Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Opnieuw Franstalig taalgebruik tijdens gemeenteraad Linkebeek

Opnieuw Franstalig taalgebruik tijdens gemeenteraad Linkebeek

Tijdens de gemeenteraad van faciliteitengemeente Linkebeek werd maandagavond opnieuw Frans gesproken zonder dat de voorzitter van de gemeenteraad ingreep. Dit keer was het Dominique Schwarts van de Franstalige meerderheidsfractie LB die in het Frans een vraag stelde bij het punt over de inrichting van een rommelmarkt.    

Tijdens de vorige gemeenteraad begin maart kwamen liefst 3 Franstalige raadsleden in hun taal tussen zonder dat de voorzitter ingreep. Toen werd de raad voorgezeten door Yves Ghequiere, die de afwezige Damien Thiéry verving. Maandagavond zat Thiéry zelf de gemeenteraad voor. Ghequiere werd zoals bekend momenteel door de Franstalige meerderheid voorgedragen als kandidaat-burgemeester. Het is wachten op een beslissing van Vlaams minister Liesbeth Homans (N-VA).

Na afloop van de raadszitting betreurde Rik Otten namens de Vlaamse oppositie Prolink dit aanhoudend Frans taalgebruik tijdens de gemeenteraad. In tegenstelling tot de vorige raadszitting was de vertegenwoordigster van Vlaams-Brabants gouverneur De Witte dit keer wel aanwezig toen er Frans gesproken werd. Otten hoopt dan ook dat er vanuit de toezichthoudende overheid tegen zal opgetreden worden