afbraak_de_lijn_vilvoorde3.jpg

Werken gestart voor nieuwe busterminal in Vilvoorde

8 jaar geleden

Aan het station van Vilvoorde komt een nieuwe busterminal. Door de perrons die nu verspreid liggen rond het stationsplein te concentreren op één plek zou het busverkeer vlotter moeten verlopen. 

De Vlaamse overheid investeert fors in dit project, het was dan ook Vlaams minister van Mobilieit Ben Weyts die vanmorgen de start van de werken mocht geven. Dat deed hij door de eerste steen te slopen van een oud pand vlakbij het station. Op deze plaats moet over enkele maanden een gloednieuwe busterminal van De Lijn verrijzen met 6 toegankelijke perrons. Zo kunnen bussen vlotter doorstromen en wordt de stationsomgeving overzichtelijker en veiliger voor voetgangers, fietsers en automobilisten. De Vlaamse overheid investeert 2,7 miljoen euro in dit project.

Maar er komt niet alleen een nieuw busstation, ook de volledige omgeving van het station wordt heraangelegd. Dit is na Watersite aan het kanaal en de heraanleg van de handelskern in het centrum het derde groot stadsvernieuwingsproject in Vilvoorde. Maar de facelift zal wel een tijdlang de nodige hinder veroorzaken. Vermoed wordt dat over 8 maanden alle werken zullen klaar zijn.  

Tijdens de werken kunnen de busreizigers op- en afstappen aan vervanghaltes in de buurt. Een overzicht vind je op www.delijn.be/busstationvilvoorde