Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Kort & Goed

Elke vrijdagavond serveert RINGtv een pittig, eenvoudig maar bijzonder smaakvol gerecht van een top-chef uit de regio. Tijdens de zomermaanden staat bovendien een hoeveproduct centraal uit de korte keten. Onze top-chef van dienst geeft niet alleen tekst en uitleg maar ook enkele handige tips. Wedden dat je bij je volgend diner thuis zal scoren bij de je gasten? Mis de afspraak niet! Kort & Goed, elke vrijdag na het nieuws.

KORT & GOED: de recepten

Nieuws

KORT & GOED: Mosselen Natuur

In deze aflevering van Kort & Goed duikt Vanessa Van Roy van restaurant 't Kriekske in Halle in haar kookpotten. Ze toont hoe je mosselen natuur lekker klaarmaakt. Loopt het water je al in de mond? Lees dan snel verder voor het recept!

KORT & GOED: Tomaat gamba

In de laatste Kort & Goed maken we kennis met chef-kok Robert Van Landeghem van restaurant Michel in Groot-Bijgaarden. Hij bereidt “Tomaat gamba” met een knipoog naar onze Vlaamse klassieker ‘”tomaat garnalen”. Smakelijk!

KORT & GOED: Fijngesneden wit-blauw rundsvlees met langoustines

Deze week tovert chef-kok Noël Neckebroeck van Kasteel Diependael in Elewijt de zomer op ons bord. Hij maakt lekker fijngesneden Belgisch wit-blauw rundsvlees in combinatie met langoustines, zoete aardappel en ananas. Laat het smaken!

Panna cotta van cornet met coulis van aardbei

KORT & GOED: Panna cotta met coulis van aardbeien

Deze week maakt chef Nick Michiels van Het Brouwershuis in Steenhuffel een dessert om duimen en vingers bij af te likken: panna cotta van Cornet met coulis van aardbei.