Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Cultuur

Nieuws

Halse kunstenaar verzamelt 30 weggewaaide trampolines voor kunstwerken

Nieuws

Halle-Vilvoorde boven tijdens uitreiking MIA's

Nieuws

El Arbi en Fallah cruisen met ‘bad boys’ car’

Nieuws

Infodag rond communicatie in FeliXart Drogenbos

In het FeliXart-museum in Drogenbos organiseerde RINGtv vandaag een infodag over communicatie. Heel wat vertegenwoordigers van gemeenten, openbare instellingen en andere organisaties uit de regio waren erbij.

Nieuws

Dertien gemeenten uit Noordrand gaan samenwerken rond cultuur

Dertien gemeenten uit de Noordrand en vzw de Rand slaan de handen in elkaar voor een meer dynamisch en efficiënter cultuurbeleid. “Het Intergemeentelijk Samenwerkingsverband cultuur Noordrand is bijna een vereiste geworden om te overleven”, klinkt het. De Vlaamse overheid kent een subsidie van...

Nieuws

Minder plastic in de Leeuwse bib

De bibliotheek van Sint-Pieters-Leeuw bekijkt de komende maanden of het haalbaar is om de plastic beschermlaag bij een deel van de boeken weg te laten. “We willen zo ons steentje bijdragen om de overproductie van plastic een halt toe te roepen”, zegt bibliothecaris Katja Grammens.

 

Nieuws

Lombeek viert midwinter

In Sint-Katherina-Lombeek, een deelgemeente van Ternat, vierden ze afgelopen weekend de 11de editie van Midwinter Lombeek. Dat is een gratis winterfestival met optredens, drank- en eetstandjes waarvan de opbrengst naar het goede doel gaat.

Nieuws

Servaisacademie en Meiboom fuseren tot Kunstacademie Halle

De stad Halle krijgt vanaf volgend schooljaar één grote kunstacademie. De academie voor Beeldende Kunsten De Meiboom en de Servaisacademie voor Muziek, Woord en Dans vormen dan een ééngemaakte academie. De Kunstacademie Halle zal meer dan 1300 leerlingen tellen.

 
Nieuws

Brassband Alsemberg blaast 150 kaarsjes uit

Brassband Alsemberg blaast dit jaar 150 kaarsjes uit. De vereniging werd opgericht als een fanfare en groeide later uit tot een brassband. Hun opmerklelijke verjaardag vieren ze met een feestjaar en met het uitbrengen van een eigen bier.

KIJK OPNIEUW: Plankenkoorts

Alles bekijken
  • Plankenkoorts: Romeo & Julia door RC Dilbeek

  • Plankenkoorts: Nieuwe single KOKhER