Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Cultuur

Nieuws

RandKrant organiseert fotowedstrijd voor postkaartenreeks

Nieuws

GC De Melkerij hoopt op versoepelingen: "overheid stuurt ons een negatief signaal"

Nieuws

Vilvoorde opent vrijetijdssite .K in Koningslo

Nieuws

Dochter Frans Minnaert doet oproep voor overzichtscatalogus

Op 18 januari was het tien jaar geleden dat schilder en graficus Frans Minnaert overleed. Minnaert had Oost-Vlaamse roots maar was verknocht aan het Pajottenland, waar hij lang woonde en werkte. De dochter van Frans Minnaert werkt nu aan een overzichtscatalogus van zijn oeuvre en daarvoor roept...

Nieuws

Journalisten zetten beste dansbeentje voor in nieuwe reeks ‘De Dansvloer’

Vanavond start op RINGtv de nieuwe reeks ‘De Dansvloer’. Journalisten Lara Droessaert en Kris Vander Gracht trekken hun dansschoenen aan en leren vier dansstijlen kennen. Na amper drie dagen treden ze op voor een jury in Cultuurcentrum Westrand in Dilbeek.

Nieuws

Liedekerke zoekt creatieve geesten voor straatportretten

Liedekerkenaar Bert Van Damme maakte een tijdje geleden een originele tekening over zijn Bombardonstraat en deed via buurtnetwerk HOPLR de suggestie om dit ook in andere straten of buurten van de gemeente te realiseren. Een idee waar de gemeente Liedekerke graag aan wil meewerken.

Nieuws

Nieuwe naam voor tijdelijke feestzaal Grimbergen bekend

‘Den Douwe’, dat is de nieuwe naam van de tijdelijke feestzaal in de voormalige gebouwen van koffieproducent Douwe Egberts in Grimbergen. Inwoners dienden meer dan 200 voorstellen in. De opening van de feestzaal is gepland in september.

Nieuws

Rik Van Cauwelaert vertelt het levensverhaal van Alfons Verplaetse

Rik Van Cauwelaert heeft van de coronacrisis gebruik gemaakt om zich terug te trekken in zijn woning in Roosdaal om er de memoires van Alfons Verplaetse neer te pennen. In ‘De Laatste Gouverneur’ vertelt hij het verhaal van de invloedrijke Belgische econoom uit Beersel aan de hand van...

Nieuws

Alternatieve editie van expo Kunst in de Troost

Door de aanhoudende coronacrisis kan de 21ste editie van de tentoonstelling ‘Kunst in de Troost’ dit jaar niet plaatsvinden in Basiliek De Troost in Vilvoorde. Er is wel een alternatief voorzien.