Directeur tuinbouwschool Merchtem ontkent beschuldigingen

din 31 maa 2015

De directeur van de Merchtemse tuinbouwschool, die geschorst werd na verklaringen over normoverschrijdend gedrag, houdt in een persbericht zijn onschuld staande.

Leerlingen, leerkrachten en ouders van de Gemeentelijke Tuinbouwschool in Peizegem kregen gisteren een brief met daarin de melding dat hun directeur preventief geschorst is. Dat gebeurde volgens burgemeester Eddie De Block naar aanleiding van enkele getuigenissen over normoverschrijdend gedrag. (Bekijk ook de reportage 'Directeur Tuinbouwschool Merchtem geschorst')

In een persbericht houdt de directeur zijn onschuld staande. Hij heeft het dossier geraadpleegd en volgens hem gaat het enkel om drie ongefundeerde getuigenverklaringen zonder enig concreet materieel bewijs. Sommige media hadden het gisteren over 7 klachten tegen de directeur, maar dat is volgens de man uit de lucht gegrepen. Bovendien zijn volgens hem de verklaringen afgelegd in het kader van een tuchtonderzoek naar een leerkracht, waarbij getracht wordt de directeur te beschadigingen.

Volgens hem situeert de hele heisa zich ook tegen de achtergrond van z’n vervanging en de discussie rond het afschaffen van de schoolbussen. Hij vertrouwt naar eigen zeggen op een eerlijke afloop met eerherstel.