Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Toerisme

Nieuws

Ondanks sluiting horeca lanceert Steenhuffelse brouwerij nieuw pilsbeer

Nieuws

Welke Leeuwse vereniging maakt het lekkerste ‘konijn met geuze’?

Nieuws

Straffe Verenigingen met Streken bereiden streekgerecht 'konijn met geuze'

Nieuws

Nieuwe bewegwijzering voor fietsnetwerk Groene Gordel

Toerisme Vlaams-Brabant maakt momenteel werk van de vernieuwing van het populaire fietsnetwerk in de Groene Gordel. Naast nieuwe wegwijzers, komen er ook extra trajecten en knooppunten.

Nieuws

Toer de Geuze wordt een jaar uitgesteld

Er komt dit jaar geen editie van de Toer de Geuze. Dat heeft de Hoge Raad voor Ambachtelijke Lambiekbieren beslist. Het tweejaarlijks bierevenement wordt verschoven naar het weekend van 30 april en 1 mei 2022.

Nieuws

Vlaanderen trekt 2 miljoen euro uit voor restauratie Hoeve Bree-Eik

Vlaanderen trekt 2 miljoen euro uit voor de restauratie van de Hoeve Bree-Eik in Lennik.  De grote vierkantshoeve krijgt een nieuwe bestemming als kenniscentrum rond oude graansoorten en biolandbouw. "Door de herbestemming blijft de hoeve relevant in de toekomst. Met het kenniscentrum mikken we...

Nieuws

Plattelandscentrum Paddenbroek klaar om mensen te ontvangen

Na twee jaar verbouwen is het plattelandscentrum Paddenbroek in Gooik zo goed als klaar. Naast de dienst Toerisme van de gemeente Gooik huizen er sinds deze week ook enkele partners en is het fiets- en wandelcafé open via take-away. Paddenbroek ontvangt deze week nog de eerste school voor een...

Nieuws

2020 was succesjaar voor Plantentuin Meise

2020 was een succesjaar voor Plantentuin Meise. Ondanks een tijdelijke sluiting in de eerste helft van het jaar kwamen er 145.000 bezoekers.

Sport

Eigenaars ruilen bekend wielercafé in voor Spaanse zon

Op de top van de Bosberg in Galmaarden staat eet- en praatcafé El Faro te koop. Eigenaars Danny en Nancy ruilen binnenkort de tapkraan en de keuken in voor de Spaanse zon.

 

Bekijk afleveringen VIVA! B&B

Bekijk afleveringen VIVA! B&B

viva

VIVA! B&B Gasthof ter Lombeek

In VIVA! B&B wordt het ontbijt geserveerd in Gasthof ter Lombeek, een smaakvol gastenverblijf in Roosdaal. Op de ontbijttafel staan onder meer verse frambozen en aardbeien. Die komen uit het Provinciaal proefcentrum van Roosdaal. Een rondleiding krijg je zaterdag in VIVA! B&B.

VIVA! B&B Bekersveld Vlezenbeek

B&B Bekersveld in Vlezenbeek, bij Sint-Pieters-Leeuw, is dit weekend in VIVA! de uitvalsbasis voor de zoektocht naar een pas erkend streekproduct: Pajotse Kruidensmout. Die wordt volgens een oude traditie op een ambachtelijke manier gemaakt bij slagerij Wauters, aan de Rink in...

VIVA! B&B Hof ter Vrijlegem Mollem

In VIVA! B&B verblijven we dit weekend in Hof ter Vrijlegem in Mollem, één van de eerste B&B’s in onze regio. Van daaruit maken we onder meer een uitstap naar imker Leon Nachtergaele in Opwijk.

VIVA! B&B Villa d'Elbeek

In VIVA! is Villa d'Elbeek in Halle dit weekend de uitvalsbasis voor een boeiende en lekkere verkenning van de streek. In Beersel bezoeken we de kaasmakerij nv Walschot, waar we proeven van de typische plattekaas en mandjeskaas.