Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Net gemist

Nieuwsuitzendingen RINGtv

Nieuwsuitzendingen RINGtv

Nieuws

NIEUWS 07/12/2018

Bekijk hier het nieuws van vrijdag 7 december.

NIEUWS 06/12/2018

Bekijk hier het nieuws van donderdag 6 december.

NIEUWS 05/12/2018

Bekijk hier het nieuws van woensdag 5 december.

NIEUWS 04/12/2018

Bekijk hier het nieuws van dinsdag 4 december.

Kijk opnieuw naar 'Congo'

Alles bekijken
 • Congo: De kunst van het dekoloniseren

  Cultuurcentrum Strombeek in Grimbergen programmeert twee maanden lang rond ‘dekolonalisatie’. De discussie rond dit thema is brandend actueel, zeker met de heropening in het verschiet van het AfricaMuseum in Tervuren. Cultuurcentrum Strombeek wil het debat over ons koloniaal verleden en onze en onze koloniale erfenis aanzwengelen door middel van film, theater, lezingen en een tentoonstelling.
 • Congo: Terug naar de kolonie

  Op 8 december opent het Afrikamuseum in Tervuren opnieuw de deuren na vijf jaar renovatie- en restauratiewerken. Begin vorige eeuw zag koning Leopold II het toenmalige museum als een promotiemiddel om investeerders en de bevolking te overtuigen van zijn koloniale plannen. De grote uitdaging voor het vernieuwde museum is nu om een hedendaags beeld te vormen zonder de ogen te sluiten voor het, toch wel pijnlijke, koloniaal verleden.
 • Congo: investeren in dekoloniseren

  Op 8 december heropent het Afrikamuseum in Tervuren officieel de deuren. De jaren daarvoor werd het museum grondig gerestaureerd. Naar de heropening wordt er verwachtingsvol, maar ook terughoudend en argwanend, uitgekeken door iedereen die op één of andere manier begaan is met Congo. Wij laten alvast enkele experts aan het woord in de eerste aflevering van onze gloednieuwe reeks.

In Bange Tijden

Alles bekijken
 • IN BANGE TIJDEN: Eindelijke vrede?

  Op 11 november 2014 zonden we de eerste aflevering uit van onze reeks In Bange Tijden naar aanleiding van de honderdste verjaardag van het begin van de Eerste Wereldoorlog. 32 afleveringen lang nam journalist Tom Serkeyn ons op sleeptouw door onze regio die zuchtte onder het juk van de Duitse bezetter. De voorbije weken en maanden zonden we de reeks opnieuw uit. Vandaag, precies vier jaar na het ondertekenen van de Wapenstilstand, ronden we definitief af met de allerlaatste aflevering van In Bange Tijden. Daarin gaan we dieper in op de afwikkeling en het einde van de Groote Oorlog.
 • IN BANGE TIJDEN SPECIAL: Soldaat voor België, voorvechter voor Congo

  Begin vorige eeuw is de Vilvoordse Tuinbouwschool een belangrijk instituut met een stevige internationale reputatie. In 1904 verwelkomt de school de Congolees Paul Panda Farnana, hij is de eerste zwarte die in ons land hoger onderwijs volgt. Als in 1914 de oorlog uitbreekt treedt hij toe tot het Congolese Vrijwilligerskorps van het Belgisch leger. Maar op 24 augustus, tijdens de gevechten bij Namen, wordt hij gevangen genomen en naar Duistland gevoerd. Na de oorlog zal Paul Panda als eerste Congolees ijveren voor de rechten van de zwarten.
 • IN BANGE TIJDEN: De vijand, uw vriend?

  Tiijdens de Eerste Wereldoorlog stond de overgrote meerderheid van de Vlaamsgezinden afkerig tegenover de Duitse bezetter. Toch gaf een kleine groep flaminganten gehoor aan de lokroep van de Duitse ‘Flamenpolitik’. Die zogenaamde ‘activisten’ hoopten een aantal Vlaamse eisen te verwezenlijken met de steun van de bezetter. Ook in Diegem werd een activistische kern opgericht. Eén van de drijvende krachten daar was Victor Servranckx, de latere pionier van de abstracte kunst in België. Was hij een opportunist of een idealist?
 • IN BANGE TIJDEN SPECIAL: De Groote Oorlog Voorbij

