Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

De Lijn zoekt chauffeurs

De Lijn zoekt chauffeurs

De Lijn is in Vlaams-Brabant op zoek naar 58 nieuwe chauffeurs. Voor de stelplaatsen in Leerbeek bij Gooik, Dilbeek, Asse, Grimbergen en Vilvoorde wil de vervoersmaatschappij nieuwe werkkrachten aantrekken. Daarom organiseert het bedrijf deze week twee jobdagen in onze regio.

Vacatures die moeilijk ingevuld raken, het blijft een aanhoudend probleem voor De Lijn in Vlaams-Brabant. Vooral de zware concurrentie op de arbeidsmarkt speelt het bedrijf parten. 

"Die concurrentie die komt voornamelijk van andere logistieke bedrijven. Denk bijvoorbeeld maar aan logistieke bedrijven rond de luchthaven, maar ook andere openbare vervoersmaatschappijen die natuurlijk ook op zoek zijn naar nieuwe krachten", zegt Filip Claes, personeelsdirecteur van De Lijn.

Op donderdag 13 juni organiseert De Lijn een jobdag in Dilbeek en op vrijdag 14 juni kunnen geïnteresseerden voor meer info terecht in Grimbergen. Geïnteresseerden kunnen dan kennis maken met de chauffeurs en werking van De Lijn.

Ze maken niet alleen kennis met hun mogelijke toekomstige collega’s, ze zullen zelfs ook mogelijkheid hebben om even met een bus te rijden, zodat ze de jobinhoud helemaal kunnen ervaren", besluit Claes.