Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Justitie

Nieuws

Huiszoekingen gemeentehuis Gooik voor fraudedossier

Nieuws

Vijf miljoen euro voor volwaardig justitiehuis

Nieuws

Veelverspreider kinderporno krijgt straf met uitstel

Nieuws

Man uit Halle opgepakt voor moord op vrouw in Spanje

Gisteren is in Tubize een man van 49 uit Halle opgepakt in verband met de moord op de Belgische Anne Hugot in het zuiden van Spanje. Dat schrijven enkele kranten.

Nieuws

Procureur Van Wymersch maakt statement en vordert zelf straffen

Gisteren en eergisteren moesten meer dan 100 mensen zich verantwoorden voor de correctionele rechtbank in Brussel, omdat ze niet of te laat kwamen opdagen als bijzitter voor de verkiezingen van 26 mei en hun boete daarvoor niet betaalden. Omdat het parket deze dossiers een princiepskwestie...

Nieuws

Assisenproces moord eigenaar The Pond van start

Voor het Hof van assisen in Leuven is de jury voor de moordzaak rond Stephane Geens geloot, de uitbater van bistro 'The Pond' in Dilbeek. Stephanie J. en Davy V.V., die Geens met zes kogels uit twee verschillende wapens om het leven zouden hebben gebracht, staan terecht voor doodslag met...

Nieuws

Celstraf met uitstel voor zeventiger die wagens buren in brand stak

Een 77-jarige man uit Roosdaal is veroordeeld tot 24 maanden cel met uitstel voor brandstichting. De man stak tot tweemaal toe de wagens van zijn Turkse buren in brand.

Nieuws

Motorbende voor rechter na zware vechtpartij Halle

Tien leden van een motorbende moeten zich verantwoorden voor de rechter na een zware vechtpartij tussen rivaliserende motorclubs in Halle. Bij de vechtpartij, die vorig jaar plaatsvond, raakten drie personen zwaargewond. De verdachten riskeren celstraffen tot 20 jaar.

Nieuws

Clottemans mag gevangenis overdag niet verlaten: rechtbank keurt verzoek beperkte detentie af

De strafuitvoeringsrechtbank heeft de vraag van Els Clottemans om overdag de gevangenis te mogen verlaten, afgekeurd. De nu 35-jarige vrouw uit Ternat heeft één derde van haar straf er op zitten en kwam daarvoor dus in aanmerking.