Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Toerisme

Nieuws

Tafeldruifseizoen op gang getrapt in Druivenstreek

Nieuws

Venetiaanse maskers keren terug naar Gaasbeek

Nieuws

Gordelweek zet Vlaamse Rand opnieuw in de kijker

Nieuws

Wandelaars ontdekken thuisbasis van Urbanus

Wandelaars kunnen vandaag de thuisbasis van komiek Urbanus ontdekken. Wandelclub De Marktrotters Herne organiseert al voor de 37e keer de Urbanustochten.

Nieuws

Luchthaven waarschuwt voor oplopende wachttijden door coronacontroles

Brussels Airport waarschuwt aankomende passagiers voor oplopende wachttijden. Vandaag en dit weekend verwacht de luchthaven per dag 40.000 passagiers. De politie zal de coronadocumenten van een deel van de reizigers controleren.

Nieuws

Restauratie Prinsenkasteel dringt zich steeds meer op nadat muur instort

In Grimbergen is een muur van het Prinsenkasteel ingestort. De oorzaak is het slechte weer van vorige maand. De restauratie van het kasteel dringt zich steeds meer op.

Nieuws

Wallonië pompt bijna miljoen euro in restauratie molen van Hondzocht

Wallonië maakt 950.000 euro vrij voor de restauratie van de molen van Hondzocht. Die ligt pal op de grens van het gelijknamige Halse gehucht en Saintes, deelgemeente Tubeke. Het bedrag komt bovenop de 450.000 euro die de provincie Waals-Brabant al vrijmaakte.

Nieuws

Tour Elentrik tovert elektriciteitskasten om tot kunstwerken

Lokale en professionele kunstenaars toverden afgelopen jaar 25 nutsvoorzieningskasten in Opwijk om tot heuse kunstwerken. Langs die street artwerken is een route van 16 kilometer uitgestippeld. “Op deze manier brengen we kleur in het straatbeeld”, stelt schepen van Cultuur Jan Couck.

Nieuws

Wandelzesdaagse promoot Pajottenland en Vlaamse Ardennen als dé wandelregio in Vlaanderen

Het Pajottenland en de Vlaamse Ardennen slaan de handen in elkaar om zichzelf te promoten als dé wandelregio bij uitstek in Vlaanderen. Beide regio’s hebben een wandelzesdaagse van 153 kilometer uitgestippeld tussen Brussel en Gent. Die tocht brengt je niet alleen langs glooiende landschappen,...

Bekijk afleveringen VIVA! B&B

Bekijk afleveringen VIVA! B&B

viva

VIVA! B&B Gasthof ter Lombeek

In VIVA! B&B wordt het ontbijt geserveerd in Gasthof ter Lombeek, een smaakvol gastenverblijf in Roosdaal. Op de ontbijttafel staan onder meer verse frambozen en aardbeien. Die komen uit het Provinciaal proefcentrum van Roosdaal. Een rondleiding krijg je zaterdag in VIVA! B&B.

VIVA! B&B Bekersveld Vlezenbeek

B&B Bekersveld in Vlezenbeek, bij Sint-Pieters-Leeuw, is dit weekend in VIVA! de uitvalsbasis voor de zoektocht naar een pas erkend streekproduct: Pajotse Kruidensmout. Die wordt volgens een oude traditie op een ambachtelijke manier gemaakt bij slagerij Wauters, aan de Rink in...

VIVA! B&B Hof ter Vrijlegem Mollem

In VIVA! B&B verblijven we dit weekend in Hof ter Vrijlegem in Mollem, één van de eerste B&B’s in onze regio. Van daaruit maken we onder meer een uitstap naar imker Leon Nachtergaele in Opwijk.

VIVA! B&B Villa d'Elbeek

In VIVA! is Villa d'Elbeek in Halle dit weekend de uitvalsbasis voor een boeiende en lekkere verkenning van de streek. In Beersel bezoeken we de kaasmakerij nv Walschot, waar we proeven van de typische plattekaas en mandjeskaas.