Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Net gemist

 

Nieuwsuitzendingen RINGtv

Nieuwsuitzendingen RINGtv

Nieuws

NIEUWS 19/10/2021

Bekijk hier het nieuws van dinsdag 19 oktober.

NIEUWS 18/10/2021

Bekijk hier het nieuws van maandag 18 oktober.

NIEUWS 15/10/2021

Bekijk hier het nieuws van vrijdag 15 oktober.

NIEUWS 14/10/2021

Bekijk hier het nieuws van donderdag 14 oktober.

NET GEMIST: Rondje Rand

Alles bekijken
 • Rondje Rand: In de Oude Smis van Mekinge

  Dit weekend houden we halt 'In de Oude Smis van Mekingen', een landelijke herberg in Sint-Pieters-Leeuw. Naar verluidt bestaat deze kroeg al meer dan 165 jaar. Annie Stiens is de waardin van de vierde staat generatie en is nog lang niet van plan om er de brui aan te geven.
 • Rondje Rand: Luminor in Vilvoorde

  De Luminor op de Grote Markt in Vilvoorde werd beschermd als monument omdat het een representatief, goed bewaard en herkenbaar voorbeeld is van een burgerlijk café uit het interbellum. Maar toch is de Luminor geen museum. Het café is nog altijd een levendige ontmoetingsplek in het hart van de Zennestad.
 • Rondje Rand: Goudblommeke in Papier in Brussel

  Onze kroegentocht houdt deze keer halt Het Goudblommeke in Papier in Brussel, het legendarische drankhuis waar het al decennialang een komen en gaan is van kunstenaars, schrijvers, dichters, journalisten en andere snuiters van allerlei pluimage. En dit Brussels café heeft ook zeer nauwe banden met de Rand.
 • Rondje Rand: Bistro Eldorado in Humbeek

  Tijdens onze historisch verantwoorde kroegentocht houden we deze keer halt bij Bistro Eldorado in Humbeek. Het etablissement werd in 2019 beschermd als monument omwille van zijn bijzondere architectuur en binneninrichting die nog dateert uit de jaren ’20 van de vorige eeuw. Achter het café bevindt zich ook een prachtige feestzaal in beaux-artstijl waar menig Humbekenaar opwindende avonden beleefde.
 • Rondje Rand: De Fazant in Halle

  In onze nieuwe reeks Rondje Rand nemen we je elk weekend mee op een cultureel en historisch verantwoorde kroegentocht langs cafés die officieel tot ons waardevol erfgoed behoren. Dit weekend houden we halt in café De Fazant op de Grote Markt in Halle.

NET GEMIST: Maand van de Lambiek

NET GEMIST: Maand van de Lambiek

Nieuws

Afl.3. lambiek en landbouw.

Het vierde weekend van de maand van de lambiek staat in het teken van landbouw en lambiek. We gaan langs bij de Heetveldemolen in Galmaarden. Ze weten daar alles over landbouw en lambiek én vooral over oudere graansoorten die lang geleden gebruikt werden om lambiek te maken. De Heetveldemolen is...

Afl.2. De open brouwerijdagen

Tijdens het tweede themaweekend staan de open brouwerijdagen centraal. We gaan langs bij de grote brouwerij Timmermans in Itterbeek. Maar we bezoeken ook de kleine pas opgestarte stekerij Het Boerenerf in Huizingen.

Afl.1 De Lambiek-fietsroutes: De Zuunroute

In deze aflevering van de Maand van de Lambiek belichten we het openingsweekend. Daarin staat fietsen centraal want er zijn drie nieuwe lambiek-fietsroutes. Eén daarvan is de Zuunroute.

NET GEMIST

NET GEMIST

Nieuws

NIEUWS 19/10/2021

Bekijk hier het nieuws van dinsdag 19 oktober.

SPORT 18/10/2021

Bekijk hier de sport van maandag 18 oktober.

NIEUWS 18/10/2021

Bekijk hier het nieuws van maandag 18 oktober.

Beestig goed bezig! Afl.02

In ‘Beestig goed bezig’ bezoeken we mensen die zich inzetten voor het welzijn van de dieren. Dierenarts Peter Mievis geeft enkele tips hoe je het best een huisdier kan houden. En we gaan langs bij Pascale die een erkende Cattery heeft. Schattiger dan dit wordt het niet!

