Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Net gemist

Nieuwsuitzendingen RINGtv

Nieuwsuitzendingen RINGtv

Nieuws

NIEUWS 17/09/2021

Bekijk hier het nieuws van vrijdag 17 september.

NIEUWS 16/09/2021

Bekijk hier het nieuws van donderdag 16 september.

NIEUWS 15/09/2021

Bekijk hier het nieuws van woensdag 15 september.

NIEUWS 14/09/2021

Bekijk hier het nieuws van dinsdag 14 september.

NET GEMIST: Rondje Rand

Alles bekijken
 • Rondje Rand: De Linde in Dilbeek

  In onze nieuwe reeks Rondje Rand nemen we je elk weekend mee op een cultureel en historisch verantwoorde kroegentocht. Onze eerste halte is café In De Linde in Dilbeek.

NET GEMIST: De Cortales

Alles bekijken
 • De Cortales: Jenny & Berry

  Manu van De Cort van Distillery uit Pepingen zorgt voor een lekkere Jenny & Berry, een cocktail op basis van de Oude Pajotse Jenever. Gezondheid!
 • De Cortales: Apple Attack

  Manu van De Cort van Distillery uit Pepingen zorgt voor een lekkere Jenny & Berry, een cocktail op basis van de Oude Pajotse Jenever. Gezondheid!
 • De Cortales: Apple Attack

  Manu van De Cort van Distillery uit Pepingen zorgt voor een lekkere Apple Attack, een cocktail op basis van de Apple Brandy Jonagold. Dat is een volle en rijke jonagold brandy waarvoor je maar liefst 7 kg appelen nodig hebt om één fles te produceren. Gezondheid!
 • De Cortales: Pastisop

  Manu van De Cort van Distillery uit Pepingen zorgt in deze aflevering voor een lekkere ‘Pastisop’, een cocktail op basis van de Pastis Grand Cru Bio. Een geestrijk drankje dat van de jury van World Trophy 2021 zelf een gouden medaille kreeg. Gezondheid!
 • De Cortales: Ginger Jenny

  Manu van De Cort van Distillery uit Pepingen zorgt in deze aflevering voor een lekkere ‘Ginger Jenny’, een cocktail op basis van de Oude Pajotse Jenever. Gezondheid!

NET GEMIST: VIVA! Parken en Kastelen

NET GEMIST: VIVA! Parken en Kastelen

Nieuws

VIVA! Kastelen en Parken: Domein 3 Fonteinen

In de laatste aflevering van Viva! Kastelen en Parken in de Vlaamse Rand trekken we naar Domein 3 Fonteinen in Vilvoorde. De geschiedenis van het kasteel stopte op het einde van de tweede wereldoorlog. Maar het park heeft anno 2020 nog steeds heel wat te bieden.

VIVA Parken en Kastelen: Kasteel Jourdain Kraainem

In Viva! 'Parken en Kastelen in de Vlaamse Rand' gaan we naar het kasteel Jourdain in Kraainem. In Drogenbos vertelt erfgoedonderzoeker Thomas Pevernagie ons hoe het komt dat er in de Vlaamse Rand zoveel goedbewaarde kasteeldomeinen zijn.

VIVA Parken en Kastelen: Rubenskasteel in Elewijt

In VIVA! gluren we binnen bij ‘Het Steen’, beter bekend als het Rubenskasteel in Elewijt (Zemst). Dit was inderdaad het 'buitenverblijf' van niemand minder dan het gezin van P.P. Rubens. Na ons bezoek aan het Rubenskasteel wippen we op onze fiets en doen we de Witloofroute.

VIVA! Parken en Kastelen: Klein-Bijgaarden in Sint-Pieters-Leeuw

We trekken naar het kasteel Klein Bijgaarden in Sint-Pieters-Leeuw. Dit aanvankelijk bescheiden klooster uit 1251 groeide geleidelijk uit tot een indrukwekkend complex met bijbehorende hoeve en watermolen op de Zuunbeek. Maar het werd meerdere malen geplunderd en beschadigd. Tot in 1941 de...

Vlaanderen Regionaal

Alles bekijken
 • Vlaanderen Regionaal 12/09/2021

  In Vlaanderen Regionaal kijk je met Felice Dekens naar de leukste of meest spraakmakende reportages van de andere regionale zenders.
 • Vlaanderen Regionaal 05/09/2021

  In Vlaanderen Regionaal kijk je met Kris Vander Gracht naar de leukste of meest spraakmakende reportages van de andere regionale zenders.
 • Vlaanderen Regionaal 29/08/2021

  In Vlaanderen Regionaal kijk je met Dirk De Mesmaeker naar de leukste of meest spraakmakende reportages van de andere regionale zenders.
 • Vlaanderen Regionaal 22/08/2021

  In Vlaanderen Regionaal kijk je met Felice Dekens naar de leukste of meest spraakmakende reportages van de andere regionale zenders.
 • Vlaanderen Regionaal 15/08/2021

  In Vlaanderen Regionaal kijk je met Liesbeth Bernolet naar de leukste of meest spraakmakende reportages van de andere regionale zenders.

