Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Toerisme

Nieuws

Museumtuin Gaasbeek deelt vandaag alle expertise met het publiek

Nieuws

Affligem viert de hoppluk met feest en een unieke machine

Nieuws
Cocktail

Fietsen, wandelen, spelen en swingen tijdens het Gordelfestival

Nieuws

Fietsen, wandelen, spelen en swingen tijdens het Gordelfestival

De organisatoren van het Gordelfestival kunnen terugblikken op een geslaagde zevende editie. Het aantal deelnemers van vorig jaar werd geëvenaard en het erg gevarieerde aanbod viel bij een massa mensen in de smaak.

Sport

28.000 deelnemers voor het Gordelfestival

De zevende editie van het Gordelfestival heeft 28.000 deelnemers gelokt. Dat is ongeveer evenveel als de recordeditie van vorig jaar.

 

Nieuws

Vietnamese dag in Leeuwse Colomapark

In het Coloma-kasteel in Sint-Pieters-Leeuw staat vandaag alles in het teken van de Vietnamese cultuur. De Belgische-Vietnamese Alliantie organiseert er een ‘Vietnamese Dag in het Park’.

Sport

Gordelfestival: veel meer dan alleen sporten en bewegen

Zondag is er de zevende editie van het Gordelfestival. In focusgemeente Dilbeek en in het provinciaal domein Huizingen is de opbouw van het festival volop bezig. Want wie Gordelfestival zegt, zegt niet alleen sporten en bewegen, maar ook heel veel vertier en plezier.

 

Nieuws

Witloofgemeenten: samen promoten, samen koken

Kampenhout en buurgemeente Haacht bakkeleiden in het verleden wel eens om de titel van witloofgemeente bij uitstek. Die strijdbijl is begraven, er komt gezamenlijke promotie van het witte goud. Al komt er wél een kookwedstrijd aan met inwoners uit beide gemeenten…

Nieuws

Tjokvol programma tijdens zevende Gordelfestival

Volgende week zondag, op 1 september, is er de zevende editie van het hoogfeest van de Vlaamse groene rand: het Gordelfestival. Ook deze keer betekent dat volop sporten en genieten voor jong en oud. Focusgemeente is dit jaar Dilbeek. Vanmorgen werd via een persconferentie in het provinciaal...

VIVA! Uit in de Groene Rand

Alles bekijken
 • VIVA! Uit in de Groene Rand: Park Frankveld Beersel

  In de laatste aflevering van Uit in de Groene Rand maakt Liesbeth kennis met het Park Frankveld in Beersel en daarna waant ze zich een prinses in Kasteel Gravenhof in Dworp.
 • VIVA! Uit in de Groende Rand: park Schaveys in Linkebeek

  Liesbeth gaat in ‘Uit in de Groene Rand’ op ontdekking in het grote park Schaveys op de grens tussen Linkebeek en Beersel. Overnachten doet ze in B&B Fyllade & Arkoze in Lembeek. Twee kijkers worden trouwens opnieuw verwend met zo’n overnachting.
 • VIVA! Uit in de Groene Rand: Van basiliek tot basiliek (2)

  In de zesde aflevering van Uit in de Groene Rand rondt Liesbeth haar tocht van 'Basiliek tot Basiliek' af in Vilvoorde. Samen met stadsgids Astrid verkent ze Park 3 Fonteinen en de Gedempte Zenne in Vilvoorde. Tot slot verblijft Liesbeth in B&B Landing Point in Melsbroek.
 • VIVA! Uit in de Groene Rand: van basiliek tot basiliek

  In VIVA! Uit in de Groene Rand volgt Liesbeth ‘de basiliek tot basiliek’-route in Grimbergen. Ze houdt halt in onder meer het Prinsenbos en het Lintbos. Overnachten doet ze in B&B Michel.
 • VIVA! Uit in de Groende Rand: Zoniënwoud

  In VIVA! Uit in de Groene Rand logeert Liesbeth Bernolet in B&B Hippo-Droom in Hoeilaart en daarna trekt ze naar het Zoniënwoud, een van de grootste en oudste bossen van onze regio.

Bekijk afleveringen VIVA! B&B

Bekijk afleveringen VIVA! B&B

viva

VIVA! B&B Gasthof ter Lombeek

In VIVA! B&B wordt het ontbijt geserveerd in Gasthof ter Lombeek, een smaakvol gastenverblijf in Roosdaal. Op de ontbijttafel staan onder meer verse frambozen en aardbeien. Die komen uit het Provinciaal proefcentrum van Roosdaal. Een rondleiding krijg je zaterdag in VIVA! B&B.

VIVA! B&B Bekersveld Vlezenbeek

B&B Bekersveld in Vlezenbeek, bij Sint-Pieters-Leeuw, is dit weekend in VIVA! de uitvalsbasis voor de zoektocht naar een pas erkend streekproduct: Pajotse Kruidensmout. Die wordt volgens een oude traditie op een ambachtelijke manier gemaakt bij slagerij Wauters, aan de Rink in...

VIVA! B&B Hof ter Vrijlegem Mollem

In VIVA! B&B verblijven we dit weekend in Hof ter Vrijlegem in Mollem, één van de eerste B&B’s in onze regio. Van daaruit maken we onder meer een uitstap naar imker Leon Nachtergaele in Opwijk.

VIVA! B&B Villa d'Elbeek

In VIVA! is Villa d'Elbeek in Halle dit weekend de uitvalsbasis voor een boeiende en lekkere verkenning van de streek. In Beersel bezoeken we de kaasmakerij nv Walschot, waar we proeven van de typische plattekaas en mandjeskaas.