img-2741_1.jpg

Nieuwsneuzen van Sint-Godelieve-Instituut Kapelle-Op-Den-Bos winnen Prijs van de Jury

zat 25 mei 2019

In de Nieuwsneuzenwedstrijd hebben de leerlingen van 5 boekhouden en kantoor van het Sint-Godelieve-Instituut uit Kapelle-Op-Den-Bos de Prijs van de Jury gewonnen. De leerlingen winnen een cheque van 750 euro. Daarmee mogen ze een klasactiviteit organiseren.   

Radiomaker Jeroen Guns van Radio 2, hoofdredacteur van Randkrant Geert Selleslach en hoofdredacteur van RINGtv Dirk De Weert vormden de jury. Zij vonden de leerlingen van het Sint-Godelieve-Instituut uit Kapelle-Op-Den-Bos de beste politieke journalisten omdat de nieuwsneuzen prima voorbereid waren en de juiste vragen stelden. De twee interviewers pikten ook bijzonder gevat in op de antwoorden van de geïnterviewde politicus (Jan Laeremans van Vlaams Belang). Ze waren rustig en tegelijk assertief. 

Zeven scholen namen deel aan de Nieuwsneuzenwedstrijd.  Zeven klassen interviewden zeven politici die kandidaat zijn voor het Vlaams Parlement. De interviews werden uitgezonden op RINGtv. Doel was om jongeren en politiek dichter bij elkaar te brengen.

Naast de Prijs van de Jury is er ook de Publieksprijs. Vier dagen lang mochten RINGtv-kijkers stemmen voor hun favoriete interview. De winnaar van de Publieksprijs wordt later vandaag bekend gemaakt.