armoede.png

Steeds meer regiogenoten doen beroep op sociale winkel

don 29 jan 2015

Ook in Halle-Vilvoorde doen steeds mensen beroep op voedselhulp. Zo is het aantal klanten van de sociale winkel van het CAW Halle-Vilvoorde met 30% gestegen. 

Enkel wie na een financiële screening 6€ per gezinslid overhoudt om eten te kopen, krijgt toegang tot de sociale winkel. Daar kunnen huishoudproducten en voedsel aangekocht worden tegen fel verlaagde prijzen. In 2013 waren er in de noordrand van onze regio 284 gezinnen klant van de sociale kruidenier. Vorig jaar waren dat 370 gezinnen, goed voor 1213 gezinsleden. Een stijging is dat met meer dan 30%. “Dit is een schrijnende evolutie die weergeeft dat in onze huidige maatschappij steeds meer personen het moeilijk hebben om de eindjes aan elkaar te knopen”, zegt Jo Vanmechelen van het CAW Halle-Vilvoorde.

Voorlopig is de sociale winkel er enkel voor de inwoners van Vilvoorde, Machelen, Steenokkerzeel, Zemst, Grimbergen, Wemmel, Meise, Londerzeel en Kappele-op-den-Bos.  Inwoners van Kraainem, Wezembeek-Oppem, Zaventem kunnen dan weer terecht in de  sociale winkel van de zorgregio Tervuren.