Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Politiek

Nieuws

Homans weigert voorlopig Kris Leaerts te benoemen

Nieuws

N-VA maakt plaatsen verkiezingslijsten mei bekend

Nieuws

Van kabinet N-VA naar plaats 2 bij Vlaams Belang

Nieuws

Opvangcentrum vluchtelingen heropend?

Wegens het toenemend aantal asielaanvragen wil Fedasil het tijdelijk opvangentrum in het ING-gebouw aan de Excelsiorlaan in Zaventem heropenen. Burgemeester Holemans wijst op enkele 'cruciale aandachtspunten' die eerst ten gronde moeten opgelost worden voor ze toestemming geeft.

Nieuws

Theo Francken lijsttrekker N-VA voor federaal parlement in Vlaams-Brabant

Theo Francken wordt zoals verwacht de lijsttrekker van N-VA voor het federaal parlement in Vlaams-Brabant. Dat heeft N-VA-voorzitter Bart De Wever bevestigd.

Nieuws

Beerselnaar Klaas Slootmans lijsttrekker voor Vlaams Belang

Klaas Slootmans, Beerselnaar en nationaal woordvoerder van Vlaams Belang, trekt op 26 mei de lijst van z’n partij voor het Vlaams parlement.

Nieuws

De man die na Oosterweel ook Uplace moet redden

Alexander D’Hooghe, de architect die erin slaagde om het Oosterweelschip weer vlot te krijgen, heeft een nieuwe opdracht van formaat gekregen. De gemeente Machelen heeft hem aangesteld om het Uplace-dossier uit het slop te halen.

 
Nieuws

Burgemeester niet langer voorzitter gemeenteraad in Roosdaal

Voor het eerst in de geschiedenis wordt in Roosdaal het mandaat van voorzitter van de gemeenteraad losgekoppeld van het mandaat van burgemeester. Dit jaar wordt zelfs iemand van de oppositie voorzitter van de gemeenteraad. Die taak is weggelegd voor Dirk Evenepoel van Roosdaal-Anders.  

Nieuws

Bart Anneessens gaat zelf niet zetelen

De 25-jarige Bart Anneessens gaat zelf niet zetelen als gemeenteraadslid in Sint-Pieters-Leeuw. In oktober vorig jaar was Anneessens nochtans rechtstreeks verkozen. De plaats van Anneessens wordt ingenomen door Aurore Van Den Meersche (23), die verkozen werd als eerste opvolgster.