Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Toerisme

Nieuws

Standbeeld Prins komt thuis in provinciedomein van Huizingen

Nieuws

Marc Sleen Museum vindt tweede adem

Nieuws

Kasteel van Bouchout krijgt prominente rol in boek ‘De Witte Weduwe’

Nieuws

Bloeiende zomer in Gaasbeekse Museumtuin

De Museumtuin van Gaasbeek heeft een goede zomer achter de rug. In de maanden juli en augustus vonden ruim 8.000 bezoekers de weg naar de Museumtuin.

Nieuws

Halle opent toerismekantoor voor inwoners met beperkt budget

De stad Halle heeft vandaag een reisbemiddelingskantoor geopend voor mensen met een beperkt budget. Het zogenaamde ‘Rap op Stap’-kantoor is één van de winnende ideeën van het stadsparticipatieproject ‘Idee zoekt stad’.

Nieuws

Ontdek vijf markante plekjes uit onze regio in een nieuw boek

Interessant plekjes in eigen land ontdekken of herontdekken. Dat kan met het boek Atlas van Vergeten België, van fotograaf Bart Vanacker en Reinout Bossuyt. In hun boek wekken ze meer dan vijftig opmerkelijke locaties in heel het land tot leven, waaronder vijf pareltjes uit onze regio.  

Nieuws

Open Monumentendag Overijse in teken van Tweede Wereldoorlog

Zondag is het Open Monumentendag. Door de coronamaatregelen organiseren heel wat gemeenten een virtuele of digitale editie. In Overijse kan je wel ter plaatse de Open Monumentendag beleven. Die staat in Overijse in het teken van de Tweede Wereldoorlog. 

Nieuws

't Kreukeltje gooit het over andere boeg

Het is een publiek geheim dat de horeca het niet gemakkelijk heeft in deze coronatijd. Sommige uitbaters van cafés en restaurants maken van de nood een deugd, bijvoorbeeld door het roer helemaal om te gooien en te kiezen voor een heel ander concept. Ook Herman en Monique van restaurant 't...

Nieuws

Sportieve alternatieven voor het Gordelfestival 2020

Door het coronavirus kan het Gordelfestival niet plaatsvinden in dezelfde vorm als de voorbije jaren. De organisatie komt met een aangepast concept. “De focus ligt niet op één dag, maar op een hele week bewegen in de Vlaamse Rand”, klinkt het. Vanaf maandag 31 augustus tot en met zondag 6...

VIVA! Uit in de Groene Rand

Alles bekijken
 • VIVA! Uit in de Groene Rand: Park Frankveld Beersel

  In de laatste aflevering van Uit in de Groene Rand maakt Liesbeth kennis met het Park Frankveld in Beersel en daarna waant ze zich een prinses in Kasteel Gravenhof in Dworp.
 • VIVA! Uit in de Groende Rand: park Schaveys in Linkebeek

  Liesbeth gaat in ‘Uit in de Groene Rand’ op ontdekking in het grote park Schaveys op de grens tussen Linkebeek en Beersel. Overnachten doet ze in B&B Fyllade & Arkoze in Lembeek. Twee kijkers worden trouwens opnieuw verwend met zo’n overnachting.
 • VIVA! Uit in de Groene Rand: Van basiliek tot basiliek (2)

  In de zesde aflevering van Uit in de Groene Rand rondt Liesbeth haar tocht van 'Basiliek tot Basiliek' af in Vilvoorde. Samen met stadsgids Astrid verkent ze Park 3 Fonteinen en de Gedempte Zenne in Vilvoorde. Tot slot verblijft Liesbeth in B&B Landing Point in Melsbroek.
 • VIVA! Uit in de Groene Rand: van basiliek tot basiliek

  In VIVA! Uit in de Groene Rand volgt Liesbeth ‘de basiliek tot basiliek’-route in Grimbergen. Ze houdt halt in onder meer het Prinsenbos en het Lintbos. Overnachten doet ze in B&B Michel.
 • VIVA! Uit in de Groende Rand: Zoniënwoud

  In VIVA! Uit in de Groene Rand logeert Liesbeth Bernolet in B&B Hippo-Droom in Hoeilaart en daarna trekt ze naar het Zoniënwoud, een van de grootste en oudste bossen van onze regio.

Bekijk afleveringen VIVA! B&B

Bekijk afleveringen VIVA! B&B

viva

VIVA! B&B Gasthof ter Lombeek

In VIVA! B&B wordt het ontbijt geserveerd in Gasthof ter Lombeek, een smaakvol gastenverblijf in Roosdaal. Op de ontbijttafel staan onder meer verse frambozen en aardbeien. Die komen uit het Provinciaal proefcentrum van Roosdaal. Een rondleiding krijg je zaterdag in VIVA! B&B.

VIVA! B&B Bekersveld Vlezenbeek

B&B Bekersveld in Vlezenbeek, bij Sint-Pieters-Leeuw, is dit weekend in VIVA! de uitvalsbasis voor de zoektocht naar een pas erkend streekproduct: Pajotse Kruidensmout. Die wordt volgens een oude traditie op een ambachtelijke manier gemaakt bij slagerij Wauters, aan de Rink in...

VIVA! B&B Hof ter Vrijlegem Mollem

In VIVA! B&B verblijven we dit weekend in Hof ter Vrijlegem in Mollem, één van de eerste B&B’s in onze regio. Van daaruit maken we onder meer een uitstap naar imker Leon Nachtergaele in Opwijk.

VIVA! B&B Villa d'Elbeek

In VIVA! is Villa d'Elbeek in Halle dit weekend de uitvalsbasis voor een boeiende en lekkere verkenning van de streek. In Beersel bezoeken we de kaasmakerij nv Walschot, waar we proeven van de typische plattekaas en mandjeskaas.