schermafbeelding_2016-01-24_om_09.01.48.png

Liedekerke gaat voor label Fair Trade Gemeente

zon 24 jan 2016

De gemeente Liedekerke lanceert een campagne om het label van Fair Trade Gemeente binnen te halen. Dat houdt in dat de gemeente Fair Trade-producten uit duurzame landbouw steunt en promoot.

 

Het intiatief gaat uit van de Gemeentelijke Raad voor Ontwikkelingssamenwerking en het gemeentebestuur. “FairTradeGemeente is een titel die aangeeft dat de gemeente en haar inwoners Fair Trade en lokale duurzame landbouw een warm hart toe dragen en er ook effectief werk van maken”, vertelt Jan Van Den Bossche.

Zes criteria

Om de titel te behalen, moet een gemeente voldoen aan zes criteria. Het lokale bestuur moet Fair Trade beleidsmatig en in de vorm van activiteiten steunen en promoten. De lokale scholen, bedrijven en organisaties moeten helpen om het gebruik van de Fair Trade-producten te vergroten. De gemeente heeft een mediastrategie nodig, een lokale trekkersgroep moet het voortouw nemen om de titel te halen. En tot slot moet een nieuw initiatief de duurzame lokale consumptie en productie onder de aandacht brengen.

Doe mee!

“Op deze manier kunnen lokale overheden, winkels, horecazaken, scholen, bedrijven, organisaties en individuele burgers meewerken aan de campagne. Naast eerlijke handel voor de kleinschalige producent in het Zuiden staat ook duurzame landbouw voor de producent in onze eigen streek centraal. Ook de inwoners van Liedekerke kunnen hun steentje bijdragen om de titel te behalen”, zegt Jan Van Den Bossche, “we organiseren daarom een infoavond op maandag 1 februari om 19u in gemeenschapscentrum De Warande.”