Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Cultuur

Nieuws

Venetiaanse maskers keren terug in domeinen van Groenenberg en Gaasbeek

Nieuws

Venetiaanse maskers keren terug naar Gaasbeek

Nieuws

Eerste editie Walden Festival schot in de roos

Nieuws

Zonnelied viert veertigste verjaardag met tentoonstelling

Zonnelied, een dienstverleningscentrum voor personen met een beperking, viert dit jaar zijn veertigste verjaardag. De vzw organiseert ter gelegenheid van dat jubileum een tentoonstelling met beeldend werk van de bewoners en dagverblijvers.

Nieuws

Restauratie Prinsenkasteel dringt zich steeds meer op nadat muur instort

In Grimbergen is een muur van het Prinsenkasteel ingestort. De oorzaak is het slechte weer van vorige maand. De restauratie van het kasteel dringt zich steeds meer op.

Nieuws

Steenokkerzeel viert 11 juli met straattheater

In Steenokkerzeel ging door het coronavirus de traditionele 11-juliviering met optredens dit jaar opnieuw niet door. Maar het schepencollege had wel een alternatieve viering uitgewerkt met heel wat straattheater.

Nieuws

6,8 miljoen euro voor jeugdverblijfcentrum Destelheide in Dworp

Vlaams minister van Jeugd Benjamin Dalle (CD&V) investeert in totaal 30 miljoen euro van de relancemiddelen ‘Vlaamse Veerkracht’ in jeugdinfrastructuur. Bijna 7 miljoen euro daarvan gaat naar het centrum voor jeugd, kunst en creatie Destelheide in Dworp bij Beersel.

Nieuws

Pakkende foto's op openluchtexpo 'Ik zie je graag' in Ternat

In Ternat kan je tot eind augustus een heleboel zwart-witfoto's van fotograaf Kurt Van Strijthem bewonderen langs een 8 kilometer lang wandelparcours. Het zijn allemaal portretten van vrienden, die mekaar in de studio lieten weten hoe graag ze elkaar wel zien. Na meer dan een jaar leven met...

Nieuws

Chirurg AZ Sint-Maria Halle debuteert als romanschrijver

Mike Van Hoecke uit Gooik is orthopedisch chirurg, verbonden aan het Algemeen Ziekenhuis Sint-Maria in Halle. Ondanks zijn drukke bezigheden vond de arts toch nog de tijd om op zijn 46ste te debuteren als romanschrijver. 'De violist van Birkenau' is de titel van zijn boek.