Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Net gemist

Nieuwsuitzendingen RINGtv

Nieuwsuitzendingen RINGtv

Nieuws

NIEUWS 21/01/2022

Bekijk hier het nieuws van vrijdag 21 januari.

NIEUWS 20/01/2022

Bekijk hier het nieuws van donderdag 20 januari.

NIEUWS 19/01/2022

Bekijk hier het nieuws woensdag 19 januari.

NIEUWS 18/01/2022

Bekijk hier het nieuws van dinsdag 18 januari.

NET GEMIST: De brei- en naaiwedstrijd 2021

Alles bekijken
 • Brei- en naaiwedstrijd 2021: prijsuitreiking

  De voorbije week werd er meer dan 2000 keer gestemd op de creaties van de brei- en naaiwedstrijd. Vandaag maken we de winnaars bekend!
 • Brei- en naaiwedstrijd 2021: Erna uit Sint-Pieters-Leeuw & Inge uit Pepingen

  De deelnemers van onze brei- en naaiwedstrijd leggen deze week de laatste hand aan hun creatie. Hoog tijd om kennis te maken met de laatste twee dames! Inge uit Pepingen kocht met haar eerste wedde een naaimachine en is sindsdien blijven naaien. Erna uit Sint Pieters Leeuw breide als kind al graag op school. Elke maandag gaat ze naar de brei- en naaiclub in de Meander. Benieuwd naar hun creaties?
 • Brei- en naaiwedstrijd 2021: Gabrielle uit Zemst & Sofie uit Machelen

  Met veel enthousiasme schreven de twee jongste deelnemers zich in voor de brei- en naaiwedstrijd. Als kind wilde Sofie al modeontwerpster worden. Gabrielle leerde zichzelf tijdens de tweede lockdown breien via filmpjes op YouTube. Benieuwd naar hun creaties?
 • Brei- en naaiwedstrijd 2021: Godelieve uit Liedekerke & Mireille uit Dilbeek

  We maken kennis met Godelieve Vaeyens uit Liedekerke. Zij gaat als vrijwilliger elke donderdag breien met de bewoners van woonzorgcentrum Mater Dei in Heikruis. Die passie met hen kunnen delen, vindt ze fantastisch. Voor Mireille Lamot uit Dilbeek die werkt als directeur in de kinderzorg, is naaien de ideale uitlaatklep.
 • Brei- en naaiwedstrijd 2021: Godelieve uit Roosdaal & Ingrid uit Vilvoorde

  Een dag niet genaaid, is een dag niet geleefd”, vindt Godelieve Van Lierde uit Roosdaal. Voor Ingrid De Hertogh uit Vilvoorde is breien een passie waarvan ze helemaal tot rust komt. Benieuwd welke creaties zij aan het maken zijn voor de brei- en naaiwedstrijd van RINGtv?

NET GEMIST: Rondje Rand

Alles bekijken
 • Rondje Rand: Gildenhuis in Dworp

  In de laatste aflevering van onze reeks Rondje Randje gaan we een geuze drinken in het Gildenhuis in Dworp, een druk bezocht dorpscafé dat opgenomen is in de inventaris van Onroerend Erfgoed.
 • Rondje Rand: Nerocafé in Hoeilaart

  Het Nerocafé in het centrum van Hoeilaart is een goed bewaard voorbeeld van een tramstation uit het einde van de 19de / begin 20ste eeuw. Daarom werd het in 1997 beschermd als monument. Een jaar later werd het station grondig gerenoveerd en omgebouwd tot café, opgedragen aan twee andere monumenten: stripheld Nero en zijn geestelijke vader Marc Sleen.
 • Rondje Rand: In de Oude Smis van Mekinge

  Dit weekend houden we halt 'In de Oude Smis van Mekingen', een landelijke herberg in Sint-Pieters-Leeuw. Naar verluidt bestaat deze kroeg al meer dan 165 jaar. Annie Stiens is de waardin van de vierde staat generatie en is nog lang niet van plan om er de brui aan te geven.
 • Rondje Rand: Luminor in Vilvoorde

  De Luminor op de Grote Markt in Vilvoorde werd beschermd als monument omdat het een representatief, goed bewaard en herkenbaar voorbeeld is van een burgerlijk café uit het interbellum. Maar toch is de Luminor geen museum. Het café is nog altijd een levendige ontmoetingsplek in het hart van de Zennestad.
 • Rondje Rand: Goudblommeke in Papier in Brussel

  Onze kroegentocht houdt deze keer halt Het Goudblommeke in Papier in Brussel, het legendarische drankhuis waar het al decennialang een komen en gaan is van kunstenaars, schrijvers, dichters, journalisten en andere snuiters van allerlei pluimage. En dit Brussels café heeft ook zeer nauwe banden met de Rand.

NET GEMIST: Beestig goed bezig

NET GEMIST: Beestig goed bezig

Nieuws

Beestig goed bezig! Afl.04

In ‘Beestig goed bezig’ bezoeken we elk weekend mensen die zich inzetten voor het welzijn van de dieren.

