859_8817_frame_87.png

Geen bus? Vrijwilligers bemannen shuttledienst tot halte

don 19 jul 2018

Door de werkzaamheden ter hoogte van 't Eiland in Oppem, deel van Meise, zal De Lijn nog de hele maand juli en augustus geen bussen laten rijden tot Oppem. Vrijwilligers van de politieke beweging Samen Anders springen in de bres met een shuttledienst.

De Lijn zal pas op 1 september weer bussen inzetten in Oppem: pendelaars die er deze zomer de bus wullen nemen, moeten zo'n 2 kilometer wandelen tot de dichtstbijzijnde halte aan de Nieuwelaan in Meise.

Leden van 'Samen anders' vonden genoeg vrijwilligers om een alternatief op poten te zetten. Roel Anciaux (Samen Anders): "Nog tot 31 augustus organiseren we zélf een shuttledienst met vrijwilligers die de inwoners van Oppem iedere werkdag 's morgens tussen 8.30u en 9.30u en 's avonds tussen 17u en 18u van Oppem (Kerk - Pastoriestraat) naar en van de eerste bushalte op de Nieuwelaan brengt. Het is de bedoeling om alle werkdagen de dienst te verzekeren." De shuttledienst is gratis.

Samen Anders wil op de gemeenteraad eind deze maand voorstellen dat de gemeente haar schoolbussen zou inzetten voor de pendeldienst, aangezien deze in de zomervakantie toch niet gebruikt worden.