Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Toerisme

Nieuws

Plattelandscentrum Paddenbroek klaar om mensen te ontvangen

Nieuws

2020 was succesjaar voor Plantentuin Meise

Sport

Eigenaars ruilen bekend wielercafé in voor Spaanse zon

Nieuws

MOT Grimbergen en Kasteel van Gaasbeek winnen Toerisme Award 2020

Vanavond werden de Toerisme Awards 2020 uitgereikt door de provincie Vlaams-Brabant. In onze regio vielen twee genomineerden in de prijzen: het MOT in Grimbergen en het Kasteel van Gaasbeek in Lennik.

Nieuws

Wie wint de Toerisme Awards 2020?

Dit weekend reikt de provincie Vlaams-Brabant de Toerisme Awards 2020 uit. De show kan je live bekijken, zaterdag vanaf 20u op RINGtv. Uit onze regio maken vijf genomineerden kans op een award van de jury. En jij kan mee kiezen wie met de publieksprijs aan de haal gaat.

Nieuws

Hopvelden duiken opnieuw op in Affligem, Asse en Opwijk

De laatste jaren duiken opnieuw metershoge hopranken op in de omgeving van Asse, Opwijk en Affligem. De hopteelt was er lang bijzonder populair, maar stierf in de jaren ’80 een stille dood. Assenaar Joris Vanderveken wil hop weer op de kaart zetten.

Sport

Overijse wordt WK-dorp tijdens wereldkampioenschap wielrennen

Overijse wordt een van de vijf officiële WK-dorpen tijdens het WK wielrennen op de weg in 2021. Het WK vindt eind september plaats. Naar aanloop daaarvan zal de druivengemeente verschillende festiviteiten organiseren in en rond het WK-dorp.

Nieuws

Provinciedomeinen schrappen georganiseerde activiteiten

De provinciedomeinen in onze provincie passen hun werking aan, maar blijven open. Alle georganiseerde activiteiten zijn geannuleerd. Voor het Domein van Huizingen betekent dit dat er geen herfstwandelingen zijn en dat de activiteiten met de huifkar en hoefsmid in de herfstvakantie niet doorgaan.

Nieuws

Herinrichting Dilbeekse Wolfsputten is klaar

In Dilbeek is natuurdomein De Wolfsputten na twee jaar van werkzaamheden helemaal heringericht. De Vlaamse overheid investeerde daarvoor een bedrag van 1 miljoen euro.

Bekijk afleveringen VIVA! B&B

Bekijk afleveringen VIVA! B&B

viva

VIVA! B&B Gasthof ter Lombeek

In VIVA! B&B wordt het ontbijt geserveerd in Gasthof ter Lombeek, een smaakvol gastenverblijf in Roosdaal. Op de ontbijttafel staan onder meer verse frambozen en aardbeien. Die komen uit het Provinciaal proefcentrum van Roosdaal. Een rondleiding krijg je zaterdag in VIVA! B&B.

VIVA! B&B Bekersveld Vlezenbeek

B&B Bekersveld in Vlezenbeek, bij Sint-Pieters-Leeuw, is dit weekend in VIVA! de uitvalsbasis voor de zoektocht naar een pas erkend streekproduct: Pajotse Kruidensmout. Die wordt volgens een oude traditie op een ambachtelijke manier gemaakt bij slagerij Wauters, aan de Rink in...

VIVA! B&B Hof ter Vrijlegem Mollem

In VIVA! B&B verblijven we dit weekend in Hof ter Vrijlegem in Mollem, één van de eerste B&B’s in onze regio. Van daaruit maken we onder meer een uitstap naar imker Leon Nachtergaele in Opwijk.

VIVA! B&B Villa d'Elbeek

In VIVA! is Villa d'Elbeek in Halle dit weekend de uitvalsbasis voor een boeiende en lekkere verkenning van de streek. In Beersel bezoeken we de kaasmakerij nv Walschot, waar we proeven van de typische plattekaas en mandjeskaas.