Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Toerisme

Nieuws

Amerikanen zetten lambiekbier op digitale wereldkaart

Nieuws

Museumtuin Kasteel van Gaasbeek goed voor 25.000 bezoekers

Nieuws

Nieuw bezoekersrecord voor Plantentuin Meise

Nieuws

Halle Schaatst op weg om doelstelling te behalen

De kerstvakantie loopt ten einde, maar de elfde editie van Halle Schaatst blijft je nog even herinneren aan de feestperiode. Schaatsen op het Stationsplein kan nog tot 12 januari. Intussen is de organisatie goed op weg om het vooropgestelde doel te behalen. Niet minder dan 13.125 schaatsers...

Nieuws

Halle brengt idee stadsparticipatie in de praktijk: Rap op Stap

In Halle kunnen inwoners met een beperkt budget vanaf maart terecht in een laagdrempelig reisbemiddelingskantoor. Het zogenaamde ‘Rap op Stap’-kantoor is één van de winnende ideeën van het stadsparticipatieproject ‘Idee zoekt stad’ dat het stadsbestuur nu in de praktijk wil brengen. Het...

Nieuws

Nieuw recordjaar voor toerisme in Vlaams-Brabant

In de eerste acht maanden van 2019 werd in Vlaams-Brabant 1.577.085 keer overnacht, een stijging met 1,9 procent in vergelijking met dezelfde periode het jaar voordien. Dat is een nieuw record voor het toerisme in Vlaams-Brabant.

Nieuws

Provincie zet in op fiets, wonen, klimaat, waterbeheer en PIVO

Net als alle gemeenten in onze regio heeft ook de provincie Vlaams-Brabant de voorbije maanden werk gemaakt van een meerjarenplanning. Daarin is maar liefst 73 miljoen euro voorzien voor de aanleg van fietspaden en fietssnelwegen. Verder is er ook veel aandacht voor het klimaat,  waterbeheer en...

Nieuws

Provincie zet in op toekomst Brabants trekpaard

De provincie Vlaams-Brabant wil het trekpaard herwaarderen en inzetten op de toekomst van het dier. Daarom ondersteunde het dit jaar al 23 projecten rond het Brabants trekpaard, goed voor 20.000 euro. Ook werkt het aan vier nieuwe projecten.

Nieuws

Meer dan honderd bieren te proeven op Dag(en) van de Oude Geuze

Fan van Oud Geuze- en lambikbieren en op zoek naar nieuwe smaken? Dan moet je dit weekend naar de Dag(en) van de Oude Geuze in Halle. Alle brouwerijen uit de streek verzamelen er en laten je hun godendranken proeven.

 

VIVA! Uit in de Groene Rand

Alles bekijken
 • VIVA! Uit in de Groene Rand: Park Frankveld Beersel

  In de laatste aflevering van Uit in de Groene Rand maakt Liesbeth kennis met het Park Frankveld in Beersel en daarna waant ze zich een prinses in Kasteel Gravenhof in Dworp.
 • VIVA! Uit in de Groende Rand: park Schaveys in Linkebeek

  Liesbeth gaat in ‘Uit in de Groene Rand’ op ontdekking in het grote park Schaveys op de grens tussen Linkebeek en Beersel. Overnachten doet ze in B&B Fyllade & Arkoze in Lembeek. Twee kijkers worden trouwens opnieuw verwend met zo’n overnachting.
 • VIVA! Uit in de Groene Rand: Van basiliek tot basiliek (2)

  In de zesde aflevering van Uit in de Groene Rand rondt Liesbeth haar tocht van 'Basiliek tot Basiliek' af in Vilvoorde. Samen met stadsgids Astrid verkent ze Park 3 Fonteinen en de Gedempte Zenne in Vilvoorde. Tot slot verblijft Liesbeth in B&B Landing Point in Melsbroek.
 • VIVA! Uit in de Groene Rand: van basiliek tot basiliek

  In VIVA! Uit in de Groene Rand volgt Liesbeth ‘de basiliek tot basiliek’-route in Grimbergen. Ze houdt halt in onder meer het Prinsenbos en het Lintbos. Overnachten doet ze in B&B Michel.
 • VIVA! Uit in de Groende Rand: Zoniënwoud

  In VIVA! Uit in de Groene Rand logeert Liesbeth Bernolet in B&B Hippo-Droom in Hoeilaart en daarna trekt ze naar het Zoniënwoud, een van de grootste en oudste bossen van onze regio.

Bekijk afleveringen VIVA! B&B

Bekijk afleveringen VIVA! B&B

viva

VIVA! B&B Gasthof ter Lombeek

In VIVA! B&B wordt het ontbijt geserveerd in Gasthof ter Lombeek, een smaakvol gastenverblijf in Roosdaal. Op de ontbijttafel staan onder meer verse frambozen en aardbeien. Die komen uit het Provinciaal proefcentrum van Roosdaal. Een rondleiding krijg je zaterdag in VIVA! B&B.

VIVA! B&B Bekersveld Vlezenbeek

B&B Bekersveld in Vlezenbeek, bij Sint-Pieters-Leeuw, is dit weekend in VIVA! de uitvalsbasis voor de zoektocht naar een pas erkend streekproduct: Pajotse Kruidensmout. Die wordt volgens een oude traditie op een ambachtelijke manier gemaakt bij slagerij Wauters, aan de Rink in...

VIVA! B&B Hof ter Vrijlegem Mollem

In VIVA! B&B verblijven we dit weekend in Hof ter Vrijlegem in Mollem, één van de eerste B&B’s in onze regio. Van daaruit maken we onder meer een uitstap naar imker Leon Nachtergaele in Opwijk.

VIVA! B&B Villa d'Elbeek

In VIVA! is Villa d'Elbeek in Halle dit weekend de uitvalsbasis voor een boeiende en lekkere verkenning van de streek. In Beersel bezoeken we de kaasmakerij nv Walschot, waar we proeven van de typische plattekaas en mandjeskaas.