Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Toerisme

Nieuws

Plantentuin Meise opent nieuwe Eilandtuin

Nieuws

Tweede editie van Maand van de Lambiek in de steigers

Nieuws

Open Monumentendag in het teken van duurzaamheid

Sport

Gordel klokt af op bijna 9.000 registraties en trekt volgend jaar ook naar Druivenstreek

De Gordel lokte dit jaar opnieuw tienduizenden mensen naar de Vlaamse Rand. Op de topdag gisteren wandelden en fietsten zo’n 8.700 geregistreerde deelnemers door de regio. Vele anderen kwamen gewoon genieten van optredens en kinderanimatie in Plantentuin Meise en op het Provinciedomein...

Nieuws

Familiebedrijf uit Pepingen is uithangbord voor Korte Keten

Het familiebedrijf Vandersmissen-Crispel Groenten & Fruit uit Pepingen is de winnaar van de Korte Keten Kop-verkiezing 2022. Dat maakt de provincie bekend. Het merendeel van de bijna 1.500 stemmers koos voor de familie als uithangbord van de Korte Keten. Het Pajotse bedrijf staat voor vers...

Nieuws

Gordel 2022 is op gang getrapt

Vanochtend is in het provinciedomein van Huizingen en in de Plantentuin in Meise het startschot gegeven van de Gordel 2022. Vanuit Meise vertrok in alle vroegte ook het RINGtv-peloton voor de lus van 125 kilometer.

Sport

Proef van veldrijden tijdens De Gordel

Op zondag 4 september staat er een gloednieuw concept op het programma tijdens De Gordel. In Provinciedomein Huizingen trekken ze de kaart van het veldrijden.

Nieuws

Populaire reeks Dertigers zet Groene Gordel in de schijnwerpers

Midden mei zijn de opnames gestart van de populaire VRT-reeks ‘Dertigers’. Het nieuwe seizoen, met een volledig nieuwe cast, speelt zich af in de Groene Gordel. De reeks toont ook de mooiste, leukste en lekkerste plaatsen van de regio. Toerisme Vlaams-Brabant gaat naar aanleiding van de reeks...

Nieuws

Druivenfeesten in Overijse afgetrapt met Druivenstoet

Overijse viert nog tot en met woensdag z’n befaamde Druivenfeesten. Vandaag trok de traditionele Druivenstoet door de straten van het centrum.

 

Bekijk afleveringen VIVA! B&B

Bekijk afleveringen VIVA! B&B

viva

VIVA! B&B Gasthof ter Lombeek

In VIVA! B&B wordt het ontbijt geserveerd in Gasthof ter Lombeek, een smaakvol gastenverblijf in Roosdaal. Op de ontbijttafel staan onder meer verse frambozen en aardbeien. Die komen uit het Provinciaal proefcentrum van Roosdaal. Een rondleiding krijg je zaterdag in VIVA! B&B.

VIVA! B&B Bekersveld Vlezenbeek

B&B Bekersveld in Vlezenbeek, bij Sint-Pieters-Leeuw, is dit weekend in VIVA! de uitvalsbasis voor de zoektocht naar een pas erkend streekproduct: Pajotse Kruidensmout. Die wordt volgens een oude traditie op een ambachtelijke manier gemaakt bij slagerij Wauters, aan de Rink in...

VIVA! B&B Hof ter Vrijlegem Mollem

In VIVA! B&B verblijven we dit weekend in Hof ter Vrijlegem in Mollem, één van de eerste B&B’s in onze regio. Van daaruit maken we onder meer een uitstap naar imker Leon Nachtergaele in Opwijk.

VIVA! B&B Villa d'Elbeek

In VIVA! is Villa d'Elbeek in Halle dit weekend de uitvalsbasis voor een boeiende en lekkere verkenning van de streek. In Beersel bezoeken we de kaasmakerij nv Walschot, waar we proeven van de typische plattekaas en mandjeskaas.