nys.jpg

Nys geeft forfait voor Druivencross Overijse

don 10 sep 2015

Veldrijder Sven Nys verschijnt dit jaar niet aan de start van de Druivencross (06/12) in Overijse. Oorzaak is een financieel dispuut met de organisatie. Die betaalde vorig jaar niet de volledige startpremie aan Nys, omdat de zesvoudige winnaar al na drie ronden opgaf. Nys is daar nog altijd niet over te spreken en weigert in z'n afscheidsjaar dus van start te gaan in de moeder aller crossen.

“Er staat duidelijk in het contract dat een renner die opgeeft, betaald wordt in verhouding met het aantal afgelegde ronden. Dus Sven heeft vorig jaar bij ons 3 van de 8  ronden gereden. Dus er is drie achtsten van z'n contract uitbetaald”, verdedigt Willy Van Roy de beslissing van de organisatie. Toch is dit volgens heel wat andere organisatoren een regel die nauwelijks wordt toepast. En al zeker niet bij Sven Nys, die meestal waar voor z'n geld biedt en toeschouwers lokt.

Maar in Overijse houden ze het been stijf en dus wil Nys niet starten op 6 december. Een klassieker nochtans in z'n eigen Vlaams-Brabant, die hij al zes keer won. Maar nu Nys wegblijft, zouden ook wel eens z'n supporters kunnen wegblijven. “Dat zou inderdaad jammer zijn. Maar het is wel zijn keuze. Maar alles is nog mogelijk. We zijn nog maar begin september. Onze cross is op 6 december. Dus daar kan zeker over gepraat worden”, aldus Van Roy.