De socialisten vieren de Dag van de Arbeid in Vilvoorde

Vilvoorde viert Dag van de Arbeid: "Solidariteit is belangrijk"

woe 1 mei

Het is vandaag de Dag van de Arbeid, een officiële herdenkingsdag voor de invoering van de acht uren werkdag en betere arbeidsvoorwaarden. In Vilvoorde gaat dat gepaard met een tweedaags feest dat gisterenavond al begon in het Volkshuis en vandaag plaatsvindt in het stadscentrum.

Na de Jaarmarkt en de Troostkermis blijft Vilvoorde in de ban van feest. Gisterenavond waren er concerten in het vrij recent ingehuldigde Volkshuis in de Mechelsestraat. Vandaag is er muziek op de Grote Markt. Traditiegetrouw houden socialisten op de Dag van de Arbeid ook toespraken. In Vilvoorde nemen burgemeester Hans Bonte, federaal minister en lijsttrekker voor de Kamer in Vlaams-Brabant Frank Vandenbroucke en Steven Marchand, provinciaal secretaris van het ABVV het woord.

Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke lacht breed op 1 mei

Vandenbroucke: "De eerste mei is voor ons een feestdag maar het is ook een dag waarop wij tonen hoe belangrijk solidariteit is. Solidariteit betekent dat mensen krijgen waar ze recht op hebben, mensen die hard werken hebben recht op een fatsoenlijk loon, fatsoenlijke minimumlonen, mensen die hun leven lang gewerkt hebben hebben recht op een fatsoenlijk pensioen. Investeren in gezondheidszorg, daar gaan wij voor en dat is wat wij vandaag willen beklemtonen.