Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Cultuur

Nieuws

Provincie zet Brabantse biertraditie in de spots

Nieuws

PuBLIK Festival doet je nadenken over kijken en perspectief

Nieuws

Annemie Mignon wint Bronzen Urbanus

Nieuws

Vernieuwde feestzaal voor Hamme komt eraan

De voormalige oude school, sportzaal en later feestzaal van Hamme, deelgemeente van Merchtem, wordt volledig gerenoveerd. Arbeiders van de gemeente leggen er de laatste hand aan en de heropening is nakende.

Nieuws

Vijf kunstenaarsgraven voorlopig beschermd

Vlaams minister van Onroerend Erfgoed Geert Bourgeois heeft vijf graven van toonaangevende kunstenaars in de Rand voorlopig beschermd als monument. Bourgeois wil daarmee hun nagedachtenis niet enkel wil bewaren door hun werken te tonen. 

Nieuws

Lichtstoet tractoren lokt massa volk

Wie al heimwee krijgt naar de voorbije kerstperiode kon zaterdagavond nog een keer de kerstsfeer opsnuiven in Londerzeel. Daar trok voor het tweede jaar op rij een tractorparade met kerstverlichting door de straten van het centrum en de dorpskernen.

 
Nieuws

Max Colombie wordt kasteelheer

Max Colombie uit Dilbeek, beter bekend als Oscar and the Wolf, wordt kasteelheer. Colombie betaalt 1,6 miljoen euro voor Villa La Chênaie in Kortenberg, net buiten onze regio.

Nieuws

Op café met Maria en Jozef in Steenokkerzeel

Als het op de warmte van Kerstmis aankomt, heeft Roland Kempeneers uit Steenokkerzeel zeker zijn hemel verdiend. Voor de 25ste keer trakteert hij zijn dorpsgenoten op een speciale, eigenhandig gebouwde kerststal in de Mulslaan, een traditie die elke inwoner van de gemeente wel kent. Dat de...

Nieuws

Skaten in de kerk tijdens kerstvakantie

De Paterskerk in Halle wordt tijdens de kerstvakantie omgebouwd tot een indoorskatepark. Het met streetart getooide interieur van de kerk maakt de locatie voor de skaters extra uniek.  

Muziek in jouw regio

Nieuws

Rockers uit Ternat spelen laatste noot

De Ternatse indierockformatie Freaky Age houdt het voor bekeken. Lenny Crabbe en zijn drie kompanen vinden het na 15 jaar welletjes.

Beeldende Kunsten in jouw regio

Nieuws

Kunstwerk Smates eert overleden brandweerman

Onder de brug over de Pontbeeklaan in Zellik (Asse) is graffitikunstenaar Bart Smeets, alias 'Smates', bezig aan een monumentale muurschildering. Het kunstwerk is een blijvend eerbetoon aan brandweerman François De Ridder die hier 12 jaar geleden omkwam bij een verkeersongeval.

Tentoonstelling Urbanus in Stripmuseum

Vanaf vandaag loopt in het Stripmuseum in Brussel een tentoonstelling over de strips van Urbanus en tekenaar Willy Linthout. De stripreeks rond de bekende komiek uit Tollembeek is intussen al meer dan 35 jaar oud. 

IPARC Kampenhout nu ook nationale KMO van het jaar

Het Kampenhoutse bedrijf IPARC krijgt van zelfstandigenorganisatie Unizo, na de provinciale, nu ook de nationale onderscheiding voor KMO van het jaar. IPARC is een kenniscentrum dat diensten aanbiedt op het vlak van restauratie en conservatie van onder meer interieurs en kunstwerken.

Beerselse kunstenaars vereeuwigen soldaten WO1

In het cultuurcentrum De Meent in Beersel opende gisteren de kunsttentoonstelling 'Aan onze helden' over de Eerste Wereldoorlog. Er zijn schilderijen, foto's en beeldhouwwerken van een 40-tal kunstenaars te zien.