Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Toerisme

 

Nieuws

Zwembad provinciedomein Huizingen is hersteld

Nieuws

Kasteel Diependael sluit de deuren

Nieuws

Molenaars, imkers en smeden tonen ambacht tijdens Cultuurpal(l)et

Nieuws

Fietsroute verbindt FeliXart Museum met Fondation Folon

Een nieuwe fietsroute verbindt het FeliXart Museum in Drogenbos met Museum Fondation Folon in Terhulpen. Met het project Felix-Folon willen de twee musea de raakvlakken van de twee kunstenaars en vrijdenkers in de kijker zetten. Bovendien hopen de musea dat Felix De Boeck en Jean-Michel Folon...

Nieuws

Gezinsgeluk centraal tijdens laatste weekend Parkenparade

Dit weekend vond het derde en laatste weekend van de Parkenparade plaats. Daarmee wil de provincie Vlaams-Brabant alle parken en tuinen in de Groene Gordel in de kijker zetten. Dit weekend draaide helemaal rond ‘gezinsgeluk’. Wij trokken naar Beersel.

Nieuws

170 kilometer aan nieuwe wandelpaden in Zoniënwoud

Het wandelnetwerk in de provincie Vlaams-Brabant is opnieuw uitgebreid. 170 kilometer aan wandelpaden in het Zoniënwoud werden toegevoegd aan het netwerk. Toch zal het natuurgebied niet overwoekerd worden door wegwijzers. De wandelroutes moet je virtueel samenstellen en volgen via een app op je...

Nieuws

ParkenParade: Bierromantiek in De Montil in Affligem

Bierromantiek, dat was het thema van het tweede weekend van de ParkenParade. In hopgemeente Affligem kon je niet alleen genieten van een streekbiertje, de deelnemers ontdekten er ook een verborgen parel: beeldentuin De Montil.

Nieuws

Vernieuwd bezoekerscentrum Dru!f in Overijse opent de deuren

Vandaag opent in het centrum van Overijse het vernieuwde bezoekerscentrum Drui!f. In een nieuwe expo maak je kennis met de druiventeelt, die zo belangrijk was en is voor de Druivenstreek.

Nieuws

Nieuwe richting Toerisme in secundaire school Opwijk

Vanmiddag is in de secundaire school VKO Bovenbouw de nieuwe studierichting Toerisme officieel bekrachtigd. Dat gebeurde in de aanwezigheid van Vlaams minister van Toerisme Zuhal Demir (N-VA) en Lieven Boeve, de directeur-generaal van het Katholiek Onderwijs Vlaanderen. Beide eminenties hadden...

Bekijk afleveringen VIVA! B&B

Bekijk afleveringen VIVA! B&B

viva

VIVA! B&B Gasthof ter Lombeek

In VIVA! B&B wordt het ontbijt geserveerd in Gasthof ter Lombeek, een smaakvol gastenverblijf in Roosdaal. Op de ontbijttafel staan onder meer verse frambozen en aardbeien. Die komen uit het Provinciaal proefcentrum van Roosdaal. Een rondleiding krijg je zaterdag in VIVA! B&B.

VIVA! B&B Bekersveld Vlezenbeek

B&B Bekersveld in Vlezenbeek, bij Sint-Pieters-Leeuw, is dit weekend in VIVA! de uitvalsbasis voor de zoektocht naar een pas erkend streekproduct: Pajotse Kruidensmout. Die wordt volgens een oude traditie op een ambachtelijke manier gemaakt bij slagerij Wauters, aan de Rink in...

VIVA! B&B Hof ter Vrijlegem Mollem

In VIVA! B&B verblijven we dit weekend in Hof ter Vrijlegem in Mollem, één van de eerste B&B’s in onze regio. Van daaruit maken we onder meer een uitstap naar imker Leon Nachtergaele in Opwijk.

VIVA! B&B Villa d'Elbeek

In VIVA! is Villa d'Elbeek in Halle dit weekend de uitvalsbasis voor een boeiende en lekkere verkenning van de streek. In Beersel bezoeken we de kaasmakerij nv Walschot, waar we proeven van de typische plattekaas en mandjeskaas.