Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Cultuur

Nieuws

Merchtemse frietkenner schrijft eerste boek

Nieuws

Expo's in Kapelle-op-den-Bos en Galmaarden herdenken einde Eerste Wereldoorlog

Nieuws

Ternat drie dagen in de ban van opera ‘De Draad’

Nieuws

Verbouwing CC De Ploter bijna klaar

De oude bibliotheek van Ternat is bijna klaar om als extra ruimte te fungeren voor cultuurcentrum De Ploter. Die extra ruimte is meer dan welkom voor het cultuurcentrum. Op vlak van brandveiligheid moet nog één en ander afgewerkt, maar de bedoeling is om de oude bib nog voor het einde van het...

Nieuws

Acht bestuursleden weg, voorzitter Halattraction keert terug

Voorzitter Jos Appelmans keert terug als voorzitter van Halattraction, de organisator van het carnaval in Halle. Vorige maand stapte Appelmans nog op omdat hij naar eigen zeggen niet wilde samenwerken met 'postjespakkers' in het bestuur. Acht van die bestuursleden hebben zondagavond wel hun...

Nieuws

Plannen Strombeekse bib en OCMW in het slop

In Strombeek-Bever liggen de plannen voor de nieuwe bibliotheek stil. De bouwvergunning kan er alleen maar komen als er ook een ondergrondse parking wordt gebouw. Maar de daarvoor voorziene locatie is niet langer een optie en bovendien blijkt de kostprijs veel hoger te liggen dan vooropgesteld.

Nieuws

Magische mysteries in het Prinsenbos

Het Prinsenbos in Grimbergen werd zondag omgetoverd tot een magisch toverwoud. Voor de vierde keer streek het cultuurfestival 'Bos op Stelten' er neer met als thema Magische Mysteries.

Nieuws

Jonge Grimbergse oogst succes met eerste kortfilm

Het zijn spannende dagen voor Kato De Boeck, een 24-jarige regisseuse uit Grimbergen. Haar kortfilmdebuut ‘Provence’ werd bekroond op het Filmfestival in Gent en klopt zelfs op internationale deuren.

Nieuws

RINGtv-kijkers straks weer thuis uit Catalonië

Daar komt hij uit Spanje weer aan. De Sint? Ja, die ook, op 17 november in Vilvoorde. Maar vandaag landt ook RINGtv-gezicht Dirk De Mesmaeker, met in zijn zog een vliegtuig vol enthousiaste kijkers die meegingen op wijnreis naar Catalonië.

Muziek in jouw regio

Nieuws

Zingen voor mensen zonder stem

Maggie’s Melody is een vereniging met een groot hart. Het popkoor uit Dilbeek zette zaterdag samen met de vriendengroep 'Sing to Help to Sing'  een benefiet op poten om mensen zonder stembanden te steunen.

Beeldende Kunsten in jouw regio

Nieuws

Beerselse kunstenaars vereeuwigen soldaten WO1

In het cultuurcentrum De Meent in Beersel opende gisteren de kunsttentoonstelling 'Aan onze helden' over de Eerste Wereldoorlog. Er zijn schilderijen, foto's en beeldhouwwerken van een 40-tal kunstenaars te zien.

Kunstrestaurateurs zijn provinciale KMO van het jaar

Zelfstandigenorganisatie UNIZO heeft IPARC uit Kampenhout uitgeroepen tot KMO van het jaar van de provincie Vlaams-Brabant. IPARC is een kenniscentrum dat diensten aanbiedt voor restauratie en conservatie van onder meer interieurs en kunstwerken.

Schilderijen zoeken tentoonstelling

Je bent  bijna 80 maar je blijft elke dag hopen op  de postume erkenning van je vader: dat is wat Julien Van San uit Strombeek-Bever doet. Juliens vader Rik was beeldhouwer en kunstschilder en overleed in 1985. De man had er een beetje een bizarre artistieke carrière op zitten, hij koos er...

Hecht Herne plaatst weer kubus

Na hoofdgemeente Herne en de dorpskernen Herfelingen en Kokejane, heeft nu ook Sint-Pieters-Kapelle zijn ‘landschapskubus’. Hecht Herne sluit met deze kunstige constructie het kubusbouwen af maar plant wel nieuwe initiatieven.