gordel17.png

Gordelfestival voortaan volledig gratis

maa 27 jun 2016

In Overijse is vandaag de vierde editie van het Gordelfestival voorgesteld. Dat is de opvolger van de Gordel, het fiets- en wandelevenement in de Vlaamse Rand. Het Gordelfestival brengt de Gordelklassieker van 100 kilometer terug én is voor het eerst volledig gratis.

“Het Gordelfestival wordt een totaal gratis evenement. Men kan dus gratis deelnemen aan de wandel en –fietsparcours. Ook de verzekering is dus gratis”, verduidelijkt organisator Eddy Frans.

Het provinciedomein van Huizingen is samen met Jezus-Eik het centrale vertrekpunt voor de fiets- en wandeltochten. In die trefpunten valt er traditioneel ook vanalles te beleven. Zo kan je er kennismaken met sporten als hockey, kubb, aikido en krolf, een combinatie van cricket en golf. Focusgemeente is dit jaar Overijse. “Het Gordelfestival staat niet alleen synoniem voor sporten. Maar er is ook de mogelijkheid om van de natuur, cultuur en tal van streekgerechten te proeven”, zegt Philippe Muyters, Vlaams minister van Sport.

Het Gordelfestival houdt het aanbod dus breed, maar keert wel terug naar de negentien gemeenten van de Vlaamse Rand. Alleen de Gordel-klassieker, die terug wordt herleid tot de 100 kilometer van vroeger, doet nog de hele Groene Gordel aan. De organisatoren willen met een aantal nieuwigheden en het gratis maken van het evenement zoveel mogelijk mensen bereiken. “Dit is geen gewone sportieve happening. Dit is ook een happening met aandacht voor het Vlaamse karakter. Door het gratis te maken willen we ook de drempel verlagen en dat vind ik een positieve boodschap”, besluit Weyts, minister voor Vlaamse Rand.