Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Politiek

Nieuws

Burgemeester Vilvoorde wil niet dat haatprediker Denis taallessen volgt in zijn stad

Nieuws

Weyts: ‘Voorrang voor leerlingen uit Vlaanderen”

Nieuws

Nachtwinkels krijgen het moeilijker in Meise

Nieuws

Overijse hevelt GITO over naar nieuwe scholengemeenschap

De gemeenteraad van Overijse heeft beslist de overeenkomst met scholengemeenschap Drieklank niet te verlengen. GITO Overijse komt daardoor onder andere vleugels.

Nieuws

Weyts: "Druk op Vlaamse en groene Rand neemt toe"

Het Vlaamse en groene karakter van de Rand rond Brussel blijft sterk onder druk staan. Dat is de conclusie van het nieuwe cijferboek Vlaamse Rand. De bevolking groeit en wordt steeds diverser en vanuit Brussel en Wallonië komen steeds meer leerlingen naar scholen in de Vlaamse Rand. De Vlaamse...

Nieuws

Gemeentehuis Wezembeek-Oppem tegen de vlakte

In Wezembeek-Oppem is gestart met de afbraak van het gemeentehuis. Het kasteeltje vooraan blijft staan, maar al de gebouwen daarrond worden afgebroken. De sloopwerken zijn het startschot van de herinrichting van de dorpskern.

Nieuws

Gouverneur vernietigt samenstelling Gecoro Liedekerke

Provinciegouverneur Lodewijk De Witte heeft de samenstelling van de Liedekerkse Gecoro (Gemeentelijke Commissie voor Ruimtelijke Ordening) vernietigd. De samenstelling van het adviesorgaan werd goedgekeurd, maar oppossitiepartij N-VA diende een klacht in en krijgt nu gelijk.

Nieuws

Mahdi naar tweede ronde voorzittersverkiezingen CD&V, De Donder niet

Bij de voorzittersverkiezingen van CD&V blijven na de eerste ronde nog twee kandidaten over: Joachim Coens en Sammy Mahdi uit Vilvoorde. Burgemeester van Affligem Walter De Donder strandt op de derde plaats.

Nieuws

Brusselse politici beloven dat shoppingcomplex Neo 1 er komt

“Het winkelcomplex Neo 1 op de Heizel in Brussel komt er.” Dat beloofden Brussels minister-president Rudy Vervoort (PS) en burgemeester van de stad Brussel Philippe Close (PS) op een vastgoedbeurs in Cannes, schrijft De Tijd. Beide politici zouden de bouwvergunningen voor het project zelf...