Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Over de Rand

Kijk opnieuw: Over de Rand

Alles bekijken
 • 'Abstracte kunst in vogelvlucht' in FeliXart Drogenbos

 • Wandelen in de Rand: Hallerbos

 • Vlaams minister Weyts organiseert digitale Stand van de Rand

 • Wandelen in de Rand: Linkebeek

 • Kasteel van Gaasbeek en het Afrikamuseum openen opnieuw de deuren

Nieuws

Maxime is eerste landschapsdichter voor Pajottenland & Zennevallei

Er is voor het eerst een landschapsdichter aangesteld voor het Pajottenland en de Zennevallei. Maxime Savoldi uit Halle kwam als winnaar uit de bus van een wedstrijd die het Regionaal Landschap organiseerde. Hij zal de komende twee jaar om de twee maanden poëzie schrijven over de regio.

Nieuws

Landbouwers uit de Rand vinden grote afzetmarkt in hoofdstad

Brussel is een belangrijke nieuwe afzetmarkt voor land- en tuinbouwers die hun producten zelf willen verkopen. Zeker nu de belangstelling voor lokale voeding piekt. De voorbije drie jaar bracht het project Brussel Lust de vraag vanuit de hoofdstad naar lokale producten en het aanbod van die...

Nieuws

Tot eind 2025 geen nieuwe verkavelingen in Beersel

Na Sint-Pieters-Leeuw en Dilbeek voert ook Beersel een tijdelijke bouwstop in. Tot het einde van 2025 komen er geen nieuwe verkavelingen waarvoor nieuwe wegen moeten aangelegd worden. Op die manier wil de gemeente de open ruimte vrijwaren en de toename van het aantal inwoners onder controle houden.

Nieuws

Vanaf schooljaar 2021-2022 taaltesten voor kleuters

De Vlaamse overheid voert vanaf het schooljaar 2021-2022 taaltesten in bij kleuters. Die testen moeten verhinderen dat kinderen met een achterstand van het Nederlands aan hun lagere school beginnen. "“Want wie een taalachterstand heeft, loopt vaak ook achterstand op in andere vakken. Ongelijk...

Nieuws

Eerste werkdag voor Alyzia op Brussels Airport

Alyzia handelt vandaag de eerste vluchten af op Brussels Airport. De Franse grondafhandelaar vervangt het failliete Swissport. Volgens de de krant Le Soir werken vier vliegtuigmaatschappijen op dit moment samen met Alyzia.

Nieuws

Bijgebouwen Kasteel van Gaasbeek in ere hersteld

In augustus gaat het Kasteel van Gaasbeek voor drie jaar dicht voor een grondige restauratie. De voorbije jaren werden al heel wat andere gebouwen op het kasteeldomein gerenoveerd. Het gaat onder meer om het Barokpaviljoen en de Sint-Gertrudiskapel. De restauraties lopen dit najaar af en zullen...

rand 1440

Over de Rand
Het FeliXart-museum in Drogenbos pakt uit met de tweeledige tentoonstelling ‘Abstracte kunst in vogelvlucht’.
elke woensdagop RINGtv

De Vlaamse Rand: DOORSPEKT met DIALECT

Alles bekijken
 • Doorspekt met dialect: Asse

  Voor de laatste aflevering in onze reeks 'De Vlaamse Rand Doorspekt met Dialect' gaat Tom te rade bij onze hoofdredacteur Dirk De Weert uit Asse. Na rijp overleg spreken ze samen af bij Dries Van Mileghem van restaurant ‘In den IJzerwinkel’ op de Hopmarkt. Verorberen zij dit weekend de slimste Assenaar?
 • Doorspekt met dialect: Vilvoorde

  Tom trekt naar Vilvoorde waar ze sinds mensenheugenis gek zijn op paardenvlees. Maar weet jij wat 'schep' is? Je komt er alles over te weten bij de mannen van de Vilvoordse kookclub.
 • Doorspekt met dialect: Merchtem

  In 'De Vlaamse Rand doorspekt met Dialect' trekt Tom naar Merchtem, sinds mensenheugenis een gemeente van kippenkwekers. En dat heeft zo zijn sporen nagelaten in de lokale gastronomie. Onze gastheer is voormalig burgemeester Eddie De Block. Samen met Mariette toveren zij een ware delicatesse uit de pan...
 • Doorspekt met dialect: Beersel

  Vier weken lang doorkruist Tom Serkeyn de Vlaamse Rand op zoek naar streekgerechten uit grootmoeders keuken én op smaak gebracht met een pittig dialect. Dit weekend is Beersel aan de beurt. En daar bereidt Olivier Dumoulin: konijn met geuze!