NET GEMIST: Telers met ballen

Alles bekijken
 • Telers Met Ballen : Finale

  Wie is de meest gepassioneerde teler met ballen en wint het prachtige prijzenpakket van AEG? Dat zie je dinsdag & donderdag in de slotaflevering van Telers met Ballen!
 • Telers Met Ballen : Compilatie

  Nu de gewassen in de moestuin van onze Telers met Ballen oogstrijp zijn, zoeken we hen opnieuw op en bereiden ze een heerlijk gerecht met hun 'eigen kweek'. In deze laatste aflevering blikken we met de kandidaten terug op hun deelname. En het is aan de kijker om te oordelen wie met de hoofdvogel naar huis mag!
 • Telers Met Ballen : De oogst van Jeroen

  Nu de gewassen in de moestuin van onze Telers met Ballen oogstrijp zijn, zoeken we hen opnieuw op. Deze week houden we halt bij Jeroen Thiebaut in Herne. Hij mag bijna mooie grote paprika’s plukken. Maar ze hebben wel nog wat meer zon nodig om geel of rood te kleuren.
 • Telers Met Ballen : De oogst van Nancy

  In de moestuin groeien en bloeien de groenten niet altijd zoals gehoopt… Vorig seizoen oogstte Nancy uit de Gemeente Affligem nog gigantische bloemkolen, nu geen enkele. Maar deze Teler met Ballen laat het hoofd niet hangen! Ze heeft al nieuwe bloemkolen geplant. En intussen maakt ze met de noten uit haar tuin overheerlijke porto.
 • Telers Met Ballen : De oogst van Geert Van Damme

  Nu de gewassen in de moestuin van onze Telers met Ballen oogstrijp zijn, zoeken we hen opnieuw op. Geert Van Damme maakt met zijn sappige en rijpe tomaten een klassieker: tomaat-garnaal. Dat zal smaken!

NET GEMIST: het Taaljournaal

NET GEMIST: het Taaljournaal

Nieuws

Afl.12 Taaljournaal: De Taaltoppers in Zaventem

Spelen, ravotten en zich amuseren… en dat in het Nederlands! De Taaltoppers in Zaventem hebben er ook deze zomer duidelijk zin! Ze krijgen workshops van verschillende Zaventemse verenigingen waaronder Jeugdtoneelvereniging Plankenkoorts (http://www.plankenkoortsers.be). Deze week zijn de...

Afl.11 Taaljournaal: Boerderij Natuurtalent

De studio van het Taaljournaal staat in Overijse op de boerderij van Natuurtalent. Spelend en zingend proeven de kinderen er van het Nederlands en ontwikkelen ze hun talenten. Zowel uitvinders, topchefs als dramakings- en queens kunnen zich hier helemaal uitleven.

Afl.10 Taaljournaal: Speelplein Joepie

In de stad Halle organiseert speelplein Joepie deze week een 'taalbad' voor kinderen met een anderstalige achtergrond. En spelenderwijs Nederlands oefenen, dat kunnen ze daar als de beste!

Afl.9 Taaljournaal: Escaperooms in Beersel

Met de kidsreporters van het Taaljournaal trekken we naar Beersel. Ze belanden in escaperooms, ontwarren er een bizarre codetaal en leren zo ongedwongen Nederlands.

NET GEMIST: Speurneuzen

Alles bekijken
 • Speurneuzen afl. 10: het Kasteel van Gaasbeek

  De speurneuzen trekken naar het Kasteel van Gaasbeek. Daar ontmoeten ze drie geheimzinnige figuren: de restaurator, de gids en een roze bewaker. Ze vertellen elk een geheimzinnig verhaal. Maar wie vertelt de waarheid? Gelukkig zijn er de speurneuzen. ‘Want al is de leugen nog zo snel, de speurneuzen achterhalen ze wel’.
 • Speurneuzen afl. 9: Overijse druivenstreek

  De speurneuzen trekken deze keer op avontuur door ‘pittig’ Overijse met z’n druivenserres op Solheide en het bezoekerscentrum Dru!f. Een druiventeler, een machinist en de druivenambassadeur vertellen elk een geheimzinnig verhaal. Maar wie vertelt de waarheid?
 • Speurneuzen afl. 8: het Zoniënwoud

  Onze speurneuzen trekken naar het Zoniënwoud in Hoeilaart. Ze krijgen er boeiende verhalen te horen van de boswachter, de heemkundige en de natuurgids Maar één van hen liegt. Kunnen de kinderen de leugenaar van het Zoniënwoud ontmaskeren?
 • Speurneuzen Afl. 7: AfricaMuseum

  Onze speurneuzen naar het AfricaMuseum in Tervuren. De restorator, de collectiebeheerder en de communicatieverantwoordelijke vertellen elk een best spannend verhaal. Maar één van hen liegt? Kunnen de kinderen de leugenaar van het AfricaMuseum ontmaskeren? Zeker kijken!
 • Speurneuzen Afl. 6:Herisemmolen in Alsemberg

  Deze week trekken de speurneuzen op avontuur naar de Herisemmolen in Alsemberg. De plaatselijke gids, de smid en de stalmeester vertellen elk een best spannend verhaal. Maar één van hen liegt? Kunnen de kinderen de leugenaar van de papiermolen ontmaskeren? Zeker kijken!