Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Toerisme

Nieuws

Halle neemt extra maatregelen na drukte in Hallerbos

Nieuws

Bodemverontreiniging aan Rubenskasteel na 36 jaar aangepakt

Nieuws

Toeristisch seizoen start in provinciedomein, maar enkele attracties blijven gesloten

Nieuws

Uittip tijdens de verlengde paasvakantie: Mini-Europa in Brussel

Deze week heeft Mini-Europa opnieuw de deuren geopend. Het park was de voorbije maanden dicht door de coronacrisis, maar kan nu eindelijk vooruit kijken. Zeker nu de toekomst van Mini-Europa op de Heizelvlakte verzekerd is.

Nieuws

150 kilometer aan nieuwe fietstrajecten in Groene Gordel

Toerisme Vlaams-Brabant heeft het fietsnetwerk in de Groene Gordel vernieuwd en uitgebreid. Er is 150 kilometer aan nieuwe fietstrajecten bijgekomen. Daarbij zijn ook twee routes die toegankelijk zijn voor iedereen.

Nieuws

Provincie steunt toeristische sector met fietsinitiatieven

Uit een bevraging van de provincie Vlaams-Brabant blijkt dat de toeristische sector zwaar getroffen is door de coronacrisis en de bijbehorende maatregelen. 33 procent van de logies is nog altijd gesloten en 7 procent van hen geeft aan hun activiteiten definitief stop gezet te hebben. Toerisme...

Nieuws

Binnentuin Kasteel van Gaasbeek krijgt drastische snoeibeurt

De binnentuin van het Kasteel van Gaasbeek krijgt een grondige snoeibeurt. De binnenplaats zal er daardoor twee jaar redelijk kaal uitzien, maar bij de opening van het kasteel in 2023 moet de binnentuin opnieuw in alle pracht en praal schitteren.

Nieuws

Ondanks sluiting horeca lanceert Steenhuffelse brouwerij nieuw pilsbeer

Brouwerij De Hoorn uit de Londerzeelse deelgemeente Steenhuffel brengt een nieuw pilsbier op de markt. “Met Estaminet Refined Lager willen we het pilsbier naar een hoger niveau tillen”, klinkt het bij het brouwersteam.

Nieuws

Welke Leeuwse vereniging maakt het lekkerste ‘konijn met geuze’?

Vier Leeuwse verenigingen nemen het tegen elkaar op in de keuken. De vereniging die het best het streekgerecht ‘konijn met geuze’ klaarmaakt, mag zich voortaan de strafste vereniging met streken noemen. Dit weekend ontdek je de winnaar op RINGtv.

Bekijk afleveringen VIVA! B&B

Bekijk afleveringen VIVA! B&B

viva

VIVA! B&B Gasthof ter Lombeek

In VIVA! B&B wordt het ontbijt geserveerd in Gasthof ter Lombeek, een smaakvol gastenverblijf in Roosdaal. Op de ontbijttafel staan onder meer verse frambozen en aardbeien. Die komen uit het Provinciaal proefcentrum van Roosdaal. Een rondleiding krijg je zaterdag in VIVA! B&B.

VIVA! B&B Bekersveld Vlezenbeek

B&B Bekersveld in Vlezenbeek, bij Sint-Pieters-Leeuw, is dit weekend in VIVA! de uitvalsbasis voor de zoektocht naar een pas erkend streekproduct: Pajotse Kruidensmout. Die wordt volgens een oude traditie op een ambachtelijke manier gemaakt bij slagerij Wauters, aan de Rink in...

VIVA! B&B Hof ter Vrijlegem Mollem

In VIVA! B&B verblijven we dit weekend in Hof ter Vrijlegem in Mollem, één van de eerste B&B’s in onze regio. Van daaruit maken we onder meer een uitstap naar imker Leon Nachtergaele in Opwijk.

VIVA! B&B Villa d'Elbeek

In VIVA! is Villa d'Elbeek in Halle dit weekend de uitvalsbasis voor een boeiende en lekkere verkenning van de streek. In Beersel bezoeken we de kaasmakerij nv Walschot, waar we proeven van de typische plattekaas en mandjeskaas.