Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Over de Rand

Het laatste Gordel-nieuws!

Nieuws

DE GORDEL 2020: Herbekijk hier de uitzending!

Gisteren vond de slotdag van De Gordel 2020 plaats. RINGtv wijdde een volledige uitzending aan de slotdag van het evenement. Herbekijk hier de aflevering!

Organisatoren tevreden over De Gordel 2020

Organisatoren vzw ‘de Rand’ en Flanders Classics zijn tevreden over De Gordel 2020. “De cijfers zijn niet volledig, maar op basis van de QR-codes zitten we aan meer dan 7.500 deelnemers. Al zullen het er nog meer zijn”, zegt Jo Van Vaerenbergh van vzw ‘ de Rand’.

Gordel 2020 kent apotheose

Vandaag was de topdag van de Gordel 2020, het alternatief voor het Gordelfestival dit jaar. Als apotheose reed het RINGtv-peloton vanmorgen vroeg de 100 kilometer. In 8 bubbels van telkens 10 renners, vertrokken de fietsfanaten met ontsmette fietssturen en mondmaskers.

100 kilometer lang genieten van de Rand

Zachte temperaturen, een licht windje en een staalblauwe hemel. Perfect fietsweer dus vandaag voor de Gordelaars. Heel wat fietsfanaten genoten van een tocht van 100 kilometer door de regio.

 

NET GEMIST: Machels Gekruid

Alles bekijken
 • Machels Gekruid 26/09/2020

  In de tweede aflevering van Machels Gekruid maakt Sandra uit Suriname nasi goreng met kip. Lulijeta uit Macedonië pakt uit met een dessert: ravani. Tijdens de kookworkshops komen verhalen naar boven. Culturen worden samengebracht.
 • Machels Gekruid: workshop Sami en Marie

  In Machels Gekruid geven Machelaars met buitenlandse roots een kookworkshop. In de eerste aflevering maakt Sami uit Marokko couscous met lamsvlees. Marie maakte een kleurrijke tropische fruitsla. Tijdens het koken komen verhalen boven. Culturen worden samengebracht.
 • Machels Gekruid (afl.7) – Habibe uit Turkije

  In september kan je samen met RINGtv bij zeven inwoners van Machelen een kookworkshop volgen. Elke Machelse hobbykok heeft buitenlande roots. Habibe uit Turkije is 1 van de 7 deelnemers en ze stelt zich graag aan je voor. De workshop van Radia vindt plaats in de Hotelschool van Campus Wemmel op zaterdag 19 september om 13 uur. Inschrijven kan via deze link: www.machelen.be/machels-gekruid.
 • Machels Gekruid (afl.6) – Radia uit Marokko

  In september kan je samen met RINGtv bij zeven inwoners van Machelen een kookworkshop volgen. Elke Machelse hobbykok heeft buitenlande roots. Radia Bougria uit Marokko is 1 van de 7 deelnemers en ze stelt zich graag aan je voor. De workshop van Radia vindt plaats in de Hotelschool van Campus Wemmel op zaterdag 19 september om 13 uur. Inschrijven kan via deze link: www.machelen.be/machels-gekruid
 • Machels Gekruid (afl.5) – Sofie Zou uit China

  In september kan je samen met RINGtv bij zeven inwoners van Machelen een kookworkshop volgen. Elke Machelse hobbykok heeft buitenlande roots. Sofie Zou is 1 van de 7 deelnemers en ze stelt zich graag aan je voor. De workshop van Sofie vindt plaats in de Hotelschool van Campus Wemmel op zaterdag 19 september om 13 uur. Inschrijven kan via deze link www.machelen.be/machels-gekruid.
Nieuws

Nieuwe toolbox om Nederlands te stimuleren in de kinderopvang

De provincie Vlaams-Brabant wil ook bij heel jonge kinderen de kennis van het Nederlands stimuleren. Daarom lanceert de provincie een toolbox die begeleiders in de kinderopvang helpt om op een speelse manier de kennis van onze taal uit te breiden. Het kinderdagverbljf De Kikker in Vilvoorde...

