Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Justitie

Nieuws

Tien jaar later: Galmaardse journalist kijkt in het hoofd van Kim De Gelder

Nieuws

Gedetineerde ontvlucht penitentiair verlof en pleegt reeks inbraken

Nieuws

Homans weigert voorlopig Kris Leaerts te benoemen

Nieuws

Politie zoekt getuigen gewapende overval

De federale gerechtelijke politie is op zoek naar twee overvallers die afgelopen zomer de Carrefour Express overvallen hebben. De mannen bedreigden hun slachtoffers - twee jobstudenten -  met handvuurwapens en eisten dat de kluis geopend werd. Omdat die met een tijdslot werkt en pas na tien...

Nieuws

Raad van State geeft negatief advies voor megagevangenis

De auditeur van de Raad van State geeft een negatief advies voor de bouw van de megagevangenis in Haren, vlakbij de grens met Machelen. Dat melden de verenigingen die zich kanten tegen het project.

Nieuws

Dader verkrachting Vilvoorde gaat in beroep

De man uit Merchtem die in 2016 een vrouw brutaal en gewelddadig verkrachtte in Vilvoorde, gaat in beroep tegen z'n veroordeling. Dat zegt z'n advocaat.

Nieuws

Twee nieuwe ramkraken op garages in Zennevallei

De inbrakenplaag in de Zennevallei kent geen einde. Zondagnacht zijn er twee ramkraken gepleegd op autogarages: een Ford-garage langs de Alsembergsesteenweg in Dworp en een Peugeot-garage langs de Brusselsesteenweg in Alsemberg. Bij die laatste werd op 1 december van vorig jaar ook al een...

Nieuws

Jongeman riskeert 17 jaar cel voor brutale homejackings

Een jongeman riskeert 17 jaar cel voor een reeks brutale homejackings in Beersel, Lembeek en Kraainem. In eerste aanleg kreeg de man dezelfde straf, maar ging tegen die uitspraak in beroep. Zijn tweede proces start vandaag voor het Brusselse hof van beroep.

 
Nieuws

Proces broedermoord maand uitgesteld

In Brussel is maandag het proces gestart tegen de man die ervan verdacht wordt zijn broer te hebben vermoord en zijn lichaam achterliet in Lot. Maar het proces startte met een valse noot. Het is namelijk al meteen met een maand uitgesteld omdat het parket vier getuigen is vergeten te dagvaarden.