Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Werkvennootschap moet werken en mobiliteitsproblemen beter coördineren

Werkvennootschap moet werken en mobiliteitsproblemen beter coördineren

Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts richt ‘De Werkvennootschap’ op, een nieuw initiatief waarin alle expertise zal verzameld worden om de mobiliteitsproblemen projectmatig aan te pakken. In eerste instantie zal De Werkvennootschap zich focussen op de herinrichting van de Ring rond Brussel en andere werken in Vlaams-Brabant. 

Concreet coördineert De Werkvennootschap alle inspanningen van alle Vlaamse mobiliteitsspelers, zoals het Agentschap Wegen en Verkeer en De Lijn. “Op het terrein zijn er heel wat verschillende organisaties aan het werk, maar het overkoepelende leiderschap wordt nu in één hand gebracht”, zegt Weyts. Dat duidelijk projectleiderschap moet ervoor zorgen dat infrastructuurwerken sneller gerealiseerd worden.

Op die manier kunnen ook de mobiliteitsproblemen beter aangepakt worden. “De Werkvennootschap concentreert zich op een probleemgebied, stelt een investeringskalender op, zorgt voor flankerende maatregelen en organiseert alle werken. In vergelijking met het strakke keurslijf van een gewone overheidsadministratie heeft De Werkvennootschap veel meer flexibiliteit”, aldus Weyts. In eerste instantie zal de Werkvennootschap werken aan de herinrichting van de Ring rond Brussel, en andere werven in Vlaams-Brabant.