Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Toerisme

Nieuws

Met de hoogtewerker op zoek naar de beste plaats voor een boomkruinpad

Nieuws

Plantentuin breekt alle records

Nieuws

Centrum Merchtem vanaf vandaag winterdorp

Nieuws

Brussels Airport boekt flinke groei met nieuwe vluchten

In november mocht Brussels Airport bijna 2 miljoen passagiers verwelkomen, goed voor een groei met nagenoeg 6% tegenover vorig jaar. De groei is te danken aan de versterking van het netwerk vanuit de luchthaven in Zaventem, vooral met vluchten naar Azië.

Nieuws

Congo vanavond: De kunst van het dekoloniseren

Op 8 december gaat het AfricaMusem in Tervuren opnieuw open na vijf jaar restauratie-  en renovatiewerken. Naar aanleiding van die opening maakt programmamaker Tom Serkeyn de reeks ‘Congo’.  In de derde aflevering vanavond passeren we langs CC Strombeek in Grimbergen, waar dekolonisatie twee...

Nieuws

Michel Doomst verdedigt plannen grote ruilverkaveling

Michel Doomst, de burgemeester van Gooik, verdedigt de plannen voor een grote ruilverkaveling in zijn gemeente. Eerder was de voltallige oppositie (N-VA, sp.a, Groen en Forza Azura) al scherp van leer getrokken tegen de plannen en N-VA laat weten dat het al meer dan 300 bezwaarschriften...

Nieuws

Nieuw wandelnetwerk met oog voor streekproducten

Vlaams-Brabant heeft een nieuw wandelnetwerk, “Demer en Dijle”. Dat netwerk loopt door tien gemeenten die iets te maken hebben met het witte goud van Vlaams-Brabant: asperges, witloof of bier...

Nieuws

Provincie promoot witloof in Brusselse scholen

Gisteren kwamen tal van leerkrachten uit Brusselse scholen op diverse plaatsen in de regio de witloofbox ophalen voor hun leerlingen. De provincie Vlaams-Brabant wil het witte goud zo maximaal promoten in de hoofdstad.

Sport

Sport Vlaanderen bant de sigaret in Hofstade

Het sportcentrum van Hofstade bij Zemst is vanaf vandaag officieel rookvrij. Die beslissing neemt uitbater Sport Vlaanderen op vraag van de stichting Kom op Tegen Kanker

VIVA! Uit in de Groene Rand

Alles bekijken
 • VIVA! Uit in de Groene Rand: Park Frankveld Beersel

  In de laatste aflevering van Uit in de Groene Rand maakt Liesbeth kennis met het Park Frankveld in Beersel en daarna waant ze zich een prinses in Kasteel Gravenhof in Dworp.
 • VIVA! Uit in de Groende Rand: park Schaveys in Linkebeek

  Liesbeth gaat in ‘Uit in de Groene Rand’ op ontdekking in het grote park Schaveys op de grens tussen Linkebeek en Beersel. Overnachten doet ze in B&B Fyllade & Arkoze in Lembeek. Twee kijkers worden trouwens opnieuw verwend met zo’n overnachting.
 • VIVA! Uit in de Groene Rand: Van basiliek tot basiliek (2)

  In de zesde aflevering van Uit in de Groene Rand rondt Liesbeth haar tocht van 'Basiliek tot Basiliek' af in Vilvoorde. Samen met stadsgids Astrid verkent ze Park 3 Fonteinen en de Gedempte Zenne in Vilvoorde. Tot slot verblijft Liesbeth in B&B Landing Point in Melsbroek.
 • VIVA! Uit in de Groene Rand: van basiliek tot basiliek

  In VIVA! Uit in de Groene Rand volgt Liesbeth ‘de basiliek tot basiliek’-route in Grimbergen. Ze houdt halt in onder meer het Prinsenbos en het Lintbos. Overnachten doet ze in B&B Michel.
 • VIVA! Uit in de Groende Rand: Zoniënwoud

  In VIVA! Uit in de Groene Rand logeert Liesbeth Bernolet in B&B Hippo-Droom in Hoeilaart en daarna trekt ze naar het Zoniënwoud, een van de grootste en oudste bossen van onze regio.

Bekijk afleveringen VIVA! B&B

Bekijk afleveringen VIVA! B&B

viva

VIVA! B&B Gasthof ter Lombeek

In VIVA! B&B wordt het ontbijt geserveerd in Gasthof ter Lombeek, een smaakvol gastenverblijf in Roosdaal. Op de ontbijttafel staan onder meer verse frambozen en aardbeien. Die komen uit het Provinciaal proefcentrum van Roosdaal. Een rondleiding krijg je zaterdag in VIVA! B&B.

VIVA! B&B Bekersveld Vlezenbeek

B&B Bekersveld in Vlezenbeek, bij Sint-Pieters-Leeuw, is dit weekend in VIVA! de uitvalsbasis voor de zoektocht naar een pas erkend streekproduct: Pajotse Kruidensmout. Die wordt volgens een oude traditie op een ambachtelijke manier gemaakt bij slagerij Wauters, aan de Rink in...

VIVA! B&B Hof ter Vrijlegem Mollem

In VIVA! B&B verblijven we dit weekend in Hof ter Vrijlegem in Mollem, één van de eerste B&B’s in onze regio. Van daaruit maken we onder meer een uitstap naar imker Leon Nachtergaele in Opwijk.

VIVA! B&B Villa d'Elbeek

In VIVA! is Villa d'Elbeek in Halle dit weekend de uitvalsbasis voor een boeiende en lekkere verkenning van de streek. In Beersel bezoeken we de kaasmakerij nv Walschot, waar we proeven van de typische plattekaas en mandjeskaas.