verdachten_anspachlaan.jpg

Jongemannen die Brusselaar in elkaar sloegen weer op vrije voeten

9 jaar geleden
De drie mannen die begin december op de Anspachlaan in Brussel een 32-jarige man in elkaar sloegen, worden maandag vrijgelaten. Dat meldt deredactie.be. Een paar dagen na het incident overleed het slachtoffer aan zijn verwondingen. 
 

 

 

Volgens hun advocaten werden de drie mannen, van wie twee afkomstig uit onze regio, uitgedaagd door het slachtoffer. Hij roept ook hun dronken toestand in als verzachtende omstandigheid. De jongemannen zouden in de nacht van 5 op 6 december samen vier liter Roze Olifant hebben gedronken, een populaire cocktail met wodka en likeur.  

Voor de deur van een snackbar in de Anspachlaan kwam het tot een woordenwisseling met een man die hen om een sigaret en wat geld vroeg. Nog volgens de advocaten van de daders zette het slachtoffer daarna zijn blikje aan de kant en deed hij zijn vest uit, waarna een gevecht is ontstaan. De 32-jarige man raakte zwaargewond en overleed enkele dagen later in het ziekenhuis.

Het slachtoffer zou, volgens de verdediging van de drie mannen, ook geen dakloze zijn,  zoals we eerder berichtten, maar een lid van een jongerenbende.