Brand in loods in Sint-Pieters-Leeuw

Uitslaande industriebrand in Sint-Pieters-Leeuw onder controle: "Nablussen zal nog uren duren"

don 25 apr

De brandweer die vanmiddag is uitgebroken in een loods in Sint-Pieters-Leeuw, is onder controle. Dat meldt de gemeente. "Er is wel nog altijd heel wat rookontwikkeling", zegt burgemeester Jan Desmeth.

De brand brak rond 16 uur uit bij slijpwerken. “De eigenaar wist te zeggen dat de brand zich daarna razendsnel verspreidde”, zegt burgemeester Jan Desmet. “De brand veroorzaakte een rookpluim die kilometersver te zien was. De uitbater heeft verklaard dat alle aanwezigen de loods hebben kunnen verlaten. Dit kon nog niet bevestigd worden door de brandweer aangezien het gebouw te onstabiel is om te betreden.”

Sint-Pieters-Leeuw heeft de gemeentelijke fase van het rampenplan afgekondigd. Na enkele uren blussen heeft de brandweer de brand onder controle. “De brandweer blust de loods van buiten af. Dit zal nog meerdere uren in beslag nemen”, zegt Desmeth. “Er is nog steeds een belangrijke mate van rookontwikkeling. De rook verspreidt zich richting Anderlecht en omgeving. Daarom roepen we op om ramen en deuren gesloten te houden en ventilatiesystemen uit te schakelen in die regio.”

Uitslaande industriebrand in Sint-Pieters-Leeuw