Beestig goed bezig! Afl.03

In ‘Beestig goed bezig’ bezoeken we mensen die zich inzetten voor het welzijn van de dieren. In het vogelopvangcentrum van Malderen vangen Marc en z’n team jaarlijks meer dan 7000 gewonde dieren op. En sommigen zijn wel zeer luidruchtig…

Beestig goed bezig! Afl.02

In ‘Beestig goed bezig’ bezoeken we mensen die zich inzetten voor het welzijn van de dieren. Dierenarts Peter Mievis geeft enkele tips hoe je het best een huisdier kan houden. En we gaan langs bij Pascale die een erkende Cattery heeft. Schattiger dan dit wordt het niet!

Beestig goed bezig! Afl.01

In Beestig Goed Bezig bezoeken we elk weekend mensen die zich ontfermen over het welzijn van de dieren. Dit weekend gooien we een blik achter de schermen van een dierenasiel. En we maken kennis met Gaston, een straathond die eindelijk van straat is.

Vlaanderen Regionaal

Alles bekijken
 • Vlaanderen Regionaal 16/01/2022

  In Vlaanderen Regionaal kijk je met Felice Dekens naar de leukste of meest spraakmakende reportages van de andere regionale zenders.
 • Vlaanderen Regionaal 09/01/2022

  In Vlaanderen Regionaal kijk je met Dirk De Mesmaeker naar de leukste of meest spraakmakende reportages van de andere regionale zenders.
 • Vlaanderen Regionaal 02/01/2022

  In Vlaanderen Regionaal kijk je met Felice Dekens naar de leukste of meest spraakmakende reportages van de andere regionale zenders.
 • Vlaanderen Regionaal 26/12/2021

  In Vlaanderen Regionaal kijk je met Felice Dekens naar de leukste of meest spraakmakende reportages van de andere regionale zenders.
 • Vlaanderen Regionaal 19/12/2021

  In Vlaanderen Regionaal kijk je met Felice Dekens naar de leukste of meest spraakmakende reportages van de andere regionale zenders.

NET GEMIST: het Taaljournaal

NET GEMIST: het Taaljournaal

Nieuws

Titel: Afl.13 Taaljournaal: Sportkamp vzw Sportopia in Drogenbos

Deze keer maken we een fijne nieuwsuitzending samen met de deelnemers aan een sportkamp in Drogenbos. De anderstalige kinderen oefenen er Nederlands door originele en uitdagende sporten te beoefenen.

Afl.12 Taaljournaal: De Taaltoppers in Zaventem

Spelen, ravotten en zich amuseren… en dat in het Nederlands! De Taaltoppers in Zaventem hebben er ook deze zomer duidelijk zin! Ze krijgen workshops van verschillende Zaventemse verenigingen waaronder Jeugdtoneelvereniging Plankenkoorts (http://www.plankenkoortsers.be). Deze week zijn de...

Afl.11 Taaljournaal: Boerderij Natuurtalent

De studio van het Taaljournaal staat in Overijse op de boerderij van Natuurtalent. Spelend en zingend proeven de kinderen er van het Nederlands en ontwikkelen ze hun talenten. Zowel uitvinders, topchefs als dramakings- en queens kunnen zich hier helemaal uitleven.

Afl.10 Taaljournaal: Speelplein Joepie

In de stad Halle organiseert speelplein Joepie deze week een 'taalbad' voor kinderen met een anderstalige achtergrond. En spelenderwijs Nederlands oefenen, dat kunnen ze daar als de beste!

NET GEMIST: Speurneuzen

Alles bekijken
 • Speurneuzen afl. 10: het Kasteel van Gaasbeek

  De speurneuzen trekken naar het Kasteel van Gaasbeek. Daar ontmoeten ze drie geheimzinnige figuren: de restaurator, de gids en een roze bewaker. Ze vertellen elk een geheimzinnig verhaal. Maar wie vertelt de waarheid? Gelukkig zijn er de speurneuzen. ‘Want al is de leugen nog zo snel, de speurneuzen achterhalen ze wel’.
 • Speurneuzen afl. 9: Overijse druivenstreek

  De speurneuzen trekken deze keer op avontuur door ‘pittig’ Overijse met z’n druivenserres op Solheide en het bezoekerscentrum Dru!f. Een druiventeler, een machinist en de druivenambassadeur vertellen elk een geheimzinnig verhaal. Maar wie vertelt de waarheid?
 • Speurneuzen afl. 8: het Zoniënwoud

  Onze speurneuzen trekken naar het Zoniënwoud in Hoeilaart. Ze krijgen er boeiende verhalen te horen van de boswachter, de heemkundige en de natuurgids Maar één van hen liegt. Kunnen de kinderen de leugenaar van het Zoniënwoud ontmaskeren?
 • Speurneuzen Afl. 7: AfricaMuseum

  Onze speurneuzen naar het AfricaMuseum in Tervuren. De restorator, de collectiebeheerder en de communicatieverantwoordelijke vertellen elk een best spannend verhaal. Maar één van hen liegt? Kunnen de kinderen de leugenaar van het AfricaMuseum ontmaskeren? Zeker kijken!
 • Speurneuzen Afl. 6:Herisemmolen in Alsemberg

  Deze week trekken de speurneuzen op avontuur naar de Herisemmolen in Alsemberg. De plaatselijke gids, de smid en de stalmeester vertellen elk een best spannend verhaal. Maar één van hen liegt? Kunnen de kinderen de leugenaar van de papiermolen ontmaskeren? Zeker kijken!