Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Maand van de Lambiek

Het vierde weekend van de maand van de lambiek staat in het teken van landbouw en lambiek. We gaan langs bij de Heetveldemolen in Galmaarden. Ze weten daar alles over landbouw en lambiek én vooral over oudere graansoorten die lang geleden gebruikt werden om lambiek te maken. De Heetveldemolen is ook de enige plek waar je Munkbier kan proeven en kopen. Dat is een blend van een lambiek van brouwerij Drie Fonteinen en een saison-bier van Brouwerij Silly.

CTA Overnachting MVDL 1440

Deelnemen kantot 22/10

 

Met de Maand van de Lambiek lanceert Toerisme Vlaams-Brabant een promotiecampagne voor de champagne van de bieren: de lambiek! Het Pajottenland en de Zennevallei staan intussen op de wereldkaart dankzij dit streekbier dat ook als basis wordt gebruikt voor de bekende geuze- en kriekbieren. Tijdens vijf themaweekends kan je de verschillende brouwerijen en stekerijen bezoeken en het lambieknat degusteren in tal van volkscafés. Voorts zijn er tal van fiets- en wandeltochten door onze regio.

Maand van de Lambiek op RINGtv

Op donderdag 16/9, 23/9 en 7/10 krijg je bij RINGtv na het nieuws telkens een voorsmaakje van deze themaweekends.

 

NET GEMIST: Maand van de Lambiek

NET GEMIST: Maand van de Lambiek

Nieuws

Afl.3. lambiek en landbouw.

Het vierde weekend van de maand van de lambiek staat in het teken van landbouw en lambiek. We gaan langs bij de Heetveldemolen in Galmaarden. Ze weten daar alles over landbouw en lambiek én vooral over oudere graansoorten die lang geleden gebruikt werden om lambiek te maken. De Heetveldemolen is...

Afl.2. De open brouwerijdagen

Tijdens het tweede themaweekend staan de open brouwerijdagen centraal. We gaan langs bij de grote brouwerij Timmermans in Itterbeek. Maar we bezoeken ook de kleine pas opgestarte stekerij Het Boerenerf in Huizingen.

Afl.1 De Lambiek-fietsroutes: De Zuunroute

In deze aflevering van de Maand van de Lambiek belichten we het openingsweekend. Daarin staat fietsen centraal want er zijn drie nieuwe lambiek-fietsroutes. Eén daarvan is de Zuunroute.