bos_knipoog_vilvoorde.jpg

Meer natuur op school in Asse, Grimbergen, Merchtem, Opwijk en Vilvoorde

maa 15 mei 2017

Vijf scholen uit onze regio krijgen meer natuur op school. De provincie geeft hen een subsidie waardoor ze een speelbos, een insectenhotel, een bloemenweide of andere groene projecten kunnen realiseren in hun school.  

815 leerlingen van het basisonderwijs in Zellik en Vilvoorde kregen deze winter een groenere speelplaats dankzij de actie ‘Natuur op School’ van de provincie Vlaams-Brabant. Basisschool Vijverbeek in Zellik is sinds vorige winter trotse eigenaar van een hagendoolhof en een speelbosje met inheemse struiken. Daarbij zijn nu nog twee groene wilgenhutten, een insectenhotel en een bloemenweide aangelegd. In basisschool De Knipoog in Vilvoorde legden de leerlingen  een heuse speel- en bloemenheuvel aan. Samen met een speelbos, hoogstambomen, een bloemenweide en een doolhof van inheemse hagen maakten ze een heuse groene speelplaats.

Regionaal Landschap Groene Corridor (RLGC) werkte mee de plannen uit en volgt de uitvoering van het project op. RLGC realiseert hiermee ook de doelstelling ‘Natuur in je buurt’' van de Vlaamse Overheid. Intussen startten 16 scholen in onze regio een traject rond vergroening van hun speelplaats. Vijf van hen dienden hiervoor ook een subsidieaanvraag in bij de provincie. Alle aanvragen werden intussen goedgekeurd.  Zo zullen de leerlingen van de Vrije Bassischool De Leertrommel te Opwijk, de Gemeentelijke Tuinbouwschool te Merchtem, de Vrije Bassischool De Regenboog te Grimbergen, de GO! Basisschool Vijverbeek te Asse en de Vrije Basisschool Sint-jozef te Peutie spelen en leren in een natuurlijke en groene omgeving. 

Op 17 mei stellen scholen die al een biodiverse schooltuin hebben hun tuin open voor het publiek. Kijken en inspiratie opdoen voor onze regio kan in Zellik en Opwijk. Meer informatie op www.vlaamsbrabant.be/openschooltuinendag.