Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Toerisme

Nieuws

Wijnreis RINGtv naar Catalonië van start

Nieuws

Wondere wereld van Hallerbos nu ook in boekvorm

Nieuws

Opnieuw wachtrijen op luchthaven door actie douane

Nieuws

Museum Belgisch Trekpaard in het nieuw

In Vollezele, deelgemeente van Galmaarden, waren alle ogen vanmiddag gericht op het vernieuwde Museum van het Belgisch Trekpaard. In één adem werden ook het heraangelegde Oudstrijdersplein en het programma van de Dag van het Brabants Trekpaard voorgesteld.

Nieuws

Focusgemeente Gordelfestival 2019 bekend

Na de succeseditie van het Gordelfestival vorige maand, zijn de organisatoren er al uit voor 2019: Dilbeek mag als focusgemeente al zijn troeven etaleren.

Nieuws

Recordbeuk staat in Hoeilaart

De hoogste beukenboom ter wereld staat, jawel, in onze regio. Meer bepaald in het Zoniënwoud, op het grondgebied van Hoeilaart. De boom in kwestie is bovendien ruim 200 jaar oud. Tijd voor een blik op het dak van dit bijzondere beukenwoud.

Nieuws

Recordseizoen voor provinciedomeinen

In totaal hebben zo'n 780.487 bezoekers tijdens het voorbije seizoen hun weg gevonden naar de provinciale domeinen in Vlaams-Brabant. Dat zijn er 315.500 of 68 % meer dan in 2017. Het uitzonderlijk mooie weer speelde ongetwijfeld een hoofdrol.

Nieuws

Sportimonium hoopt op extra subsidies

Het Sportimonium in Hofstade hoopt om via extra subsidies de museumstukken beter te kunnen bewaren, te digitaliseren en ook meer volk aan te trekken. Eerstdaags beslist de Vlaamse overheid welke musea kunnen rekenen op extra financiële steun.

Nieuws

Geld voor nieuwe fietspaden in Zaventem en Kapelle-op-den-Bos

De provincie Vlaams-Brabant geeft ruim 600.000 euro subsidie voor de aanleg van nieuwe fietspaden in Zaventem en Kapelle-op-den-Bos.

VIVA! Uit in de Groene Rand

Alles bekijken
 • VIVA! Uit in de Groene Rand: Park Frankveld Beersel

  In de laatste aflevering van Uit in de Groene Rand maakt Liesbeth kennis met het Park Frankveld in Beersel en daarna waant ze zich een prinses in Kasteel Gravenhof in Dworp.
 • VIVA! Uit in de Groende Rand: park Schaveys in Linkebeek

  Liesbeth gaat in ‘Uit in de Groene Rand’ op ontdekking in het grote park Schaveys op de grens tussen Linkebeek en Beersel. Overnachten doet ze in B&B Fyllade & Arkoze in Lembeek. Twee kijkers worden trouwens opnieuw verwend met zo’n overnachting.
 • VIVA! Uit in de Groene Rand: Van basiliek tot basiliek (2)

  In de zesde aflevering van Uit in de Groene Rand rondt Liesbeth haar tocht van 'Basiliek tot Basiliek' af in Vilvoorde. Samen met stadsgids Astrid verkent ze Park 3 Fonteinen en de Gedempte Zenne in Vilvoorde. Tot slot verblijft Liesbeth in B&B Landing Point in Melsbroek.
 • VIVA! Uit in de Groene Rand: van basiliek tot basiliek

  In VIVA! Uit in de Groene Rand volgt Liesbeth ‘de basiliek tot basiliek’-route in Grimbergen. Ze houdt halt in onder meer het Prinsenbos en het Lintbos. Overnachten doet ze in B&B Michel.
 • VIVA! Uit in de Groende Rand: Zoniënwoud

  In VIVA! Uit in de Groene Rand logeert Liesbeth Bernolet in B&B Hippo-Droom in Hoeilaart en daarna trekt ze naar het Zoniënwoud, een van de grootste en oudste bossen van onze regio.

Bekijk afleveringen VIVA! B&B

Bekijk afleveringen VIVA! B&B

viva

VIVA! B&B Gasthof ter Lombeek

In VIVA! B&B wordt het ontbijt geserveerd in Gasthof ter Lombeek, een smaakvol gastenverblijf in Roosdaal. Op de ontbijttafel staan onder meer verse frambozen en aardbeien. Die komen uit het Provinciaal proefcentrum van Roosdaal. Een rondleiding krijg je zaterdag in VIVA! B&B.

VIVA! B&B Bekersveld Vlezenbeek

B&B Bekersveld in Vlezenbeek, bij Sint-Pieters-Leeuw, is dit weekend in VIVA! de uitvalsbasis voor de zoektocht naar een pas erkend streekproduct: Pajotse Kruidensmout. Die wordt volgens een oude traditie op een ambachtelijke manier gemaakt bij slagerij Wauters, aan de Rink in...

VIVA! B&B Hof ter Vrijlegem Mollem

In VIVA! B&B verblijven we dit weekend in Hof ter Vrijlegem in Mollem, één van de eerste B&B’s in onze regio. Van daaruit maken we onder meer een uitstap naar imker Leon Nachtergaele in Opwijk.

VIVA! B&B Villa d'Elbeek

In VIVA! is Villa d'Elbeek in Halle dit weekend de uitvalsbasis voor een boeiende en lekkere verkenning van de streek. In Beersel bezoeken we de kaasmakerij nv Walschot, waar we proeven van de typische plattekaas en mandjeskaas.