Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Toerisme

Nieuws

Provincie zet Straffe Streek Gemeenten in de bloemetjes

Nieuws

Halle door de lens van de bezetter

Nieuws

Boek en documentaire over bakovens

Nieuws

Bagagechaos door plotse staking Aviapartner

Sinds vanmiddag is op Brussels Airport in Zaventem een spontane staking aan de gang bij bagageafhandelaar Aviapartner. De werknemers klagen andermaal over onderbezetting en hoge werkdruk. Tientallen vluchten zijn vandaag al moeten vertrekken zonder bagage.

Nieuws

RINGtv-kijkers straks weer thuis uit Catalonië

Daar komt hij uit Spanje weer aan. De Sint? Ja, die ook, op 17 november in Vilvoorde. Maar vandaag landt ook RINGtv-gezicht Dirk De Mesmaeker, met in zijn zog een vliegtuig vol enthousiaste kijkers die meegingen op wijnreis naar Catalonië.

Nieuws

Gooik start openbare onderzoeken naar ruilverkaveling

In Gooik starten op 8 november twee openbaar onderzoeken naar de ruilverkaveling. Dat ambitieus project van de Vlaamse Landmaatschappij (VLM) moet zo’n 3.000 hectare landbouwgrond in de Pajotse gemeente herschikken of herinrichten. Enkele natuurverenigingen zijn gekant tegen de plannen.

Nieuws

Wijnreis RINGtv naar Catalonië van start

Van 21 tot 25 oktober trekt RINGtv met de kijkers op een vijfdaagse wijnreis naar Catalonië. Vandaag stond al een eerste drukke dag op de agenda.

Nieuws

Wondere wereld van Hallerbos nu ook in boekvorm

De wondere wereld van het Hallerbos is nu ook vereeuwigd in een boek. Tal van auteurs en fotografen gaan in het prachtig geïllustreerd boek op ontdekking tussen het groen en vertellen zo de rijke geschiedenis van het Hallerbos.

Nieuws

Opnieuw wachtrijen op luchthaven door actie douane

Voor de tweede dag op rij voeren de douaniers stiptheidsacties op de luchthaven in Zaventem. Passagiers staan in de aankomsthal tot een uur in de rij. De douane eist dringend meer personeel om de onhoudbare werkdruk te verlagen.

VIVA! Uit in de Groene Rand

Alles bekijken
 • VIVA! Uit in de Groene Rand: Park Frankveld Beersel

  In de laatste aflevering van Uit in de Groene Rand maakt Liesbeth kennis met het Park Frankveld in Beersel en daarna waant ze zich een prinses in Kasteel Gravenhof in Dworp.
 • VIVA! Uit in de Groende Rand: park Schaveys in Linkebeek

  Liesbeth gaat in ‘Uit in de Groene Rand’ op ontdekking in het grote park Schaveys op de grens tussen Linkebeek en Beersel. Overnachten doet ze in B&B Fyllade & Arkoze in Lembeek. Twee kijkers worden trouwens opnieuw verwend met zo’n overnachting.
 • VIVA! Uit in de Groene Rand: Van basiliek tot basiliek (2)

  In de zesde aflevering van Uit in de Groene Rand rondt Liesbeth haar tocht van 'Basiliek tot Basiliek' af in Vilvoorde. Samen met stadsgids Astrid verkent ze Park 3 Fonteinen en de Gedempte Zenne in Vilvoorde. Tot slot verblijft Liesbeth in B&B Landing Point in Melsbroek.
 • VIVA! Uit in de Groene Rand: van basiliek tot basiliek

  In VIVA! Uit in de Groene Rand volgt Liesbeth ‘de basiliek tot basiliek’-route in Grimbergen. Ze houdt halt in onder meer het Prinsenbos en het Lintbos. Overnachten doet ze in B&B Michel.
 • VIVA! Uit in de Groende Rand: Zoniënwoud

  In VIVA! Uit in de Groene Rand logeert Liesbeth Bernolet in B&B Hippo-Droom in Hoeilaart en daarna trekt ze naar het Zoniënwoud, een van de grootste en oudste bossen van onze regio.

Bekijk afleveringen VIVA! B&B

Bekijk afleveringen VIVA! B&B

viva

VIVA! B&B Gasthof ter Lombeek

In VIVA! B&B wordt het ontbijt geserveerd in Gasthof ter Lombeek, een smaakvol gastenverblijf in Roosdaal. Op de ontbijttafel staan onder meer verse frambozen en aardbeien. Die komen uit het Provinciaal proefcentrum van Roosdaal. Een rondleiding krijg je zaterdag in VIVA! B&B.

VIVA! B&B Bekersveld Vlezenbeek

B&B Bekersveld in Vlezenbeek, bij Sint-Pieters-Leeuw, is dit weekend in VIVA! de uitvalsbasis voor de zoektocht naar een pas erkend streekproduct: Pajotse Kruidensmout. Die wordt volgens een oude traditie op een ambachtelijke manier gemaakt bij slagerij Wauters, aan de Rink in...

VIVA! B&B Hof ter Vrijlegem Mollem

In VIVA! B&B verblijven we dit weekend in Hof ter Vrijlegem in Mollem, één van de eerste B&B’s in onze regio. Van daaruit maken we onder meer een uitstap naar imker Leon Nachtergaele in Opwijk.

VIVA! B&B Villa d'Elbeek

In VIVA! is Villa d'Elbeek in Halle dit weekend de uitvalsbasis voor een boeiende en lekkere verkenning van de streek. In Beersel bezoeken we de kaasmakerij nv Walschot, waar we proeven van de typische plattekaas en mandjeskaas.