Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

RINGtv-kijkers klaar voor wijncruise op Douro... en er zijn nog een paar plaatsen vrij!

 

RINGtv-kijkers klaar voor wijncruise op Douro... en er zijn nog een paar plaatsen vrij!

Over exact een maand vindt de wijncruise van RINGtv plaats. Dan vertrekt er een cruiseschip met RINGtv-kijkers vanuit het Portugese Porto voor een trip op de Douro. De reis was eigenlijk gepland naar aanleiding van 25 jaar RINGtv, maar corona strooide toen roet in het eten. Nu het wel weer kan, ontmoetten de deelnemers aan de reis elkaar gisteren voor het eerst. Plaats van afspraak was het restaurant van hotelschool Campus Wemmel.

Wijn- en cultuurreizen zijn intussen een traditie bij RINGtv. Na reizen naar Schotland, Bordeaux, Toscana, de Priorat en Piemonte gaat het volgende maand naar Portugal voor een cruise op de Douro. Om de gasten al wat in de sfeer te brengen, was er gisteren een ontmoetingsavond in het restaurant van Campus Wemmel. Daar werden de RINGtv-kijkers en -reizigers verwend met Portugese hapjes en dranken.

Ook hoofdredacteur Dirk Demesmaeker en wijnjournaliste Simonne Wellekens nemen deel aan de reis. “De Douro is natuurlijk bekend van de porto, maar er zijn ook andere lekker dingen te proeven,” licht Wellekens toe. “De jongste jaren is er heel wat ontwikkeld qua droge wijnen, witte en rode wijnen. Telkens met dezelfde druif, maar fantastisch om te proeven.”

De riviercruise op de Douro is een samenwerking met All Ways Cruises en vindt plaats van 17 tot 24 oktober. Er zijn nog enkele kajuiten vrij. Wil je meer informatie? Mail dan dirk.demesmaeker@ringtv.be.  

 

NET GEMIST

NET GEMIST

Nieuws

SPORT 25/10/2021

Bekijk hier de sport van maandag 25 oktober.

NIEUWS 25/10/2021

Bekijk hier het nieuws van maandag 25 oktober.

Vlaanderen Regionaal 24/10/2021

In Vlaanderen Regionaal kijk je met Felice Dekens naar de leukste of meest spraakmakende reportages van de andere regionale zenders.

VIVA! Wijnen: Wijnkasteel Genoels-Elderen / Wijnkasteel Vandeurzen

In VIVA! Wijnen blikken we terug op onze uitstap naar 2 wijnkastelen die RINGtv vorig jaar organiseerde. Met onze kijkers brachten we een bezoek aan wijnkasteel Genoels-Elderen in het Limburgse Haspengouw en wijnkasteel Vandeurzen in het Vlaams-Brabantse Hageland.