taxus_snoeien_bioagrico.jpg

160 werknemers bij Bioagrico (Beert) technisch werkloos door taxusfraude

don 28 jul 2016

Bioagrico is een bedrijf van ruim 160 werknemers uit Beert, een deelgemeente van Pepingen. Het bedrijf gaat bij 24.000 adressen langs om de taxushagen te snoeien. Het snoeisel wordt verkocht aan farmaceutische bedrijven die er medicijnen tegen kanker van maken. Fraudeurs geven zich uit voor medewerkers van Bioagrico en gaan er met de taxus vandoor. 

Johan Agneessens, CEO van Bioagrico: “De jongste jaren zien we fraudeurs die de boel verknoeien. Bendes - meestal buitenlanders - rijden rond en stellen zich voor als medewerkers van ons bedrijf. Onlangs lieten we zelfs onze T-shirts veranderen, en twee dagen later bleken die al identiek nagemaakt te zijn. Ze doen 'hun werk' trouwens slecht. Klanten klagen achteraf over slecht gesnoeide hagen. Wij hebben onze vrachtwagens intussen uitgerust met een track-and-tracesysteem, zodat we onze klanten kunnen tonen dat het niet onze medewerkers waren die bij hen langsgeweest zijn. Die bendes zien taxus als goud dat letterlijk in de haag groeit.”

Bioagrico kampt niet alleen met fraudeurs, er is nog een ander probleem. Doordat er steeds meer spelers op de markt komen, is er overproductie. Daardoor moet Bioagrico soms taxus verkopen aan de helft van de prijs.

Binnenkort plant het bedrijf herstructureringen. (Bron: Het Laatste Nieuws)