20150603_115147.jpg

Lotus Bakeries in Wolvertem in lichterlaaie

woe 3 jun 2015

Er woedt momenteel een hevige brand bij Lotus Bakeries in Wolvertem. Het gemeentelijk rampenplan is van kracht. Gelukkig vielen er geen slachtoffers.

Brand is ontstaan in een koelcel

Lotus Bakeries produceert onder meer wafels en koekjes. In de vestiging in Wolvertem is vanmorgen een hevige brand uitgebroken. Het vuur zou ontstaan zijn in een koelcel van de fabriek. De schade is enorm maar er vielen geen gewonden. Dat heeft ons burgmeester Jos Emmerechts bevestigd.  

Brand is niet meer te blussen

Het vuur is nog steeds niet onder controle. Heel wat korpsen zijn ter plaatse maar de brandweer ziet geen andere optie dan de fabriek gecontroleerd te laten uitbranden. Gevreesd wordt ook dat het vuur zal overslaan naar een aanpalende opslagplaats waar zich heel wat luxewagens bevinden.

Enorme rookontwikkeling

Het vuur veroorzaakt ook een enorme rookontwikkeling die tot in Brussel te zien is. De politie roept de inwoners van Wolvertem en Grimbergen op om ramen en deuren gesloten te houden. Ook automobilisten wordt gevraagd om de ramen gesloten te houden en de ventilatie uit te schakelen.

De rook is evenwel niet giftig. Dat blijkt uit metingen van de civiele bescherming. Er is dus geen gevaar voor de Volksgezondheid. Dat bevestigt de gemeente Meise. Er is wel sterke geurhinder.

In de Ossegemsstraat tussen de Hoekstraat en Cockaert werden de inwoners uit voorzorg geëvacueerd. Ook de werknemers van het nabijgelegen Day by Day hebben intussen hun bedrijf verlaten. Zij worden samen met de werknemers van Lotus voorlopig opgevangen in het dienstencentrum De Spil. 

Centraal infonummer

De gemeente heeft intussen een centraal infonummer geopend waar inwoners terecht kunnen met hun vragen; 02/892 20 05.