Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Politiek

Nieuws

Bonte reageert: "Vakantie zal De Ro deugd doen"

Nieuws

Open VLD trekt (voorlopig) stekker uit Vilvoords bestuursakkoord

Nieuws

Bonte: "Wou geen onervaren raadsleden in schepencollege"

Nieuws

Groen gaat oppositie voeren tegen Bonte

Nu Groen geen schepenmandaat krijgt in Vilvoorde, zegt de partij het vertrouwen op in burgemeester Hans Bonte. Groen gaat de komende zes jaar oppositie voeren.

Nieuws

Bonte haalt CD&V aan boord, geen schepen voor Groen

In Vilvoorde is er vannacht een akkoord bereikt over een nieuwe meerderheid. Sp.a-burgemeester Hans Bonte dropt N-VA en neemt CD&V mee. Voor z’n eigen kartelpartner Groen is er geen schepenmandaat en daar is de partij erg teleurgesteld over.

 
Nieuws

LENNIK: Lijst Burgemeester en CD&V willen samen door

Een week na de verkiezingen is er in zeven gemeenten in Halle-Vilvoorde nog geen nieuwe coalitie. Eén daarvan is Lennik. Daar wil de Lijst Burgemeester van Irina De Knop graag door met CD&V. "Samen uit, samen thuis," zeggen beide partijen in een gezamenlijk statement.

Nieuws

LINKEBEEK: Activ' zegt nee tegen voorstel Ghequière

Activ', de tweetalige lijst uit Linkebeek, zegt nee tegen het voorstel van lijsstrekker Yves Ghequière van Link@Venir om zijn voordracht als burgemeester te steunen.

Nieuws

BEERSEL: N-VA in kartel met Open Vld, coalitiegesprekken muurvast

In Beersel stappen N-VA en Open Vld in een kartel naar de onderhandelingstafel voor de vorming van een nieuwe coalitie. Samen hebben ze 9 zetels in handen, evenveel als Lijst Burgemeester van Hugo Vandaele. Het kartel roept op om zo snel mogelijk gesprekken te starten, maar die zitten muurvast.

Nieuws

DILBEEK: Willy Segers blijft burgemeester in nieuwe coalitie met Open Vld

Willy Segers (N-VA) blijft ook de komende 6 jaar de burgemeester van Dilbeek. Hij staat wel aan het hoofd van een nieuwe coalitie. Open Vld verhuist van de oppositie naar de meerderheid. DNA!, Groen-sp.a en CD&V ruilen de meerderheid in voor de oppositie.