marktrock-oude-markt-leuven-20060813-bjorn-again.jpg

Marktrock verhuist van Leuven naar … Vilvoorde!

don 21 jan 2016

Vilvoorde is naast Bilzen en Aalst één van de drie nieuwe locaties waar vanaf dit jaar Marktrock zal georganiseerd worden. Onder meer Clouseau, Stan van Samang, Regi en K3 zullen er het podium op het Rooseveltplein beklimmen.

In oktober vorig jaar besliste het schepencollege in Leuven om niet verder te gaan met Marktrock in Leuven. Dit tot groot ongenoegen van organisator Live Entertainment dat voor de editie van 2016 al een volledige line-up, een sponsor- en mediaplan had uitgewerkt. Maar Leuven wil dit jaar werk maken van een eigen gesubsidieerd festival.

Live Entertainment bleef echter niet bij de pakken zitten en startte een zoektocht naar nieuwe locaties. Aalst, Bilzen en Vilvoorde werden uiteindelijk weerhouden. Vilvoorde mag de spits afbijten.

Het festival zal niet georganiseerd worden op de Grote Markt. Dat wordt binnenkort hernaagelegd. Daarom werd in overleg met het stadsbestuur geopteerd voor het Rooseveltplein in Vilvoorde. Die locatie is ook groter dan het marktplein. Vanmorgen maakte Live Entertainment op een persconferentie ook de eerste namen bekend. Ondermeer Stan van Samang, Regi, Clouseau, K3 en Piet Pieraat zullen de Vilvoordse affiche van Marktrock sieren. Hou dus nu al vrij in je agenda 12 en 13 augustus. 

[[{"type":"media","viewmode":"mediaoriginal","fid":"41070","attributes":{"alt":"","class":"media-image","height":"323","width":"610"}}]]

Met Marktrock geeft Vilvoorde zijn festivalkalender een stevige injectie. De Zennestad is jaarlijks ook al het decor voor het stadsfestival Stage 1800 en Mekitburn. (foto: Wikipedia)