regiokok_16_halve_finales-9_bis.jpg

REGIOKOK nadert ontknoping

din 23 feb 2016

De REGIOKOK op RINGtv nadert zijn ontknoping. Nu zaterdag starten de halve finales en daarin nemen de juristen het op tegen de schoonheidsspecialisten.

De juristen Joost Samyn en Filip Rutgeerts haalden het in de vierde voorronde van de burgemeesters. Schoonheidsspecialisten Els Goesaert en Isabelle Langendries waren in de derde voorronde net iets sterker dan de dokters. In de eerste halve finale nu zaterdag zal duidelijk worden wie van hen een ticket krijgt voor de finale.

In de halve finale moeten de duo’s een volledig menu uitwerken. Voor het voorgerecht moeten ze aan de slag met artisjokken. Wat betreft het hoofdgerecht staat er Mechelse koekoek op het menu. En risottorijst is het basisingrediënt voor het dessert. Wie het meest creatieve en heerlijkste menu uit zijn mouw kan schudden, mag door naar de finale uitzending van 12 maart.

Wie zijn de kandidaten?

Filip Rutgeerts is advocaat gespecialiseerd in handels- en economisch recht. Hij is een geboren West-Vlaming, maar woont al bijna 20 jaar in Dilbeek. Daar staat hij in zijn schaarse vrije tijd bijzonder graag achter het kookfornuis. Hij vormt een duo met Joost Samyn uit Dilbeek met wie hij rechten studeerde in Leuven. Joost Samyn begon zijn carrière aan de balie, maar nu is Joost een internationaal actief zakenman in de wereld van het bier.

Isabelle Langendries heeft al 22 jaar lang een eigen schoonheidssalon in Bever. Isabelle vormt een kookduo met haar vriendin Els Goesaert. Na een carrière van 21 jaar bij Colruyt, werkt Els sinds 2 jaar als zelfstandig medisch pedicure.