Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Ook Vilvoorde dient bezwaar in tegen Eurostadion op de Heizel

Ook Vilvoorde dient bezwaar in tegen Eurostadion op de Heizel

Na Wemmel heeft ook de stad Vilvoorde een bezwaarschrift ingediend tegen de komst van het Eurostadion op de Heizel. Vilvoorde vreest voor een mobiliteitsinfarct op de Ring rond Brussel.

Momenteel loopt de procedure voor de bouwvergunning voor het Eurostadion op de Heizel. Eerder had Wemmel al een bezwaarschrift ingediend bij buurgemeente Grimbergen. De faciliteitengemeente vreest voor overlast op het vlak van mobiliteit, milieu, leefbaarheid, waterafvoer, veiligheid en parkeerbeleid. (Bekijk ook de reportage: ‘Wemmel wil voetweg parking C behouden’)

Maar ook Vilvoorde kant zich tegen het Eurostadion. Niet alleen voor het milieu maar ook voor de mobiliteit zou dit project een ramp betekenen voor de hele regio. Volgens burgemeester Bonte zou het stadion met 10.000 zitplaatsen en de bijhorende kantoren en horeca dagelijks evenveel fileleed veroorzaken vergelijkbaar met de problemen tijdens Batibouw of het Autosalon. Vilvoorde begrijpt ook niet dat enkel de gemeente Grimbergen zich moet uitspreken over de vergunningen en niet een hoger politiek niveau. De Zennestad dient daarom niet enkel een bezwaarschrift in maar geeft ook een negatief advies.