Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Toerisme

Nieuws

Vonnis kortgedingrechter: fikse dwangsommen voor skeyes

Nieuws

Dag van de Aardbei: wie teelt de dikste en meest smaakvolle vruchten?

Nieuws

Natuurdomein Wolfsputten heeft er een wauw-plekje bij

Nieuws

Buurtbewoner ziet Camping Roosdaal niet zitten

In Roosdaal is er commotie rond een nieuwe camping op de grens met buurgemeente Liedekerke. Een buurtbewoner stapt naar de Raad voor Vergunningsbetwistingen om de nieuwe camping aan te vechten.

Nieuws

Pajot Ale Land zet microbrouwerijen in de kijker

In onze regio vinden dit weekend niet één maar twee grote bierevenementen plaats. Naast de Toer de Geuze liet ook Pajot Ale Land je gisteren proeven van al dat lekkers uit de streek. Het bierfestival focuste op op ambachtelijke bieren van kleine brouwerijen uit het Pajottenland.

Nieuws

Rondje lambiekbrouwerijen lokt veel volk

Dit weekend openen negen lambiekbrouwerijen en –stekerijen hun deuren tijdens de Toer de Geuze. Ook vandaag nog kan je je laten inwijden in de wereld van het bijzondere bier.

Nieuws

Plantentuin Meise opent HOUTlab

Plantentuin Meise opent morgen het HOUTlab, een museum over alle aspecten van hout, en diept daarvoor, naast 2 letterlijke reuzenstukken, ook collectie-items op van meer dan 50 jaar geleden. De Plantentuin wil met het Houtlab mensen warm maken voor het meest voorkomende ‘product’ uit de levende...

Nieuws

Karmelitessen en kunst: expo in Troostbasiliek viert 20 jaar

Twintig edities, twee goedgevulde weekends, 25 kunstenaars, honderden kunstminnenden en…nog 12 inwonende zusters. De naakte cijfers van Kunst in de Troost, de fraaie expo bij de zusters karmelitessen in Vilvoorde. Dit weekend is het weer zover.

Nieuws

Vrienden willen Klapscheutmolen beschermen

In Wambeek, een deelgemeente van Ternat, wil een nieuwe vereniging zich inzetten voor het behoud en het beheer van de Klapscheutmolen. Bepaalde delen van molen zijn dringend aan restauratie toe.

VIVA! Uit in de Groene Rand

Alles bekijken
 • VIVA! Uit in de Groene Rand: Park Frankveld Beersel

  In de laatste aflevering van Uit in de Groene Rand maakt Liesbeth kennis met het Park Frankveld in Beersel en daarna waant ze zich een prinses in Kasteel Gravenhof in Dworp.
 • VIVA! Uit in de Groende Rand: park Schaveys in Linkebeek

  Liesbeth gaat in ‘Uit in de Groene Rand’ op ontdekking in het grote park Schaveys op de grens tussen Linkebeek en Beersel. Overnachten doet ze in B&B Fyllade & Arkoze in Lembeek. Twee kijkers worden trouwens opnieuw verwend met zo’n overnachting.
 • VIVA! Uit in de Groene Rand: Van basiliek tot basiliek (2)

  In de zesde aflevering van Uit in de Groene Rand rondt Liesbeth haar tocht van 'Basiliek tot Basiliek' af in Vilvoorde. Samen met stadsgids Astrid verkent ze Park 3 Fonteinen en de Gedempte Zenne in Vilvoorde. Tot slot verblijft Liesbeth in B&B Landing Point in Melsbroek.
 • VIVA! Uit in de Groene Rand: van basiliek tot basiliek

  In VIVA! Uit in de Groene Rand volgt Liesbeth ‘de basiliek tot basiliek’-route in Grimbergen. Ze houdt halt in onder meer het Prinsenbos en het Lintbos. Overnachten doet ze in B&B Michel.
 • VIVA! Uit in de Groende Rand: Zoniënwoud

  In VIVA! Uit in de Groene Rand logeert Liesbeth Bernolet in B&B Hippo-Droom in Hoeilaart en daarna trekt ze naar het Zoniënwoud, een van de grootste en oudste bossen van onze regio.

Bekijk afleveringen VIVA! B&B

Bekijk afleveringen VIVA! B&B

viva

VIVA! B&B Gasthof ter Lombeek

In VIVA! B&B wordt het ontbijt geserveerd in Gasthof ter Lombeek, een smaakvol gastenverblijf in Roosdaal. Op de ontbijttafel staan onder meer verse frambozen en aardbeien. Die komen uit het Provinciaal proefcentrum van Roosdaal. Een rondleiding krijg je zaterdag in VIVA! B&B.

VIVA! B&B Bekersveld Vlezenbeek

B&B Bekersveld in Vlezenbeek, bij Sint-Pieters-Leeuw, is dit weekend in VIVA! de uitvalsbasis voor de zoektocht naar een pas erkend streekproduct: Pajotse Kruidensmout. Die wordt volgens een oude traditie op een ambachtelijke manier gemaakt bij slagerij Wauters, aan de Rink in...

VIVA! B&B Hof ter Vrijlegem Mollem

In VIVA! B&B verblijven we dit weekend in Hof ter Vrijlegem in Mollem, één van de eerste B&B’s in onze regio. Van daaruit maken we onder meer een uitstap naar imker Leon Nachtergaele in Opwijk.

VIVA! B&B Villa d'Elbeek

In VIVA! is Villa d'Elbeek in Halle dit weekend de uitvalsbasis voor een boeiende en lekkere verkenning van de streek. In Beersel bezoeken we de kaasmakerij nv Walschot, waar we proeven van de typische plattekaas en mandjeskaas.