bib2.jpg

Ssssttt, hier wordt geblokt

maa 4 jan 2016

De bibliotheek van Ternat zet vanaf vandaag haar deuren wagenwijd open voor blokkende studenten. En die gaan gretig in op dat aanbod. 

RINGtv trof vanmorgen op de eerste verdieping een achttal studenten aan, in volle concentratie. “Hier zit je rustiger en er is minder afleiding dan thuis”, vertelt ons Quinten Hennico, hij studeert voor kleuteronderwijzer. “Ook het feit dat je andere mensen ziet studeren helpt wel”, vult Eline De Vos verder aan. Zij studeert economische wetenschappen. “Het is trouwens een trend die al langer bestaat in de universiteitssteden maar nu dus ook zijn weg heeft gevonden naar de bibs in de gewone gemeentes”, aldus Eline Devos. Een uitgebreid sfeerverslag in alle stilte krijg je vanavond in het nieuws op RINGtv. 

Ook in Halle is er een blokspot. Niet in de bibliotheek maar wel in jeugdhuis De Kazerne (zie foto onder). Nog tot 31 januari kan je er elke dag terecht. Maar voorlopig zijn er geen tafeltjes meer beschikbaar. 

[[{"type":"media","viewmode":"mediaoriginal","fid":"40257","attributes":{"alt":"","class":"media-image","height":"344","width":"610"}}]]