Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Het Collectief brengt ‘Das Lied von der Erde’ tijdens Klarafestival

 

Het Collectief brengt ‘Das Lied von der Erde’ tijdens Klarafestival

Vanavond treedt het Brussels kamermuziekensemble Het Collectief op tijdens het Klarafestival. Zij brengen een klassieker van de Duitse componist Gustav Mahler ‘Das Lied von der Erde’. Om 20 uur kan je het optreden live volgen.

In de Munt houdt het muziekensemble Het Collectief een generale repetitie voor 'Das Lied von der Erde', een klassieker van de Duitse componist Gustav Mahler. Mahler zocht inspiratie in heel oude Chinese gedichten die hij naar zijn hand heeft gezet en waar hij een soort liederencyclus van maakte, zijn zwanenzang zeg maar. In ‘Das Lied von der Erde’ zal je zowel frisse en speelse melodieën horen, maar ook tragische stukken.

“Mahler heeft dit werk geschreven op een moment dat hij eigenlijk niet meer zo lang te leven had. Hij was toen net zo oud als ik nu. Zijn dochter was net gestorven. Hij is toen gaan zoeken naar een manier om het heel expliciet over het levenseinde te hebben”, zegt Thomas Dieltjens, Artistiek leider van Het Collectief. “Het werk is zo opgebouwd: er zijn zes delen. De eerste vijf delen gaan over het leven in verschillende facetten, bijvoorbeeld de sterfelijkheid,  eenzaamheid, jeugd, etc. In het zesde en laatste deel, ‘Der Abschied’, komt er een verzoening met de dood.” 

Om 20 uur vanavond kan je 'Das Lied von der Erde' gratis bekijken op de website van het Klarafestival of je kan het achteraf nog uitgesteld herbekijken. 

NET GEMIST

NET GEMIST

Nieuws

Beestig goed bezig! Afl.02

In ‘Beestig goed bezig’ bezoeken we mensen die zich inzetten voor het welzijn van de dieren. Dierenarts Peter Mievis geeft enkele tips hoe je het best een huisdier kan houden. En we gaan langs bij Pascale die een erkende Cattery heeft. Schattiger dan dit wordt het niet!

VIVA! Wijnen Vinea

VIVA! trekt naar Vinea in Eizeringen (Lennik). Bij de zussen Inge en Eva spat de liefde en de kennis voor wijnen ervan af. Hou alvast je agenda bij de hand, want binnenkort houden ze opendeurdagen.

Rondje Rand: In de Oude Smis van Mekinge

Dit weekend houden we halt 'In de Oude Smis van Mekingen', een landelijke herberg in Sint-Pieters-Leeuw. Naar verluidt bestaat deze kroeg al meer dan 165 jaar. Annie Stiens is de waardin van de vierde staat generatie en is nog lang niet van plan om er de brui aan te geven.

VIVA! Herfst Evolve Fashion Grimbergen

In VIVA! Herfst staat de volslanke mode centraal. Bij Evolve Fashion in Grimbergen zorgen Daphne en Pascale ervoor dat elke vrouw zich welkom voelt en elke klant zijn persoonlijkheid passend getoond wordt. Voorts krijg je heel wat tips, trends en meer info over hun modeshow mee.