Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Cultuur

Nieuws

Einde verhaal voor strips van Urbanus

Nieuws

Hugo De Greef krijgt Vic Feytons Erediploma

Nieuws

Kerk Ruisbroek krijgt restaurant en polyvalente zaal

Nieuws

100 jaar academie in Vilvoorde

De Academie voor Muziek, Woord en Dans van Vilvoorde bestaat 100 jaar. Dat eeuwfeest wordt het hele jaar door gevierd met concerten en evenementen. Met die activiteiten wil de academie de energie, de creativiteit en de diversiteit die ze uitstraalt onderstrepen.

 

Nieuws

‘Horst Arts & Music’-festival wint Vlaamse Cultuurprijs

Bij de uitreiking van de Ultimas, ofwel de Vlaamse Cultuurprijzen, in Antwerpen won het ‘Horst Arts & Music’-festival in de categorie Architectuur en Toegepaste Kunsten. Het festival vindt plaats in Vilvoorde op de verlaten militaire Asiat-site.

Nieuws

Nieuwe evenementenlocatie in Vilvoorde: boot Rösli

Vilvoorde is een evenementenlocatie rijker. Het 55 meter lange binnenvaartschip Rösli werd omgevormd tot evenementenschip voor onder andere conferenties, vergaderingen, expo’s, shows en pop-up projecten. Het schip ligt aangemeerd naast De Kruitfabriek.

 
Nieuws

Radio Kroeto voor Oekraïense kinderen gaat van start

Radio Kroeto is vandaag in de ether gegaan. De radiozender, die gericht is op Oekraënse kinderen, kan rekenen op financiële steun van Serviceclub Fifty-one Brussel Noord uit Grimbergen en Meise en de afdeling uit Dilbeek.

 

Nieuws

Renovatie Kasteel van Gaasbeek mooi op schema

De renovatiewerken aan het Kasteel van Gaasbeek in Lenniks schieten goed op.  Het hele kasteel wordt in ere hersteld, binnenkort ziet alles eruit als in de 19de eeuw. Op 1 april 2023 gaat het weer open voor het grote publiek.

Nieuws

Muurschildering eert slachtoffers coronapandemie

In Beersel zijn inwoners afgelopen weekend begonnen met het schilderen van een grote wand van de autosnelwegbrug aan de Kerkhofstraat in deelgemeente Lot. Het werk wordt een eerbetoon aan de slachtoffers van de coronapandemie.