Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Over de Rand

Kijk opnieuw: Over de Rand

Alles bekijken
 • PianoDays2020 eerste wapenfeit van Cultuurregio Noordrand

 • 'De Leeuwen van Vlaanderen': comedy voor anderstaligen

 • Infodag rond communicatie in FeliXart Drogenbos

 • Dertien gemeenten uit Noordrand gaan samenwerken rond cultuur

Nieuws

'De Leeuwen van Vlaanderen': comedy voor anderstaligen

De komende weken trekken comedians Erhan Demirci, Han Coucke en Latif Ait op tournee door de regio met ‘De Leeuwen van Vlaanderen’, een voorstelling voor anderstaligen die ze maakten op vraag van vzw 'de Rand'. Het trio reconstrueert op geheel eigen wijze het verhaal van Hendrik Consciences...

Nieuws

Grimbergse Kato De Boeck wint BILL Award tijdens Ultimas

De Grimbergse regisseuse Kato De Boeck heeft de BILL Award gewonnen tijdens de Ultimas, de vroegere Vlaamse Cultuurprijzen. De prijs zet opkomend talent in de kijker. De 25-jarige De Boeck oogst al anderhalf jaar heel wat lof met haar kortfilm 'Provence'.

Nieuws

365.000 euro subsidies voor projecten rond duurzame mobiliteit

Het New Mobility Network, een initiatief van De Werkvennootschap, steunt het komend anderhalf jaar negen projecten voor een totaal van 365.933 euro. De projecten zetten zich in om bedrijven en werknemers in de Vlaamse Rand te motiveren om te kiezen voor duurzame mobiliteitsoplossingen.

Nieuws

Bonte wil dat Haviland gesloten centrum bouwt voor jonge delinquenten

Burgemeester van Vilvoorde Hans Bonte (sp.a) wil dat de intercommunale Haviland het initiatief neemt om ergens in Halle-Vilvoorde een gesloten centrum te bouwen voor jonge delinquenten, dit project prefinanciert en later laat erkennen en subsidiëren door de Vlaamse overheid. Dat heeft hij...

Nieuws

Jo De Ro nieuwe directeur van Agentschap Integratie en Inburgering

Vilvoordenaar Jo De Ro wordt vanaf maart de nieuwe algemeen directeur van het Vlaams Agentschap voor Integratie en Inburgering. De Ro is ook schepen van Onderwijs en Financiën in Vilvoorde.

 

Nieuws

Lot krijgt nieuw kinderdagverblijf en sociale woningen

Lot, een deelgemeente van Beersel, krijgt er een nieuw kinderdagverblijf bij. Dat komt op een stuk grond naast de kerk, in het centrum. Woonpunt Zennevallei wil er ook nog 40 woningen bouwen, waarvan een groot deel sociale woningen. Volgend jaar al zouden ze met de bouw beginnen.

De Vlaamse Rand: DOORSPEKT met DIALECT

Alles bekijken
 • Doorspekt met dialect: Asse

  Voor de laatste aflevering in onze reeks 'De Vlaamse Rand Doorspekt met Dialect' gaat Tom te rade bij onze hoofdredacteur Dirk De Weert uit Asse. Na rijp overleg spreken ze samen af bij Dries Van Mileghem van restaurant ‘In den IJzerwinkel’ op de Hopmarkt. Verorberen zij dit weekend de slimste Assenaar?
 • Doorspekt met dialect: Vilvoorde

  Tom trekt naar Vilvoorde waar ze sinds mensenheugenis gek zijn op paardenvlees. Maar weet jij wat 'schep' is? Je komt er alles over te weten bij de mannen van de Vilvoordse kookclub.
 • Doorspekt met dialect: Merchtem

  In 'De Vlaamse Rand doorspekt met Dialect' trekt Tom naar Merchtem, sinds mensenheugenis een gemeente van kippenkwekers. En dat heeft zo zijn sporen nagelaten in de lokale gastronomie. Onze gastheer is voormalig burgemeester Eddie De Block. Samen met Mariette toveren zij een ware delicatesse uit de pan...
 • Doorspekt met dialect: Beersel

  Vier weken lang doorkruist Tom Serkeyn de Vlaamse Rand op zoek naar streekgerechten uit grootmoeders keuken én op smaak gebracht met een pittig dialect. Dit weekend is Beersel aan de beurt. En daar bereidt Olivier Dumoulin: konijn met geuze!