Riviercruise op de Oder met RINGtv

Van 29 september tot 6 oktober 2024 maken we, samen met onze RINGtv-kijkers, een unieke culturele riviercruise van de Baltische Zee tot Berlijn. Aan boord van het elegante en gezellige cruiseschip de Johannes Brahms varen we langs de Oder, één van de grootste rivieren van Europa en de natuurlijke grens tussen Duitsland en Polen.

 

Cruise Berlijn

Beleef samen met vele andere kijkers van RINGtv een unieke cruise, van de Oostzee naar Berlijn!

Van 29 september tot 6 oktober 2024 

Dag 1 • Brussel > Berlijn > Stralsund 

Vertrek met een lijnvlucht naar Berlijn. Bij aankomst transfer per bus naar Stralsund. Bezoek aan de Hanzestad die op de Unesco-werelderfgoedlijst staat en waarvan het stadscentrum bijna volledig in zijn 14de-eeuwse vorm bewaard is gebleven. Bezoek aan de Oude Markt met het gotische stadhuis en de St. Nicolaaskerk, een van de zes monumentale gotische kerken in rode baksteen. Ze getuigen van de unieke architecturale rijkdom van de Hanzesteden. In de late namiddag gaat u aan boord van het M/S Johannes Brahms. Installatie aan boord en welkomstcocktail. Avondmaal en overnachting aan boord.

Dag 2 • Stralsund > Lauterbach (eiland Rügen) > Peenemunde 

De M/S Johannes Brahms steekt ’s ochtends van wal. Lunch aan boord en aankomst in de vroege namiddag in Lauterbach op het eiland Rügen. Bezoek aan de badplaats Binz (foto onder) waar tijdens het Derde Rijk het enorme Prora-complex werd gebouwd. Dit monumentale bouwwerk, dat een perfect voorbeeld is van nationaalsocialistische architectuur, strekt zich over meer dan 4,5 kilometer uit langs het strand en werd nooit voltooid vanwege de deelname van Duitsland aan de oorlog. De locatie moest de thuisbasis worden van de beweging "Kraft durch Freude" (kracht door vreugde) en moest ook de grootste badplaats ter wereld worden. Na de oorlog werd de badplaats tot militaire zone verklaard en achtereenvolgens door de Sovjet- en Oost-Duitse legers bezet. Wandel door Binz, de bekendste badplaats van het eiland, waar nog veel 19e-eeuwse villa's staan. Terugkeer naar het schip en hervatting van de vaartocht naar Peenemünde. Avondmaal en overnachting aan boord.

 

Binz

Dag 3 • Peenemunde > Wolgast > Greifswald 

In de ochtend ontdekking van Peenemünde, bekend als het grootste militaire onderzoekscentrum van Europa tijdens het Derde Rijk. Hier werden de roemruchte V1- en V2- raketten geproduceerd. Bezoek aan het Technisch Museum in de voormalige elektriciteitscentrale, dat de geschiedenis van het militaire testcentrum en de schietbaan van Peenemünde toont. Terugkeer naar het schip in Wolgast en lunch aan boord. In de vroege namiddag vertrek voor een rondleiding door Greifswald (foto onder), de geboorteplaats van de grote Duitse romantische schilder Gaspar David Friedrich. Greifswald, gesticht in de 13de eeuw, is zowel een oude universiteitsstad als een Hanzestad. Sinds de stad zich in 1945 overgaf aan het Rode Leger, werd ze niet verwoest en heeft ze grotendels haar authentieke karakter behouden. Wandel door het stadscentrum langs het barokke stadhuis, de St. Nicolaaskathedraal en de Marienkirche, die opvalt door zijn massieve vierkante toren en gotische silhouet. Daarna, transfer naar het Schloss Stolpe in Usedom, waar we genieten van een Klassiek muziekconcert op deze unieke locatie, speciaal gereserveerd voor de klanten van RING en in samenwerking met het Festival van Vlaanderen. Vervolgens terugkeer naar het schip. Avondmaal en overnachting aan boord.

 

Greifswald

Dag 4 • Szczecin (Polen) 

Verderzetting van onze vaart in de ochtend; lunch aan boord. Aankomst in de namiddag in Szczecin, de voormalige Duitse stad Stettin. Rondleiding door de stad: het kasteel van de hertogen van Pommeren (buitenaanzicht), de St. James kathedraal, het oude stadhuis, de Waly Chrobrego promenade. Bezoek aan de kerk van Sint-Petrus en Paulus, gebouwd in 1124, waarvan het huidige gebouw dateert uit het einde van de 15de eeuw. Het traditionele gotische bouwwerk heeft een houten plafond en een beeltenis van de Heilige Drie-eenheid in het midden. Avondmaal en overnachting aan boord. 

