Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Toerisme

Nieuws

MOT bouwt kerststal op ambachtelijke wijze

Nieuws

Ternatse fotograaf haalt finale prestigieuze wedstrijd National Geographic

Nieuws

Zennevallei wil zich toeristisch profileren

Nieuws

Belevingswandeling Lampùr duikt in de geschiedenis van Gaasbeek

Nog tot en met zondag kan je in Park Groenenberg aan het Kasteel van Gaasbeek terecht voor Lampúr, een belevingswandeling die geïnspireerd is op de fictieve Dane Lampúr. Hij ontmoet in het verhaal enkele historische Pajotten. Wat die ontmoetingen betekenen voor het park en het kasteel, kan je er...

Nieuws

Snoeitechnieken in Museumtuin van Gaasbeek krijgen internationale lof

Een internationale commissie wil de Museumtuin van het Kasteel van Gaasbeek laten erkennen als immaterieel Unesco Werelderfgoed. De delegatie is onder de indruk van de snoeitechnieken in het Pajottenland. “In de tuin van het Kasteel van Versailles kan men hier nog van leren”, zegt een senator...

Nieuws

Brouwerij 3 Fonteinen deelt 150 Schaarbeekse Kriekelaars uit

Brouwerij 3 Fonteinen uit Lot deelt vrijdag en zaterdag 150 Schaarbeekse Kriekelaars uit. “Deze soort kriekenboom werd de afgelopen jaren minder en minder aangeplant”, betreurt David Selleslagh.

Nieuws

Winterhallen dompelen Overijse onder in gezellige eindejaarssfeer

Na een jaar zonder kerstmarkten en eindejaarsevenementen worden er weer tal van activiteiten gepland om een gezellige warmte te creëren op koude winterdagen -en avonden. In Overijse zullen de Markthallen van eind november tot begin januari omgetoverd worden tot de Winterhallen.

Nieuws

Plattelandscentrum Paddenbroek feestelijk geopend

Dit weekend is het plattelandscentrum Paddenbroek in Gooik feestelijk geopend. De volledig vernieuwde site werd ingehuldigd tijdens een plechtig moment, waarna ‘Feest op Paddenbroek’ losbarstte met workshops, broodbakken, wandelingen, huifkarrentochten, springkastelen en optredens.

Nieuws

Hoedententoonstelling laat je kennismaken met andere culturen

In Buizingen opent vandaag een hoedententoonstelling in De Kalpak, de tot hoedenmuseum omgeturnde woning van Hilde Lemey. Haar collectie bestaat ui 160 etnische hoeden die zij vooral verzamelde tijdens haar werk als onderwijsconsulente in Azië en Afrika. Een bezoek aan de expo wordt een...

Bekijk afleveringen VIVA! B&B

Bekijk afleveringen VIVA! B&B

viva

VIVA! B&B Gasthof ter Lombeek

In VIVA! B&B wordt het ontbijt geserveerd in Gasthof ter Lombeek, een smaakvol gastenverblijf in Roosdaal. Op de ontbijttafel staan onder meer verse frambozen en aardbeien. Die komen uit het Provinciaal proefcentrum van Roosdaal. Een rondleiding krijg je zaterdag in VIVA! B&B.

VIVA! B&B Bekersveld Vlezenbeek

B&B Bekersveld in Vlezenbeek, bij Sint-Pieters-Leeuw, is dit weekend in VIVA! de uitvalsbasis voor de zoektocht naar een pas erkend streekproduct: Pajotse Kruidensmout. Die wordt volgens een oude traditie op een ambachtelijke manier gemaakt bij slagerij Wauters, aan de Rink in...

VIVA! B&B Hof ter Vrijlegem Mollem

In VIVA! B&B verblijven we dit weekend in Hof ter Vrijlegem in Mollem, één van de eerste B&B’s in onze regio. Van daaruit maken we onder meer een uitstap naar imker Leon Nachtergaele in Opwijk.

VIVA! B&B Villa d'Elbeek

In VIVA! is Villa d'Elbeek in Halle dit weekend de uitvalsbasis voor een boeiende en lekkere verkenning van de streek. In Beersel bezoeken we de kaasmakerij nv Walschot, waar we proeven van de typische plattekaas en mandjeskaas.