  Na de Eerste Wereldoorlog ondergaat België - net zoals de wereld - ingrijpende veranderingen. De samenleving worstelt met ontwrichting. En tegelijkertijd herleeft ze. Met de tentoonstelling ‘De Groote Oorlog voorbij: 1918-1928’ gaat het War Heritage Institute hier dieper op in. De tentoonstelling loopt nog tot september 2019 maar donderdag neemt RINGtv je al even op sleeptouw in dit verhaal.
 • IN BANGE TIJDEN: Bittere druiven

  Aan de vooravond van de Eerste Wereldoorlog kijkt Overijse de toekomst met vertrouwen tegemoet. De fruit- en groenteteelt onder glas is in volle expansie en belooft voorspoedige tijden. De eerste serres zijn die van de gebroeders Danhieux die in 1878 het voorbeeld van pionier Felix Sohie uit Hoeilaart volgen. 30 jaar later kan je stilaan van een glazen dorp spreken. Maar de oorlog maakt bruusk een einde aan dat mooie liedje. De Duitse bezetter is niet geïnteresseerd in de serrecultuur, zij willen aardappelen en geen druiven.

VIVA! Achter de Schermen

Alles bekijken
 • VIVA! Achter de schermen

  Voor VIVA! Achter de Schermen mag Liesbeth meekijken en meeplannen bij Botech in Zellik. Dit bedrijf is gespecialiseerd in industriële nieuwbouw. Zij leiden elk project van A tot Z zodat je je als bouwheer geen zorgen hoeft te maken en je kan concentreren op de werking van je bedrijf.
 • VIVA! Achter de Schermen: Keytsman

  In VIVA! Achter de Schermen ontdekken we dit weekend een gloednieuw automerk: de MPM. Samen met Erik Keytsman van garage Keytsman in Ninove mochten we een bezoek brengen aan de fabriek in Frankrijk om zo alles te weten te komen over deze eigenzinnige wagen.
 • VIVA! Achter de Schermen: opleidingscentrum VDAB

 • VIVA! Achter de Schermen: circus Pipo

  Hoe zou het er aan toe gaan achter de schermen van een écht circus? Kris Vander Gracht neemt je mee op bezoek bij Natacha, zij leeft en woont al heel haar leven bij Circus Pipo. Zaterdag in VIVA!
 • VIVA! Achter de Schermen Keolis

  Deze aflevering trekt VIVA! naar Keolis in Neder-over-Heembeek, een bedrijf dat allerlei soorten busvervoer organiseert. Liesbeth is behoorlijk onder de indruk van het groot aantal autobussen dat hier voortdurend aan- en afrijdt. En natuurlijk is de vraag of ook Liesbeth zich achter het stuur waagt van een of andere bus.

VIVA! Wijnen

VIVA! Wijnen

viva

VIVA! Wijnen

In VIVA! Wijnen steken we de taalgrens over. We gaan naar Namen. Daar zijn we te gast bij de organisatoren van de wijnsalons Saint-Vincent. Het salon in Court-Saint-Etienne lokt ieder jaar duizenden bezoekers

VIVA! Wijnen

In VIVA! Wijnen gaan we dit weekend de Spaanse toer op, want Guy Vankeerberghen van wijnhandel Sacacorchos in Kortenberg verkoopt enkel Spaanse wijnen. Hoe en waarom verneem je dit weekend. En we blikken ook terug op de wijnreis die we in oktober met de kijkers maakten naar Catalonië.

VIVA! Wijnen: Wild van Wild 10/11/2018

In VIVA! Wijnen gaat Dirk op jacht met een groep jagers in Schepdaal en daarna bereidt chef Glenn Verhasselt fazant en haas. Sommelier van het jaar Yanick Dehandschutter zorgt alvast voor enkele verrassende wijnen! Kijk dus zaterdag zeker naar RINGtv!

Vlaanderen Regionaal

Alles bekijken
 • Vlaanderen Regionaal 09/12/2018

 • Vlaanderen Regionaal 02/12/2018

 • Vlaanderen Regionaal 24/11/2018

  In Vlaanderen Regionaal presenteert Félice Dekens de voornaamste reportages van de andere nieuwszenders.
 • Vlaanderen Regionaal 18/11/2018

  In Vlaanderen Regionaal presenteert Felice Dekens de leukste reportages van de andere regionale zenders.
 • Vlaanderen Regionaal 11/11/2018

  In Vlaanderen Regionaal presenteert Felice Dekens de leukste reportages van de andere regionale zenders.