Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Justitie

Nieuws

Zennevallei: aantal inbraken in dalende lijn

Nieuws

Ex-leraar Zaventemse scholen vrijgesproken

Nieuws

Politie vat daders geval van agressie via camerabeelden

Nieuws

Tot vier jaar cel voor dubbele ramkraak in Beersel

Twee mannen die in begin dit jaar twee ramkraken hebben gepleegd in Beersel, zijn door de correctionele rechtbank van Brussel veroordeeld tot celstraffen van 3 en 4 jaar cel. De twee beklaagden ontkenden de feiten, maar volgens de rechtbank waren er voldoende elementen die hun schuld aantoonden.

Nieuws

Verdachte brand Zellik blijft in de cel

De man ervan verdacht wordt vorige week maandag brand te hebben gesticht in een appartementsgebouw in het Breugelpark in Zellik, blijft aangehouden. Dat meldt het parket van Halle-Vilvoorde. Bij de brand raakten vijf mensen lichtgewond.

Nieuws

Buurt naar Raad van State tegen uitbreiding Montil

Buurtbewoners van het congrescentrum De Montil in Essene trekken naar de Raad van State tegen de uitbreidingsplannen van het bedrijf. Ze vrezen voor verkeers- en geluidsoverlast. 

Nieuws

Proces aanslagen 22 maart op voormalige NAVO-site

Het proces van de aanslagen van 22 maart gaat door op de voormalige NATO-site in Haren. Dat bevestigt Minister van Justitie Koen Geens. Er wordt een tijdelijk gerechtsgebouw ingericht.

Nieuws

Provincie behandelde vorig jaar 830 GAS-dossiers

Vlaams-Brabant behandelde vorig jaar 830 GAS-boetes in Halle-Vilvoorde. In negen op de tien gevallen werd een boete uitgeschreven. Gemiddeld bedroeg die 93,5 euro.

Nieuws

Camera’s met gezichtsherkenning op luchthaven?

De federale politie wil op de luchthaven van Zaventem camera’s met gezichtsherkenning plaatsen. Dat zegt commissaris-generaal Marc De Mesmaeker in het tijdschrift Knack. Al twijfelen experts of daar wel een wettelijk kader voor is.