kunst_troost2.jpg

Kunst in de Troost in Vilvoorde

don 14 apr 2016
Vilvoorde maakt zich op voor de 154ste Troostkermis, die zaterdagmiddag feestelijk wordt geopend. Een hoogtepunt wordt ongetwijfeld weer de jaarmarkt op maandag, maar ook de grote verkoopstentoonstelling Kunst in de Troost groeide de voorbije jaren uit tot een topper. 

Zaterdag en zondag, tijdens het openingsweekend van de kermis in Vilvoorde, en maandag op dag van de jaarmarkt, staat de poort van de kloostertuin van Onze -Lieve-Vrouw van Troost wagenwijd open voor de zeventiende editie van Kunst in de Troost. Wie het kermisgedreun even wil ontvluchten, kan in de fraaie tuin en de conventsgebouwen van de karmelitessen rustig genieten van hedendaagse kunst.  
 
[[{"type":"media","viewmode":"mediaoriginal","fid":"45201","attributes":{"alt":"","class":"media-image","height":"343","width":"610"}}]]
 
"Het is een collectie van kunstenaars van heinde en verre die hier komen tentoonstellen, die met heel verschllende materialen werken. Het is dus moeilijk om er één noemer op te kleven. Wat er mij dit jaar wel opvalt, is dat er nogal wat kunstenaars met steen werken en ik vind dat dat wel een mooie symboliek heeft, want het is uiteindelijk de bedoeling van de tentoonstelling om geld in het laadje te brengen voor de restauratie van de basiliek van OLV van Troost, toch een oud en bezield stenen monument. En als daar dan tegenover bezielde stenen kunst staat, in hardsteen, met keien enzovoort, dan ben ik daar wel blij om," vertelt Kristien Bonneure van Kunst in de Troost.
 
[[{"type":"media","viewmode":"mediaoriginal","fid":"45202","attributes":{"alt":"","class":"media-image","height":"343","width":"610"}}]]
 
Alle kunstwerken zijn dus te koop voor het goede doel. Je kan kiezen uit het werk van niet minder dan 29  kunstenaars, schilders, grafici, keramisten en beeldhouwers, gerenommeerde artiesten maar ook aanstormend talent. En alleen al de locatie van de tentoonstelling is meer dan een bezoekje waard aan Kunst in de Troost. Want dat je erin mag is een gunst, tenslotte blijft Onze-Lieve-Vrouw Van Troost een slotklooster.  
 
Meer informatie: www.kunstindetroost.be