Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Toerisme

Nieuws

RINGtv-kijkers klaar voor wijncruise op Douro... en er zijn nog een paar plaatsen vrij!

Nieuws

Pajottenland kandidaat voor oprichting Landschapspark

Nieuws

11.000 sportievelingen ontdekten Vlaamse Rand tijdens De Gordel 2021

Nieuws

Lambiek een maand lang in de kijker: “Onze biercultuur is wereldwijd bekend”

Van 18 september tot en met 17 oktober organiseert Toerisme Vlaams-Brabant de eerste Maand van de Lambiek. Om de lambiekcultuur meer onder de aandacht te brengen, werkte Toerisme Vlaams-Brabant een nieuw concept uit verspreid over vijf weekends.

Nieuws

Druivenstoet laat Overijse floreren

De Druivenstoet trok zondagnamiddag opnieuw door Overijse. Het regenweer hield de bezoekers niet tegen. “Na zestien maanden kunnen we opnieuw een groot evenement organiseren en Overijse laten floreren”, glundert schepen van Evenementen Leo Van den Wijngaert.

Nieuws

Ternat en Leeuw maken zich op voor StraPatZen

Dit weekend is er een nieuwe editie van StraPatZen, het straattheaterfestival in het Pajottenland en de Zennevallei. Op zaterdag kan je terecht in het Colomapark in Sint-Pieters-Leeuw. Zondag trekt StraPatZen naar een afgesloten domein rond het gemeentehuis van Ternat. Voor beide locaties is een...

Sport

‘De Koers Komt Thuis’-challenge wil meer Vlamingen laten fietsen

Aan het plattelandscentrum Paddenbroek in Gooik heeft Vlaams minister van Sport Ben Weyts ‘De Koers Komt Thuis’-challenge gelanceerd. “Via allerlei fietsinitiatieven willen we tijdens dit WK-jaar Vlamingen nog meer aanmoedigen om de fiets te (her)ontdekken”, duidt Vlaams minister van Sport Ben...

Nieuws

Vriendengroep organiseert Bar Bascule voor het goede doel

Een vriendengroep uit Kapelle-op-den-Bos organiseert deze zomer Bar Bascule. De opbrengsten van de zomerbar gaan naar lokale organisaties en scholen. “De organisatoren brengen opnieuw samenhang in onze gemeente”, juicht een bezoeker het initiatief toe.

Nieuws

Kanaaltochten Brabant brengt je met fiets en boot naar Klein-Willebroek

Wie nog een leuke uitstap tijdens zijn of haar staycation, leest best aandachtig onderstaand artikel. Onze reporter ging gisteren mee op een fietstocht lang het water, van Vilvoorde naar Klein-Willebroek, in de provincie Antwerpen. De terugreis gebeurde met de Ark, de boot van Kanaaltochten...

Bekijk afleveringen VIVA! B&B

Bekijk afleveringen VIVA! B&B

viva

VIVA! B&B Gasthof ter Lombeek

In VIVA! B&B wordt het ontbijt geserveerd in Gasthof ter Lombeek, een smaakvol gastenverblijf in Roosdaal. Op de ontbijttafel staan onder meer verse frambozen en aardbeien. Die komen uit het Provinciaal proefcentrum van Roosdaal. Een rondleiding krijg je zaterdag in VIVA! B&B.

VIVA! B&B Bekersveld Vlezenbeek

B&B Bekersveld in Vlezenbeek, bij Sint-Pieters-Leeuw, is dit weekend in VIVA! de uitvalsbasis voor de zoektocht naar een pas erkend streekproduct: Pajotse Kruidensmout. Die wordt volgens een oude traditie op een ambachtelijke manier gemaakt bij slagerij Wauters, aan de Rink in...

VIVA! B&B Hof ter Vrijlegem Mollem

In VIVA! B&B verblijven we dit weekend in Hof ter Vrijlegem in Mollem, één van de eerste B&B’s in onze regio. Van daaruit maken we onder meer een uitstap naar imker Leon Nachtergaele in Opwijk.

VIVA! B&B Villa d'Elbeek

In VIVA! is Villa d'Elbeek in Halle dit weekend de uitvalsbasis voor een boeiende en lekkere verkenning van de streek. In Beersel bezoeken we de kaasmakerij nv Walschot, waar we proeven van de typische plattekaas en mandjeskaas.