Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Cultuur

Nieuws

Zoon Paul Severs verwerkt verlies in lied

Nieuws

3.000 mensen brengen eerbetoon aan Paul Severs

Nieuws

Honderden fans nemen afscheid van Paul Severs

Nieuws

Uitvaart Paul Severs op groot scherm

De stad Halle en de nabestaanden hebben de uitvaart van Paul Severs gepland. Iedereen kan op dinsdag 23 april op gepaste manier afscheid nemen van de zanger. De uitvaart zal onder meer te volgen zijn via een groot scherm op het Possozplein.

Nieuws

Oude Geuze en nieuwe voorzitter voor HORAL

Tijdens het eerste weekend van mei is het opnieuw Toer de Geuze. Naar aanleiding van dat geuzefeest brengt de Hoge Raad voor Ambachtelijke Lambiekbieren (HORAL) opnieuw een Oude Geuze op de markt.

Nieuws

Paul Severs overleden

Paul Severs is op 70-jarige leeftijd overleden. De zanger, afkomstig uit Huizingen, lag sinds 12 maart in het ziekenhuis nadat hij een hartaanval kreeg tijdens een fietstocht. "Je hebt een memorabele strijd geleverd. De schokgolf laat diepe sporen na, maar we vinden rust in het feit dat jij...

Nieuws

Bruegel en Pajottenland in het vizier van de hele wereld

Vlaams minister van Toerisme Ben Weyts (N-VA) stelde vanmiddag in Dilbeek 3 nagelnieuwe Bruegelprojecten voor die cultuur-en natuurliefhebbers uit de hele wereld naar Vlaanderen moeten lokken. Naast een tentoonstellingsparcours in het Limburgse Bokrijk, ligt het zwaartepunt in het breugeliaanse...

Nieuws

Hallerbos ontdekken via prentenboek

Het prentenboek ‘Het Bloebelletjesbos’ ligt sinds deze week in de winkelrekken. Het verhaal speelt zich af in het Hallerbos en heeft de wereldberoemde paarse hyacinten als inspiratiebron. Opvallend, het boek is er gekomen dankzij crowdfunding.

Nieuws

Lites opent modernste onderwaterstudio ter wereld

In Vilvoorde heeft Lites  de meest modernste onderwaterstudio ter wereld geopend. De cijfers zijn om van te duizelen en de mogelijkheden groot. “De interesse is groot. Vandaag hebben we contact met zo'n 30 producties,” zegt Wim Michiels van Lites.

Muziek in jouw regio

Nieuws

Leerlingen dansen hele week in Alsemberg

In de humaniora van Sint-Victor in Alsemberg, deelgemeente van Beersel, loopt nog tot morgen de gezonde week. En naast fruitige tusendoortjes betekent dat daar vooral: bewegen…met de hele school en op hippe beats!

Beeldende Kunsten in jouw regio

Nieuws

Van Brussels Airport naar Bruegel Airport?

Albrecht De Schrijver, Bruegelkenner en bezieler van het Dilbeekse openluchtmuseum rond de bekende schilder, lanceert een opmerkelijke petitie. Hij wil dat de luchthaven van Zaventem in toekomst Bruegel Airport gaat heten.

Dilbeek eert Bruegel met levend schilderij

Dilbeek stond dit weekend weer helemaal in het teken van Bruegel. In natuurgebied De Wolfsputten konden bezoekers, op uitnodiging van organisator CC Westrand,  gaan kijken naar een levend schilderij van de grootmeester.

 

Kunstwerk reuzenbuizerd langs spoorlijn in Vilvoorde afgewerkt

In Vilvoorde is het reuzengrote kunstwerk dat een buizerd moet voorstellen, helemaal afgewerkt. De portugese kunstenaar en milieuactivist Bordalo Segundo maakte het werk met afval en graffiti en plaatste het op de gevel van het technisch atheneum Horteco in Vilvoorde. Wie de trein neemt tussen...

Fotograaf uit Diegem speelt met traditionele technieken

Chris Vanden Broeke uit Diegem leidde jarenlang een hectisch leven als filmregisseur. Tot hij tien jaar geleden een dubbele hartstilstand kreeg en zeven weken in coma lag. Chris kroop door het oog van de naald én ontdekte tijdens zijn revalidatie de liefde voor fotografie. Zijn werken zijn dit...