21jan15_overval.jpg

Zwaarbewapende mannen plunderen computerwinkel Wolvertem

woe 21 jan 2015

In het centrum van Wolvertem is vannacht ingebroken in een computerwinkel. Verschillende getuigen zagen zwaarbewapende mannen de winkel leegroven. De buit bedraagt ongeveer 50.000 euro. Van de daders ontbreekt voorlopig elk spoor.

Om drie uur vannacht zagen verschillende getuigen hoe 2 mannen met een grote hamer het uitstalraam van de computerzaak stuksloegen en de winkel leegroofden. Een derde medeplichtige zat klaar in een vluchtauto, een donkere Audi, die naast de winkel geparkeerd stond. En naast de wagen stond een vierde kompaan zwaarbewapend op de uitkijk.  Volgens de getuigen gebeurde alles in nauwelijks enkele minuten tijd.

“Ze zijn aan de haal gegaan met Iphones, Ipads en computers. Alles samen zo’n 50.000 euro waard”, vertelt eigenaar Erik Dierickx. 

[[{"type":"media","viewmode":"mediaoriginal","fid":"25026","attributes":{"alt":"","class":"media-image","height":"343","width":"610"}}]]

Ook vijf dagen geleden ongewenst bezoek

Volgens de eigenaar gaat het om dezelfde daders die enkele dagen eerder via de voordeur wilden binnenbreken. Hij had na die poging extra beveiligingsmaatregelen genomen. Maar die hebben dus de inbraak niet kunnen voorkomen.