schoolbezoek.jpg

Niet toegeven aan angst

don 22 jan 2015

Verschillende scholen stellen hun uitstappen naar Brussel uit omwille van de terreurdreiging. Maar andere scholen willen niet toegeven aan die angst. 

Zo'n 25 leerlingen van 't Lessenaartje in Affligem bezochten vandaag het Museum voor Natuurwetenschappen, in de schaduw van het Europees Parlement in Brussel. De leerlingen zijn naar eigen zeggen niet bang voor soldaten en terreurdreiging.

“Ik kan wel begrijpen dat scholen hun uitstap uitstellen want het is best erg wat er is gebeurd. Maar anderzijds voel ik me wel veilig door de aanwezigheid van de militairen", vertelt de jonge Gabriël van ’t Lessenaartje. “We mogen ons niet laden leiden door angst. Ik heb er met mijn leerlingen over gesproken maar ze wilden echt graag naar het museum komen”, verklaart leraar Bart Braeckmans.

Begin deze week besloot een school uit Halle een bezoek aan Brussel uit te stellen omwille van de terreurdreiging. Maar er zijn ook andere scholen die er net zo over denken. Alleen al voor het Museum voor Natuurwetenschappen hebben drie scholen hun reservatie geannuleerd. Eén school heeft de uitstap uitgesteld.