Londerzeel niet meer op titelkoers na onverdiend gelijkspel

maa 4 apr 2016

In derde klasse A van het voetbal raakte Londerzeel niet verder dan een 0-0 gelijkspel tegen Sint-Niklaas. Door het gelijkspel zakt Londerzeel van de tweede naar de derde plaats in het klassement. Met nog 4 matchen te spelen telt het nu 4 punten achterstand op leider Hamme.

Londerzeel kreeg in de eerste helft verschillende kansen via onder meer Vits en Van der Jeugt maar die pogingen bleven onbenut.

Bij de aanvang van de tweede helft probeerde Van Eyck het tweemaal maar doelman Baert kon telkens redden. Sint-Niklaas bleef kamperen voor eigen doel waardoor het Londerzeelse doelpunt lang op zich liet wachten.  Vits bracht dan eindelijk de verlossing, maar het doelpunt werd onterecht afgekeurd voor buitenspel. De bordjes bleven dus onaangeroerd. En dat is een jammere zaak voor Londerzeel want met nog vier wedstrijden te gaan ligt de titel alweer wat minder binnen handbereik.

“Ik heb maar één ploeg gezien die kon en wou voetballen. Sint-Niklaas heeft geen kansen gehad. Londerzeel was de voetballende ploeg maar kreeg de kaarten. We hebben twee punten verloren, maar hadden oververdiend moeten winnen”, aldus een ontgoochelde trainer Fred Van den Steen na afloop.