Londerzeel wint van Izegem met 2-0

maa 1 dec 2014

In derde klasse A heeft Londerzeel na de nederlaag vorige week tegen Deinze opnieuw aangeknoopt met de overwinning. Londerzeel versloeg zondag in eigen huis het West-Vlaamse Izegem met 2-0. Topschutter Sander Van Eyck maakte al z'n 14de goal van het seizoen, en houdt Londerzeel zo in de top-3.

Het was koud en aan de eerste helft konden de supporters zich niet echt opwarmen. Izegem was net voor rust even gevaarlijk met een vrije trap.  Maar die kon Coghe niet omzetten.

In de tweede helft raakte Londerzeel op kruissnelheid na een doelpunt van Sander Van Eyck.   Het was al het 14de competitiedoelpunt van Van Eyk. Daarmee is hij topschutter in derde klasse. Door gerommel in de Izegemse defensie maakte Niels Heyvaert er 2-0 van.  Nadien probeerde Izegem nog enkele kansen af te dwingen maar 2-0 werd ook de eindstand.

Londerzeel blijft derde in de stand en volgt op 11 punten van leider Koksijde.  Deze laatste  lijkt dus op weg naar de titel. Maar ook Londerzeel zou volgend seizoen graag in tweede klasse voetballen, en heeft daarvoor al de nodige stappen gezet. Trainer Fred Van den Steen vertelt meer hierover in RINGtv-Sport.

[[{"type":"media","viewmode":"mediaoriginal","fid":"23162","attributes":{"alt":"","class":"media-image","height":"342","style":"font-size: 12px;","width":"610"}}]]