Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Win tickets voor CC Westrand

Wim Opbrouck toert in deze donkere dagen met een voorstelling die geen naam draagt, die spontaan tot stand kwam en waaraan geen regie te pas is gekomen. Het is een muzikale (meezing-)avond. Zin om samen met Wim wonderlijke interpretaties van evergreens te brengen  of eigenzinnige versies van klassiekers. Dat treft! Want RINGtv heeft een aantal gratis tickets voor zijn voorstelling op woensdag 20 december in CC De Westrand.

Samen zingen met Wim, een zalf voor onze zielen.

In groep zingen is een mooiere ervaring dan jij en ik soms denken. Je deelt iets intiems met een aantal willekeurige mensen – vaak vreemden – om je heen. De zenuwen worden gesust, de geest wordt opgetild. Een hormonaal samenspel van endorfines en oxytocine bant de stress uit en verdrijft de eenzaamheidsgevoelens. Zo wordt chemie magie, en zo verbetert zingen onze levenskwaliteit. Toch?

Klopt als een bus, maar laat ons wel wezen: Wim Opbrouck heeft zulke theorieën uit de psychologie en neurologie niet nodig om te weten hoeveel deugd samen zingen kan doen. Zijn methode: hij laat het publiek het refrein van pakweg een Terry Jacks-hit heel even inoefenen (‘We had joy, we had fun/We had seasons in the sun/But the hills that we climbed/Were just seasons out of time’) en wordt aansluitend beloond wanneer een volle zaal vervolgens mooi met hem – en met elkaar – meezingt. Om het letterlijk te citeren uit een interview in De Standaard: ‘wanneer een publiek zachtjes mee neuriet of gewoon lalala zingt in plaats van de tekst... Wonderlijk! Zeker als het spontaan gebeurt.’

Zingen wordt onder de begeleiding van Wim Opbrouck een broodnodig tegengif voor moeilijke tijden. Zoals de wind waait door de bomen, zoals het schansspringen in Garmisch-Partenkirchen, zo zingt Wim aan de piano, samen met u, liedjes uit het collectieve geheugen. Met veel liefde en humor zalft hij zodoende onze zielen.

Zin om in aanmerking te komen? 

  • Like onze Facebookpagina en bezorg ons hieronder jouw gegevens!
  • Ter info: persoonlijke gegevens worden enkel in het kader van deze wedstrijd gebruikt en worden verwijderd na de aanduiding van de winnaar.
  • Bron tekst: www.westrand.be

Wil je weten of je ook gewonnen hebt? Schrijf je in op onze nieuwsbrief! Op die manier blijf je ook op de hoogte van het nieuws uit jouw regio.