Vlaanderen Regionaal

Alles bekijken
 • Vlaanderen Regionaal 17/10/2021

  In Vlaanderen Regionaal kijk je met Felice Dekens naar de leukste of meest spraakmakende reportages van de andere regionale zenders.
 • Vlaanderen Regionaal 08/10/2021

  In Vlaanderen Regionaal kijk je met Felice Dekens naar de leukste of meest spraakmakende reportages van de andere regionale zenders.
 • Vlaanderen Regionaal 03/10/2021

  In Vlaanderen Regionaal kijk je met Dirk De Mesmaeker naar de leukste of meest spraakmakende reportages van de andere regionale zenders
 • Vlaanderen Regionaal 26/09/2021

 • Vlaanderen Regionaal 19/09/2021

  In Vlaanderen Regionaal kijk je met Felice Dekens naar de leukste of meest spraakmakende reportages van de andere regionale zenders.

NET GEMIST: het Taaljournaal

NET GEMIST: het Taaljournaal

Nieuws

Afl.12 Taaljournaal: De Taaltoppers in Zaventem

Spelen, ravotten en zich amuseren… en dat in het Nederlands! De Taaltoppers in Zaventem hebben er ook deze zomer duidelijk zin! Ze krijgen workshops van verschillende Zaventemse verenigingen waaronder Jeugdtoneelvereniging Plankenkoorts (http://www.plankenkoortsers.be). Deze week zijn de...

Afl.11 Taaljournaal: Boerderij Natuurtalent

De studio van het Taaljournaal staat in Overijse op de boerderij van Natuurtalent. Spelend en zingend proeven de kinderen er van het Nederlands en ontwikkelen ze hun talenten. Zowel uitvinders, topchefs als dramakings- en queens kunnen zich hier helemaal uitleven.

Afl.10 Taaljournaal: Speelplein Joepie

In de stad Halle organiseert speelplein Joepie deze week een 'taalbad' voor kinderen met een anderstalige achtergrond. En spelenderwijs Nederlands oefenen, dat kunnen ze daar als de beste!

Afl.9 Taaljournaal: Escaperooms in Beersel

Met de kidsreporters van het Taaljournaal trekken we naar Beersel. Ze belanden in escaperooms, ontwarren er een bizarre codetaal en leren zo ongedwongen Nederlands.

NET GEMIST: Speurneuzen

Alles bekijken
 • Speurneuzen afl. 10: het Kasteel van Gaasbeek

  De speurneuzen trekken naar het Kasteel van Gaasbeek. Daar ontmoeten ze drie geheimzinnige figuren: de restaurator, de gids en een roze bewaker. Ze vertellen elk een geheimzinnig verhaal. Maar wie vertelt de waarheid? Gelukkig zijn er de speurneuzen. ‘Want al is de leugen nog zo snel, de speurneuzen achterhalen ze wel’.
 • Speurneuzen afl. 9: Overijse druivenstreek

  De speurneuzen trekken deze keer op avontuur door ‘pittig’ Overijse met z’n druivenserres op Solheide en het bezoekerscentrum Dru!f. Een druiventeler, een machinist en de druivenambassadeur vertellen elk een geheimzinnig verhaal. Maar wie vertelt de waarheid?
 • Speurneuzen afl. 8: het Zoniënwoud

  Onze speurneuzen trekken naar het Zoniënwoud in Hoeilaart. Ze krijgen er boeiende verhalen te horen van de boswachter, de heemkundige en de natuurgids Maar één van hen liegt. Kunnen de kinderen de leugenaar van het Zoniënwoud ontmaskeren?
 • Speurneuzen Afl. 7: AfricaMuseum

  Onze speurneuzen naar het AfricaMuseum in Tervuren. De restorator, de collectiebeheerder en de communicatieverantwoordelijke vertellen elk een best spannend verhaal. Maar één van hen liegt? Kunnen de kinderen de leugenaar van het AfricaMuseum ontmaskeren? Zeker kijken!
 • Speurneuzen Afl. 6:Herisemmolen in Alsemberg

  Deze week trekken de speurneuzen op avontuur naar de Herisemmolen in Alsemberg. De plaatselijke gids, de smid en de stalmeester vertellen elk een best spannend verhaal. Maar één van hen liegt? Kunnen de kinderen de leugenaar van de papiermolen ontmaskeren? Zeker kijken!