Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Net gemist

Nieuwsuitzendingen RINGtv

Nieuwsuitzendingen RINGtv

Nieuws

NIEUWS 19/10/2018

Bekijk hier het nieuws van vrijdag 19 oktober.

NIEUWS 17/10/2018

Bekijk hier het nieuws van woensdag 17 oktober.

NIEUWS 16/10/2018

Bekijk hier het nieuws van dinsdag 16 oktober.

In de Stemming: TERUGBLIK

Alles bekijken
 • IN DE STEMMING : HET DEBAT IN OVERIJSE

  In Overijse behaalde het kartel Overijse 2002-N-VA-CD&V in 2012 13 van de 27 zetels en vormde een coalitie met Open-VLD. Dirk Brankaer was 17 jaar burgemeester, maar gaf in augustus vorig jaar de sjerp door aan Inge Lenseclaes. CD&V komt dit keer met een eigen lijst op. Groen, dat 2 verkozenen heeft, vormt nu een kartel met Open-VLD. Vier lijsttrekkers debatteren onder leiding van Michaël Van Droogenbroeck.
 • IN DE STEMMING: HET DEBAT IN ‘VILVOORDE’

  In Vilvoorde was in 2012 sp.a - Groen de grootste formatie met 10 van de 35 zetels. Ze ging scheep met Open VLD en N-VA die elk 6 zetels hadden en duwde zo onder meer CD&V en de Vilvocraten in de oppositie. In het stadhuis van Vilvoorde zit Michaël Van Droogenbroeck klaar voor het laatste van onze reeks debatten.
 • Trekkers voor Vlaams-Brabant: ‘NVA’

 • IN DE STEMMING: HET DEBAT IN ‘MEISE’

 • Trekkers voor Vlaams-Brabant: ‘OPEN VLD’

Tussen Pot en pint

Nieuws

Tussen Pot en Pint: Maikel Van Eylen zet eerste stappen bij CD&V Vilvoorde

In ons zomermagazine Cocktail blikken we een hele zomer lang vooruit naar de verkiezingen. Iedere week kan u kijken naar 'Tussen Pot en Pint', een zomerreeks waarin nieuwe kandidaten in de politiek praten over zichzelf, hun ambities en verwachtingen.

In Bange Tijden

Alles bekijken
 • IN BANGE TIJDEN: Hoe menselijk is missen

  Pamel, herfst 1918, iedereen zegt dat de oorlog niet lang meer zal duren. Geregeld vliegen Engelse vliegtuigen over om Duitse doelwitten te bestoken. Maar op 24 oktober loopt het fout, de bommen die bedoeld zijn voor de Tuitenberg in Eizeringen komen terecht in Strijtem. Een voorval dat ook dramatische gevolgen zal hebben voor een gezin in Pamel. En poosje voordien vallen ook in Halle onschuldige slachtoffers. Een Brits of Frans vliegtuig bombardeert het huis van het gezin Desmet in de Statiestraat. Wellicht was het doelwit het nabijgelegen station maar daar hebben vijf van de kinderen Desmet geen boodschap meer aan, ze zijn allemaal op slag dood.
 • IN BANGE TIJDEN: Welkom in Herne

  Een mooie herfstdag in Herne. We hebben afspraak met Daisy Decoene van de heemkundige Kring van Dadizele. Dadizele is een deelgemeente van het Westvlaamse Moorslede, op enkele kilometers van Ieper. En nu vraag u zich welllicht af wat Herne, Dadizele en de Eerste Wereldoorlog met mekaar te maken hebben. In oktober 1917 nemen de gevechten in West-Vlaanderen toe in hevigheid. De Duitsers evacueren de plaatselijke bevolking. De gedwongen vluchtelingen zwermen uit over heel Vlaanderen. Een deel van hen verzeilt in Herne…
 • IN BANGE TIJDEN: King Albert's Heroes

  'Les Autos-Canons-Mitraillieuses', kortweg ACM, is het Belgische pantserkorps dat in 1916 door een speling van het lot zal worden ingezet aan het Oostfront in Oekraïne om er aan Russische zijde te vechten tegen de Oostenrijkers en Duiters. Maar in 1917, tijdens de Russische revolutie moet het ACM-korps noodgedwongen een wereldreis maken, dwars door Siberië over de Atlantische Oceaan via de Verenigde Staten naar huis. Volgende week doen we de odyssee van het ACM-korps nog een over met journalist en auteur August Thiry en gaan we op zoek naar de ACM-mannen uit onze streek.
 • In BANGE TIJDEN: Dichter, soldaat en martelaar

