Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Cultuur

Nieuws

Guido Van den Troost stelt tentoon in Oude Pastorie in Nieuwenrode

Nieuws

Tien editie OpenAtelier zet Affligemse kunstenaars in de kijker

Nieuws

Pottenbakken in Leeuwse Rozentoren

Nieuws

Brussels Airlines brengt eerste feestvierders naar Tomorrowland

Na twee jaar onderbreking is het eindelijk weer zover en brengt Brussels Airlines bijna 25.000 festivalgangers van meer dan 130 nationaliteiten naar Tomorrowland in Boom. Meer dan 175 vluchten vanuit 69 verschillende luchthavens vliegen naar Brussels Airport, die voor de gelegenheid ook zal...

Nieuws

Jeugdhuis en culturele vereniging Wezembeek zien voortbestaan bedreigd

In Wezembeek-Oppem trekken jeugdhuis Merlijn en vzw Blos aan de alarmbel. Door een nieuw gemeentelijk reglement moeten ze voortaan huurgeld betalen om gebruik te maken van hun vaste stek. Bovendien zal de gemeente dat gemeentelijk pand aan de Kerkhofstraat ook verhuren aan andere verenigingen.

 

Nieuws

Inwoners Zaventem fleuren buurt op met meterslang kunstwerk

De gemeente Zaventem is sinds vandaag een kunstwerk rijker - en wat voor één. Het bestaat uit zo'n 25 afzonderlijke schilderijen, is tientallen meters lang en werd ontworpen door buurtbewoners en leden van de Zaventemse kunstacademie.

Nieuws

Vlaanderen Feest en Brussel Danst op 11 juli

Komende maandag is het 11 juli, de feestdag van de Vlaamse Gemeenschap. Heel wat Vlamingen uit de Rand trekken dan naar onze hoofdstad om te feesten, en het belooft een topeditie te worden.

 

Nieuws

Kunstenaars presenteren werk tijdens Kunstenaarsroute in Zemst

In Zemst vond vorige zaterdag en zondag de elfde editie plaats van de Kunstroute. Meer dan 75 kunstenaars zetten de deuren van hun ateliers open voor het grote publiek. Wij brachten een bezoek aan graficus en schilder Dirk Hughe in Eelwijt.

Nieuws

Kinderen krijgen Wondere Pluim voor zelfgeschreven verhaal

Gisteren hebben vijftig kinderen een Wondere Pluim in ontvangst mogen nemen in cc De Meent in Alsemberg. Het project stimuleert kinderen uit de lagere school tot het bedenken en schrijven van verhalen.