Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Net gemist

Nieuwsuitzendingen RINGtv

Nieuwsuitzendingen RINGtv

Nieuws

NIEUWS 26/07/2021

Bekijk hier het nieuws van maandag 26 juli.

NIEUWS 23/05/2021

Bekijk hier het nieuws van vrijdag 23 juli.

NIEUWS 22/07/2021

Bekijk hier het nieuws van donderdag 22 juli.

NET GEMIST: Telers met ballen

Alles bekijken
 • Telers Met Ballen : De oogst van Geert Van Damme

  Nu de gewassen in de moestuin van onze Telers met Ballen oogstrijp zijn, zoeken we hen opnieuw op. Geert Van Damme maakt met zijn sappige en rijpe tomaten een klassieker: tomaat-garnaal. Dat zal smaken!
 • Telers Met Ballen : De oogst van Vera

  Nu de gewassen in de moestuin van onze Telers met Ballen oogstrijp zijn, zoeken we hen opnieuw op. Vera uit Bever haalt alvast alles uit de kast en maakt pomme moscovite: gevulde aardappelen met kaviaar.
 • Telers Met Ballen : De oogst van Dirk De Mesmaeker

  Nu de gewassen in de moestuin van onze Telers met Ballen oogstrijp zijn, zoeken we hen opnieuw op. Dirk De Mesmaeker oogst zijn aardbeien. Hij maakt er confituur van en bereidt voor de RINGtv-kijkers ook een lekker maar eenvoudig aardbeiendessert.
 • Telers Met Ballen : De oogst van Pascal Decock

  Nu de gewassen in de moestuin van onze Telers met Ballen oogstrijp zijn, zoeken we hen opnieuw op. Pascal Decock bijt de spits af en oogst zijn asperges en bereidt ze op de barbecue.
 • Telers Met Ballen Compilatie

  We stellen nog eens alle kandidaten aan u voor. Wie heeft de meest groene vingers en teelt de lekkerste groenten of fruit?

NET GEMIST: De Cortales

Alles bekijken
 • De Cortales: Blond Blossom

  Manu van De Cort Distillery uit Pepingen zorgt in deze aflevering voor een lekkere cocktail met de Belgian Beer Brandy Blond, een dubbel distillaat van een Belgische Blonde Triple. Ontdek in deze cocktail de zachtheid en de volheid van een bier en de afdronk van een bourbon. Gezondheid!
 • De Cortales: Ground Control Unplugged

  Deze zomer neemt RINGtv je elk weekend mee in de wondere wereld van de spirits en cocktails. Manu van De Cort van Distillery uit Pepingen zorgt dit weekend voor een lekkere cocktail met de Ground Control Unplugged, een volledig gedistilleerde drank op basis van 13 kruiden maar met 0% alcohol. Gezondheid!
 • De Cortales: Pastis

  In deze aflevering trekken we naar la douce France voor het verhaal achter pastis. Je hebt slechts drie ingrediënten nodig, maar de volgorde van inschenken is belangrijk, legt Manu uit.
 • De Cortales: Gin-tonic

  In de eerste aflevering verklapt Manu hoe je de perfecte gin-tonic maakt. Je komt ook te weten hoe de cocktail ontstaan is in India.

NET GEMIST: VIVA! Parken en Kastelen

NET GEMIST: VIVA! Parken en Kastelen

Nieuws

VIVA! Parken en Kastelen: Batenborch Peutie

Dit weekend gaan we met Viva! naar het vroegere kastelendorp Peutie en mogen we een kijkje nemen voorbij de kasteelpoorten van Kasteel Batenborch. Voor de onafhankelijkheid was dit kasteel in handen van de familie de Baudequin, nu huisvest het Batenborch International, het headhuntersbureau van...

VIVA! Parken en Kastelen: Kasteel van Boechout in Meise

In deze aflevering nemen we je mee naar Plantentuin Meise. We ontdekken er enkele geheime plekjes in het Kasteel van Bouchout en vinden nog verwijzingen naar het Kasteel van Meise dat op het einde van WOII volledig afbrandde. Ons bezoek combineren we met d’Hoogvorstwandeling.

VIVA! Parken en Kastelen: Kasteel de Robiano in Tervuren

In onze reeks ‘Kastelen en parken in de Vlaamse Rand’ kijkt Viva! dit weekend voorbij de poort van Kasteel de Robiano in Tervuren. Vandaag is het kasteel de thuisbasis van softwarebedrijf SAS, maar ooit was het in het bezit van ronkende namen in onze geschiedenis.

VIVA! Kastelen en parken: Kasteel van Bever

In de Vlaamse Rand liggen talloze pareltjes van kastelen en parken, vaak verscholen achter een kasteelpoort of -muur. Maar speciaal voor VIVA! worden deze zomer de kasteelpoorten geopend. We starten onze reeks in het Kasteel van Bever in Grimbergen

NET GEMIST: het Taaljournaal

NET GEMIST: het Taaljournaal

Nieuws

Afl.7 Taaljournaal: Machelse BuitenBib

Met de kidsjournalisten van het Taaljournaal trekken we naar de Machelse BuitenBib. In het park achter de bib van Machelen genieten we samen van prachtige verhalen en knutselen we er samen onze ideale leesplek!

Afl.6 Taaljournaal: Idee Kids

Vrijdag trekt het Taaljournaal naar het Bouwkamp van Idee Kids in basisschool De Leerheide in Asse. De deelnemers leren er met verschillende materialen spectaculaire constructies te bouwen.