  Tijdens de IJzerbedevaart van 1932 worden negen gesneuvelde frontsoldaten bijgezet in de crypte van de IJzertoren in Diskmuide. Het gaat om acht zogenaamde Vlaamse “IJzersymbolen” martelaren en helden die sneuvelden voor Vlaanderen, en één Waal. Vijf jaar later, tijdens de 18de IJzerbedevaart krijgt een negende IJzersymbool zijn laatste rustplaats in de crypte van de IJzertoren. Het is Luitenant-dichter Juul De Winde uit Merchtem, hij sneuvelde tijdens het eindoffensief op 28 september in het Westvlaamse Westrozebeke.
 • IN BANGE TIJDEN: Terreur in Galmaarden

  Galmaarden is aan de vooravond van WOI een klein landelijk dorp waar de rust zelden wordt verstoord door spectaculaire gebeurtenissen. Maar dat verandert eens het dorp bezet is dor de Duitsers. Om hun eigen troepen in levensonderhoud te voorzien slaat de bezetter werkelijk alles aan: levensmiddelen, vee, brandstof werktuigen en huisraad. Uit noodzaak beginnen sommige dorpelingen te stelen en te smokkelen, op hun eentje of in familieverband. Maar als een groepje ondernemende kerels samenklit ontstaat de Zwarte Bende die terreur zaait in Galmaarden.

VIVA! Achter de Schermen

Alles bekijken
 • VIVA! Achter de Schermen: opleidingscentrum VDAB

 • VIVA! Achter de Schermen: circus Pipo

  Hoe zou het er aan toe gaan achter de schermen van een écht circus? Kris Vander Gracht neemt je mee op bezoek bij Natacha, zij leeft en woont al heel haar leven bij Circus Pipo. Zaterdag in VIVA!
 • VIVA! Achter de Schermen Keolis

  Deze aflevering trekt VIVA! naar Keolis in Neder-over-Heembeek, een bedrijf dat allerlei soorten busvervoer organiseert. Liesbeth is behoorlijk onder de indruk van het groot aantal autobussen dat hier voortdurend aan- en afrijdt. En natuurlijk is de vraag of ook Liesbeth zich achter het stuur waagt van een of andere bus.
 • VIVA! Achter de schermen: Veterinair Quadrant

  In VIVA! Achter de Schermen neemt Liesbeth ons mee naar de nieuwe satellietpraktijk van Veterinair Quadrant in Denderleeuw. Naast een dierenartsenpraktijk kan je hier met je huisdier ook terecht in het fysiotherapiecentrum.
 • VIVA! Achter de schermen: Provinciedomein Huizingen (3/3)

  Deel 3 van de reeks rond het provinciedomein in Huizingen. In de laatste aflevering gaat Liesbeth we op stap met de technische dienst. Onder meer het zwembad wordt hier elke dag opnieuw klaargemaakt zodat bezoekers zich veilig en gezond kunnen ontspannen.

VIVA! Lifestyle

VIVA! Lifestyle

viva

VIVA! Herfstspecial 29/09/2018

In onze Herfstspecial testen we de Mercedes Sprinter bij Garage Bogemans in Grimbergen. Daarna toont Nadia ons de nieuwe herfst- en wintercollectie bij Fashion Forum en om het plaatje compleet te maken eindigen we bij Via Scarpa waar Anne ons weer heel wat prachtige damesschoenen presenteert.

VIVA ! Herfstspecial 22/09/2018

In de VIVA! Herfstspecial maken we kennis met de nieuwe Mercedes A-Klasse van bij Bogemans in Grimbergen. Moderna in Schepdaal zorgt al zestig jaar voor topkwaliteit in modieuze vrouwenkledij. Bij slagerij Herremans in Wemmel mogen we even mee het atelier induiken en optiek De Henau in Lennik...

VIVA! Herfstspecial 15/09/2018

VIVA! trekt dit weekend resoluut de kaart van de mode. Beginnen doen we bij kapsalon Hair Mode in Wolvertem. Onze mannen trekken daarna naar De Cock Men in Wolvertem en de vrouwen mogen hun hartje ophalen bij Soho in Grimbergen. Voor het vervoer kunnen we opnieuw beroep doen op garage Bogemans...

Vlaanderen Regionaal

Alles bekijken
 • VLAANDEREN REGIONAAL 14/10/18

 • VLAANDEREN REGIONAAL 08/10/18

 • Vlaanderen Regionaal 22/09/2018

  In Vlaanderen Regionaal kan u kijken naar een overzicht van de belangrijkste reportages van de andere regionale zenders.
 • Vlaanderen Regionaal 16/09/2018

  Wat zijn de meest opmerkelijke reportages van de andere regionale zenders? Je ziet het in Vlaanderen Regionaal!
 • VLAANDEREN REGIONAAL 09/09/18