Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Toerisme

Nieuws

Eerste spadesteek voor nieuw onthaal en serrecomplex in Plantentuin Meise

Nieuws

Glazen stolp boven Paddenbroek krijgt vorm

Nieuws

Spelen en ontdekken in Den Ast

Nieuws

Sint-Veroonmars Lembeek erkend als cultureel erfgoed?

In Lembeek hebben de paassoldaten van de Sint-Veroonmars een dossier klaar om erkend te kunnen worden als immaterieel cultureel erfgoed. Een werkgroep is daar samen met Den AST en de Erfgoedcel Pajottenland-Zennevallei al twee jaar mee bezig.

Nieuws

Carnavalsoutfit? Geen agent of hulpverlener

In Halle mogen de feestvierders op het nakende carnaval niet verkleed gaan als politieman of eender welke andere hulpverlener. Dat schrijft Radio 2.

Nieuws

Relikwie paus Johannes Paulus II komt naar Halle

Nu zaterdag komt een stuk stof met daarop bloed van voormalig paus Johannes Paulus II naar Halle. De relikwie zal gedurende 9 dagen worden bewaard in het klooster van de zusters Sacramentinen.

Nieuws

Sint-Veroonmars mogelijk cultureel erfgoed

De Sint-Veroonmars van Lembeek (Halle) is goed op weg om Vlaams Immaterieel Cultureel erfgoed te worden. Vorig jaar startten de Lembeekse parochie en enkele verenigingen een petitie. Intussen wordt volop een dossier voorbereid en volgt op 27 februari een infomoment.

Nieuws

Imdehof wordt voorlopig beschermd

Het Landhuis Impdehof in Meise (Wolvertem) aan de Drijpikkelstraat en het bijhorende park krijgen van Vlaams minister-president en Vlaams minister van Onroerend Erfgoed Geert Bourgeois (N-VA) een voorlopige bescherming. 

Nieuws

Met de hoogtewerker op zoek naar de beste plaats voor een boomkruinpad

Vandaag is in het Zoniënwoud in Groenendaal bij Hoeilaart een enorme spinhoogtewerker geplaatst om na te gaan wat de beste plek is om een ‘boomkruinpad’ aan te leggen. Toerisme Vlaanderen reikt daarvoor bijna 3 miljoen euro aan subsidies uit aan het Agentschap Natuur en Bos. De Vlaamse...

VIVA! Uit in de Groene Rand

Alles bekijken
 • VIVA! Uit in de Groene Rand: Park Frankveld Beersel

  In de laatste aflevering van Uit in de Groene Rand maakt Liesbeth kennis met het Park Frankveld in Beersel en daarna waant ze zich een prinses in Kasteel Gravenhof in Dworp.
 • VIVA! Uit in de Groende Rand: park Schaveys in Linkebeek

  Liesbeth gaat in ‘Uit in de Groene Rand’ op ontdekking in het grote park Schaveys op de grens tussen Linkebeek en Beersel. Overnachten doet ze in B&B Fyllade & Arkoze in Lembeek. Twee kijkers worden trouwens opnieuw verwend met zo’n overnachting.
 • VIVA! Uit in de Groene Rand: Van basiliek tot basiliek (2)

  In de zesde aflevering van Uit in de Groene Rand rondt Liesbeth haar tocht van 'Basiliek tot Basiliek' af in Vilvoorde. Samen met stadsgids Astrid verkent ze Park 3 Fonteinen en de Gedempte Zenne in Vilvoorde. Tot slot verblijft Liesbeth in B&B Landing Point in Melsbroek.
 • VIVA! Uit in de Groene Rand: van basiliek tot basiliek

  In VIVA! Uit in de Groene Rand volgt Liesbeth ‘de basiliek tot basiliek’-route in Grimbergen. Ze houdt halt in onder meer het Prinsenbos en het Lintbos. Overnachten doet ze in B&B Michel.
 • VIVA! Uit in de Groende Rand: Zoniënwoud

  In VIVA! Uit in de Groene Rand logeert Liesbeth Bernolet in B&B Hippo-Droom in Hoeilaart en daarna trekt ze naar het Zoniënwoud, een van de grootste en oudste bossen van onze regio.

Bekijk afleveringen VIVA! B&B

Bekijk afleveringen VIVA! B&B

viva

VIVA! B&B Gasthof ter Lombeek

In VIVA! B&B wordt het ontbijt geserveerd in Gasthof ter Lombeek, een smaakvol gastenverblijf in Roosdaal. Op de ontbijttafel staan onder meer verse frambozen en aardbeien. Die komen uit het Provinciaal proefcentrum van Roosdaal. Een rondleiding krijg je zaterdag in VIVA! B&B.

VIVA! B&B Bekersveld Vlezenbeek

B&B Bekersveld in Vlezenbeek, bij Sint-Pieters-Leeuw, is dit weekend in VIVA! de uitvalsbasis voor de zoektocht naar een pas erkend streekproduct: Pajotse Kruidensmout. Die wordt volgens een oude traditie op een ambachtelijke manier gemaakt bij slagerij Wauters, aan de Rink in...

VIVA! B&B Hof ter Vrijlegem Mollem

In VIVA! B&B verblijven we dit weekend in Hof ter Vrijlegem in Mollem, één van de eerste B&B’s in onze regio. Van daaruit maken we onder meer een uitstap naar imker Leon Nachtergaele in Opwijk.

VIVA! B&B Villa d'Elbeek

In VIVA! is Villa d'Elbeek in Halle dit weekend de uitvalsbasis voor een boeiende en lekkere verkenning van de streek. In Beersel bezoeken we de kaasmakerij nv Walschot, waar we proeven van de typische plattekaas en mandjeskaas.