Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Cultuur

Nieuws

Toestand Paul Severs blijft zorgwekkend

Nieuws

‘Door de Bomen’ lokt 450 bezoekers

Nieuws

Zemstse leidt voortaan het Klarafestival

Nieuws

Glazen stolp boven Paddenbroek krijgt vorm

In Gooik zit de grondige renovatie van het plattelandscentrum Paddenbroek op schema. Onlangs werd gestart met een metalen constructie rond de hoeve. Die maakt deel uit van het ‘glazen huis’ dat de huidige gebouwen letterlijk onder een stolp plaatst.

Nieuws

Paul Severs in coma na zware hartaanval

De 70-jarige zanger Paul Severs, afkomstig uit Huizingen, heeft vanochtend een zware hartaanval gekregen. Hij wordt in een kunstmatig coma gehouden.

Nieuws

Ellie Fey debuteert op Internationale Vrouwendag met song over seksuele intimidatie

Het is Internationale Vrouwendag vandaag. De ideale dag vond Ellie Fey, de artiestennaam van Aurélie Boffé, om haar debuutsingle ‘Woman’ te lanceren. Het nummer van de 21-jarige zangeres uit Overijse gaat over seksuele intimidatie. “Ik wil vooral dat vrouwen zich herkennen in het lied en denken:...

Nieuws

Merchtemse steltenlopers trekken naar Djerba

De Koninklijke Merchtemse steltenlopers trekken deze zomer voor het eerst naar het Afrikaanse continent, namelijk naar Djerba in Tunesië. De trip wordt een uitdaging, want er zijn geschikte cargovliegtuigen om de stelten te vervoeren.

Nieuws

Carnavalsoutfit? Geen agent of hulpverlener

In Halle mogen de feestvierders op het nakende carnaval niet verkleed gaan als politieman of eender welke andere hulpverlener. Dat schrijft Radio 2.

Nieuws

Urbanus: de vuilnisheld’ in première

Gisteren is ‘Urbanus: de vuilnisheld’ in première gegaan, de eerste lange tekenfilm met de personages  van de Urbanus-strips. Het verhaal speelt zich af in Tollembeek.

 

Muziek in jouw regio

Nieuws

Toestand Paul Severs blijft kritiek, hartoperatie gepland

Charmezanger Paul Severs uit Huizingen bij Halle moet binnenkort een hartoperatie ondergaan. Dat laat zijn zoon Christophe weten via Facebook. Vorige week dinsdag kreeg Severs een hartstilstand tijdens een fietstocht. Sindsdien ligt hij in het ziekenhuis.

Beeldende Kunsten in jouw regio

Nieuws

‘Door de Bomen’ lokt 450 bezoekers

Afgelopen weekend kon je in het cultuurcentrum Strombeek al voor de vijfde keer naar het familiefestival ‘Door de Bomen’. Kinderen van 3 tot 12 jaar en hun ouders of grootouders konden hun hart ophalen tijdens een dag vol verrassende voorstellingen, animaties en workshops.

Anonieme verzamelaar schenkt basiliek Halle kunstwerken ter waarde van 1 miljoen euro

Een man, die anoniem wil blijven, heeft de basiliek van Halle een kunstschat geschonken bestaande uit schilderijen, beelden en juwelen ter waarde van naar schatting meer dan 1 miljoen euro. Het betreft een verzamelaar uit een begoede familie, die wekelijks de mis bijwoont in dit kerkgebouw. 

Kunstwerk Smates eert overleden brandweerman

Onder de brug over de Pontbeeklaan in Zellik (Asse) is graffitikunstenaar Bart Smeets, alias 'Smates', bezig aan een monumentale muurschildering. Het kunstwerk is een blijvend eerbetoon aan brandweerman François De Ridder die hier 12 jaar geleden omkwam bij een verkeersongeval.

AfricaMuseum heeft start niet gemist

Het vernieuwde AfricaMuseum in Tervuren is een schot in de roos. Na amper 3 weken wijzen de eerste cijfers, met een gemiddelde van 2.500 bezoekers per dag, op een voltreffer.