Nieuws

Centrum voor Volwassenenonderwijs breidt opleidingsaanbod in Vlaamse Rand uit na fusie

Het Centrum voor Volwassenenonderwijs GLTT is sinds dit schooljaar gefusioneerd met het Mechelse Crescendo CVO. De campussen blijven behouden, maar het opleidingsaanbod wordt uitgebreid.

Nieuws

Hoeilaart krijgt middelbare school

Hoeilaart wil in september 2022 een middelbare school openen. Het gemeentebestuur heeft een akkoord bereikt met het Gemeenschapsonderwijs (GO!). Hoeilaartse jongeren zullen niet langer moeten uitwijken naar omliggende gemeenten voor secundair onderwijs.

Nieuws

Gordelfestival maakt de Vlaamse Rand 7500 bomen rijker

De Vlaamse Rand is binnenkort meer dan 7500 bomen rijker. En dat dankzij het Gordelfestival. Voor elke deelnemer die zich met een speciale code registreerde tijdens de Gordelweek wordt een boom geplant.
Nieuws

Testcentrum Brussels Airport vandaag geopend

Op de luchthaven van Zaventem opende vanmorgen een coronatestcentrum de deuren. Zo kunnen passagiers zich meteen op de luchthaven laten testen. In een eerste fase zijn de tests alleen bestemd voor reizigers die terugkeren uit een rode zone. Ook wie niet reist maar in het kader van contacttracing...

Nieuws

Camiel Van Breedam tentoon in FeliXart Drogenbos

In het FeliXart Museum in Drogenbos liepen na de lockdown tegelijkertijd al drie tentoonstellingen. Zopas opende een vierde expositie, deze keer met het vroegere werk van Camiel Van Breedam, één van de meest opmerkelijke Vlaamse kunstenaars van de na-oorlogse generatie. 

rand 1440

elke woensdagop RINGtv

De Vlaamse Rand: DOORSPEKT met DIALECT

Alles bekijken
 • Doorspekt met dialect: Asse

  Voor de laatste aflevering in onze reeks 'De Vlaamse Rand Doorspekt met Dialect' gaat Tom te rade bij onze hoofdredacteur Dirk De Weert uit Asse. Na rijp overleg spreken ze samen af bij Dries Van Mileghem van restaurant ‘In den IJzerwinkel’ op de Hopmarkt. Verorberen zij dit weekend de slimste Assenaar?
 • Doorspekt met dialect: Vilvoorde

  Tom trekt naar Vilvoorde waar ze sinds mensenheugenis gek zijn op paardenvlees. Maar weet jij wat 'schep' is? Je komt er alles over te weten bij de mannen van de Vilvoordse kookclub.
 • Doorspekt met dialect: Merchtem

  In 'De Vlaamse Rand doorspekt met Dialect' trekt Tom naar Merchtem, sinds mensenheugenis een gemeente van kippenkwekers. En dat heeft zo zijn sporen nagelaten in de lokale gastronomie. Onze gastheer is voormalig burgemeester Eddie De Block. Samen met Mariette toveren zij een ware delicatesse uit de pan...
 • Doorspekt met dialect: Beersel

  Vier weken lang doorkruist Tom Serkeyn de Vlaamse Rand op zoek naar streekgerechten uit grootmoeders keuken én op smaak gebracht met een pittig dialect. Dit weekend is Beersel aan de beurt. En daar bereidt Olivier Dumoulin: konijn met geuze!

 

 

  

NET GEMIST: Over de Rand

Alles bekijken
 • Kunst en Natuur in FelixArt

 • Vooruitblik kookworkshops Machels Gekruid

 • GORDEL 2020

 • Duiding bij het ‘Taaljournaal’

 • 'Abstracte kunst in vogelvlucht' in FeliXart Drogenbos