Renovatie Afrikamuseum Tervuren op schema

don 26 maa 2015
De renovatie van het Afrikamuseum in Tervuren zit op schema. Het museum is een van de grootste toeristische trekpleisters in de Groene Gordel en zal in 2017 de deuren weer openen.
 

Sinds het najaar van 2013 is het Museum voor Midden-Afrika in Tervuren dicht voor renovatie. Die renovatie is nu halfweg en daarom kregen minister van binnenlandse Zaken Jambon, minister van Begroting Jamar en staatssecretaris voor wetenschapsbeleid Elke Sleurs een rondleiding op de werf. Ze waren allebei onder de indruk. ' Het is een heel impressionante werf, moet ik zeggen', aldus Sleurs.
 
Op 100 meter van het museumgebouw wordt een nieuw onthaalpaviljoen gebouwd, dat via een ondergrondse galerij verbonden is met het museum. De totale publieke ruimte wordt uitgebreid van 6000 naar 10 000 vierkante meter. De federale overheid investeert in de renovatie 66,5 miljoen euro. Een flink bedrag in tijden van crisis. Maar dat verdient het Afrikamuseum, vindt directeur Guido Gryseels. 'We zijn beroemd om ons wetenschappelijk onderzoek, we zijn beroemd door onze collecties, we krijgen heel veel bezoekers uit het buitenland. Voor het imago van Belgie is dat eigenlijk maar een heel kleine investering.'