Afl.5 Taaljournaal: Hotel Hallo in GC de Zandloper

Deze week zijn we te gast in GC de Zandloper in Wemmel. Daar organiseren vzw 'de rand' en de Horizon vzw een taalstage met als thema ‘Hotel Hallo’. Elke dag verkennen de kinderen een andere kamer in het hotel.

Afl.4 Taaljournaal: Taal- en voetbalstage bij KV Zuun

In het Taaljournaal zetten we telkens een initiatief in de kijker dat kinderen tijdens schoolvakanties helpt om Nederlands te leren. Deze week vertoeven we op de taal-voetbalstage van K.V. Zuun.

NET GEMIST: Speurneuzen

Alles bekijken
 • Speurneuzen Afl. 5: Coloma-park in Sint-Pieters-Leeuw

  Onze speurneuzen trekken naar het Coloma-park met de prachtige rozentuin in Sint-Pieters-Leeuw. Drie mysterieuze figuren vertellen er een verhaal. Maar één van hen liegt. Wie? Spannend en leerrijk wordt het sowieso. Zeker kijken!
 • Speurneuzen Afl. 4: Museum voor Oudere Technieken

  In Speurneuzen gaan drie duo’s van anderstalige kinderen op speurtocht in het Museum voor Oudere Technieken in Grimbergen. Daar vertellen de smid, de historica en de bakker een verhaal. Maar één van hen liegt. Zoek ook jij mee met de Speurneuzen.
 • Speurneuzen Afl. 3: FeliXart Drogenbos

  In de derde aflevering van Speurneuzen gaan drie duo’s van anderstalige kinderen op speurtocht bij FeliXart in Drogenbos. Ze krijgen drie boeiende verhalen te horen, maar één van de mysterieuze vertellers liegt. Wie? Dat proberen de speurneuzen uit te pluizen via kruisverhoren en een spannende zoekopdracht.
 • Speurneuzen Afl. 1: Plantentuin Meise

  In de eerste aflevering van Speurneuzen gaan drie duo’s van anderstalige kinderen op speurtocht in de Plantentuin in Meise. Ze krijgen drie boeiende verhalen te horen, maar één van de mysterieuze vertellers liegt. Wie? Dat proberen de speurneuzen tijdens een kruisverhoor te achterhalen.
 • Speurneuzen Afl. 2: Volkssterrenwacht Mira

  In de tweede aflevering van Speurneuzen gaan drie duo’s van anderstalige kinderen op speurtocht bij Volkssterrenwacht Mira in Grimbergen. Ze krijgen drie boeiende verhalen te horen, maar één van de mysterieuze vertellers liegt. Wie? Dat proberen de speurneuzen uit te pluizen via kruisverhoren en een spannende zoekopdracht.

NET GEMIST: Beste Souper

Alles bekijken
 • De Trofee voor het Beste Souper: finale

  TV-kok Jeroen De Pauw daagde zes weken lang de verenigingen uit onze regio uit om het beste souper te bereiden. Maar welke gemeente wint uiteindelijk de finale?
 • Trofee voor het Beste Souper: Steenokkerzeel

  Wim en Jan van de Zondagsdrinkers strijden tegen Bart en Jimmy van dans- en sportvereniging RheAxion uit Steenokkerzeel.
 • De Trofee voor het Beste Souper: Lennik

  In de Trofee voor het Beste Souper is dit weekend Lennik aan de beurt. Jan van de judoclub en Chris van VC Lennik Dames nemen het op tegen Lut van Ferm en Bram van de KLJ. Zij bereiden een breugelbuffet met gehaktbrood en krieken en als dessert een overheerlijke rijstpap.
 • De Trofee voor het beste Souper: Hoeilaart

  Dit weekend is Hoeilaart aan de beurt in de Trofee voor het Beste Souper! Julie en Annelies van de ouderraad van de Sint-Clemensschool koken tegen Dewi en Paul van hockeyclub ISCA.
 • De Trofee voor het beste Souper: Machelen-Diegem

  Dit weekend zijn het verenigingen uit Machelen-Diegem die strijden voor een plekje in de finale van ‘De Trofee voor het Beste Souper’. Jenny en Dina van de seniorenraad nemen het op tegen Jeroen van Chiro Diegem en Piet van Sjato ’84.

Vlaanderen Regionaal

Alles bekijken
 • Vlaanderen Regionaal 25/07/2021

  In Vlaanderen Regionaal kijk je met Dirk De Mesmaeker naar de leukste of meest spraakmakende reportages van de andere regionale zenders.
 • Vlaanderen Regionaal 18/07/2021

  In Vlaanderen Regionaal kijk je met Dirk De Mesmaeker naar de leukste of meest spraakmakende reportages van de andere regionale zenders.
 • VLAANDEREN REGIONAAL 11/07/2021

  In Vlaanderen Regionaal kijk je met Felice Dekens naar de leukste of meest spraakmakende reportages van de andere regionale zenders.
 • Vlaanderen Regionaal 04/07/2021

  In Vlaanderen Regionaal kijk je met Felice Dekens naar de leukste of meest spraakmakende reportages van de andere regionale zenders.
 • Vlaanderen Regionaal 27/06/2021

  In Vlaanderen Regionaal kijk je met Felice Dekens naar de leukste of meest spraakmakende reportages van de andere regionale zenders.