedekerke voor dit project samenwerkt, zette alle fietsen in orde en zal de fietsen en de fietsenstallingen ook verder onderhouden. 

Geschilderd in de kleuren van de gemeente

"We hopen dat onze inwoners ze gebruiken en met respect behandelen. Om te voorkomen dat ze zullen gestolen worde,n zijn de tweewielers opvallend geschilderd in de kleuren van Liedekerke. Sommige fietsen hebben ook een gps-systeem waarmee we ze kunnen lokaliseren", zegt Wynant.