Dag 5 • Szczecin > Schwedt > Angermunde 

Vroeg in de ochtend vervolgt de M/S Johannes Brahms haar reis naar Schwedt, een grote industriestad aan de Oder. Na de lunch aan boord bezoeken we de gezellige stad Angermünde met zijn middeleeuwse steegjes en rode bakstenen gebouwen. Het stadscentrum is opmerkelijk goed bewaard gebleven. Avondmaal aan boord. 

Dag 6 • Schwedt > Eberswald > Chorin 

Ochtendvaart langs het kanaal dat is aangelegd om de Oder en de Havel met elkaar te verbinden. U passeert de Niederfinow scheepslift, een unieke bezienswaardigheid in de wereld. Met dit uitzonderlijke bouwwerk, dat in 1934 in gebruik werd genomen, kunt u een hoogteverschil van 36 meter overbruggen. Het is een van de weinige scheepsliftn die nog in gebruik zijn. Lunch aan boord. In de namiddag bezoek aan de cisterciënzerabdij van Chorin. De in de 13e eeuw gestichte en in 1542 geseculariseerde abdij van Chorin staat bekend om haar unieke bakstenen gotische bouwstijl. Het werd in de 19de eeuw ingrijpend gerestaureerd door de architect Schinkel en werd na de hereniging van Duitsland een cultureel mekka met tentoonstellingen en talrijke concerten. Avondmaal en overnachting aan boord.

 

Berlijn

Dag 7 • Eberswald > Berlijn 

In de ochtend varen we verder naar Berlijn. Lunch aan boord. In de namiddag stadstour om de emblematische monumenten van de Duitse hoofdstad te ontdekken: de Reichstag, de televisietoren, de Dom, de Overwinningszuil, de Brandenburger Tor en de beroemde lanen Unter den Linden en Kurfürstendam (buitenzicht). Avondmaal en overnachting aan boord. 

Dag 8 • Berlijn > Brussel 

In de ochtend ontscheping en transfer naar de luchthaven van Berlijn. Vervolgens nemen we een lijnvlucht naar Brussel 

Aan boord van de m/s Johannes Brahms 3 

De M/S Johannes Brahms, gebouwd in 1998, werd meermaals gerenoveerd. Dit charmante schip beschikt over 40 kajuiten voor maximaal 80 passagiers. 

 • Restaurant: Alle maaltijden aan boord worden geserveerd in het restaurant op het Hoofddek. Het ontbijt wordt geserveerd in buffetvorm, de lunch en het avondmaal worden aan tafel geserveerd. Er wordt een menu aangeboden met wijn, water, thee of koffie. 
 • De gemeenschappelijke ruimtes: Het Bovendek heeft een panoramische loungebar en een shop. Het Zonnedek is uitgerust met stoelen en ligzetels ter ontspanning. 
 • De kajuiten: De 40 comfort kajuiten van het schip zijn allemaal buitenkajuiten en zijn verdeeld over het Hoofd- en Bovendek. Ze hebben een oppervlakte van 11 m² en zijn uitgerust met een groot venster, 2 aparte bedden die samengezet kunnen worden, een tv, een kluisje, aircondi- tioning en een badkamer met douche en wc.

Download de brochure voor meer informatie

 

m/s Johannes Brahms 3

Prijs 

Vanaf € 2625 per persoon 

Wat is inbegrepen? 

 • De lijnvluchten Brussel/Berlijn/Brussel in Economy Class met of zonder tussenstop (Brussels Airlines) 
 • De luchthaventaksen (€ 150 op heden) en haventaksen (€ 45 op heden), variabel en onderhevig aan wijzigingen 
 • Alle transfers zoals vermeld in het programma 
 • Het verblijf aan boord van de M/S Johannes Brahms tijdens de cruise (7 nachten) in een tweepersoonskajuit in de gekozen categorie Volpension vanaf het avondmaal op dag 1 tot en met het ontbijt op dag 8 
 • Dranken tijdens de maaltijden: water, lokale wijn, thee en koffie 
 • Alle bezoeken en entreegelden zoals vermeld in het programma met Engelstalige of Franstalige gidsen 
 • De diensten van een Nederlandstalige Rivages du Monde cruisedirecteur en zijn/haar team

  Download de brochure voor meer informatie

 • Meer info 

 • Voor inlichtingen of reservatie kan je mailen naar viva@ringtv.be
 • Je kan ook rechtstreeks contact opnemen met Rivages du Monde op het nummer 02/899 84 00 of mail naar info@rivagesdumonde.be

 

Logo Rivages Du Monde