Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Londerzeel kibbelt over verkiezingsborden

Londerzeel kibbelt over verkiezingsborden

Het gekibbel over de regels voor het plaatsen van verkiezingsborden in Londerzeel, blijft aanhouden. Vorige maand besliste het gemeentebestuur dat er geen borden op privé-gronden mogen staan buiten de bebouwde kom. Dat tot woede van N-VA.

De meerderheidspartijen LWD, CD&V en Groen voerden de maatregel vorige maand in om de wildgroei aan borden tegen te gaan. Raamaffiches mogen wel nog. Wie de regels overtreedt, riskeert een GAS-boete tot 350 euro.

Tegen de maatregel is vanuit verschillende hoeken protest. Zo heeft Nadia Sminate van N-VA klacht ingediend bij de provinciegouverneur. Zij voelt zich als kandidaat voor het Vlaamse parlement geviseerd en benadeeld.

Ook federaal lijsttrekker voor Open VLD Maggie De Block uit kritiek. Volgens haar is de Londerzeelse regelgeving onwettig. De Vlaamse wetgeving zegt namelijk dat er voor verkiezingspropaganda geen vergunning nodig is. Een gemeente kan wel een meldingsplicht opleggen, maar meer niet volgens De Block. Haar campagneteam is dan ook niet van plan om zich aan de regels te houden.

 

Foto: Archief RINGtv