Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Toerisme

Nieuws

Vakantietip in eigen regio: Silence Valley in Asse

Nieuws

Geen jaarmarkten in Beersel deze zomer

Nieuws

Kunst en natuur hand in hand in Plantentuin

Nieuws

Provinciedomein in volle voorbereiding voor heropening zwembad

Door de hoge temperaturen en felle zon van dezer dagen snakken heel wat mensen  naar een duik in een zwembad. Door de coronacrisis is dat op dit moment nog niet mogelijk in de publieke zwembaden, al komt daar volgende week verandering in. Op het provinciedomein van Huizingen worden dan ook alle...

Nieuws

Vlaams-Brabant investeert 1 miljoen euro in herstel toerisme

Toerisme Vlaams-Brabant gaat 1 miljoen euro investeren in het herstel van de toeristische sector die ook in deze regio sterk te lijden had van de coronacrisis. Naast een mediacampagne gaat de dienst onder meer 'beleefbonnen' van 10 euro verspreiden die verzilverd kunnen worden in honderden...

Nieuws

Provincie lanceert Zomer van de Korte Keten

Vandaag gaf de provincie Vlaams-Brabant het startschot van de campagne ‘Zomer van de Korte Keten’. Daarmee zet de provincie in op een zomervakantie in eigen streek. Tot en met 21 september worden streek- en hoeveproducenten actief gepromoot en krijg je tips voor wandelingen en fietstochten in de...

Nieuws

Gordelfestival gaat door met aangepaste formule

Ook dit jaar wordt er op de eerste zondag van september gegordeld in de Vlaamse Rand. Het Gordelfestival krijgt wel een aangepaste formule.

Nieuws

Openluchtzwembad de Lammekes wordt na de zomer gesloopt

De sloop van het openluchtzwembad De Lammekes aan de Veldkantstraat in Grimbergen zal na de zomer gebeuren. Voorzitter Tom Gaudaen van het Autonoom Gemeentebedrijf zegt dat de zone sowieso een nieuwe recreatieve functie zal krijgen, maar pas tegen de zomervakantie wordt de knoop doorgehakt. Een...

Nieuws

Er is weer meer te beleven in provinciedomein Huizingen

Vanaf maandag 8 juni valt er weer wat meer te beleven in het provinciedomein van Huizingen. De provincie Vlaams-Brabant besliste om een aantal attracties, horeca en overnachtingsmogelijkheden in haar recreatiedomeinen te heropenen. 

VIVA! Uit in de Groene Rand

Alles bekijken
 • VIVA! Uit in de Groene Rand: Park Frankveld Beersel

  In de laatste aflevering van Uit in de Groene Rand maakt Liesbeth kennis met het Park Frankveld in Beersel en daarna waant ze zich een prinses in Kasteel Gravenhof in Dworp.
 • VIVA! Uit in de Groende Rand: park Schaveys in Linkebeek

  Liesbeth gaat in ‘Uit in de Groene Rand’ op ontdekking in het grote park Schaveys op de grens tussen Linkebeek en Beersel. Overnachten doet ze in B&B Fyllade & Arkoze in Lembeek. Twee kijkers worden trouwens opnieuw verwend met zo’n overnachting.
 • VIVA! Uit in de Groene Rand: Van basiliek tot basiliek (2)

  In de zesde aflevering van Uit in de Groene Rand rondt Liesbeth haar tocht van 'Basiliek tot Basiliek' af in Vilvoorde. Samen met stadsgids Astrid verkent ze Park 3 Fonteinen en de Gedempte Zenne in Vilvoorde. Tot slot verblijft Liesbeth in B&B Landing Point in Melsbroek.
 • VIVA! Uit in de Groene Rand: van basiliek tot basiliek

  In VIVA! Uit in de Groene Rand volgt Liesbeth ‘de basiliek tot basiliek’-route in Grimbergen. Ze houdt halt in onder meer het Prinsenbos en het Lintbos. Overnachten doet ze in B&B Michel.
 • VIVA! Uit in de Groende Rand: Zoniënwoud

  In VIVA! Uit in de Groene Rand logeert Liesbeth Bernolet in B&B Hippo-Droom in Hoeilaart en daarna trekt ze naar het Zoniënwoud, een van de grootste en oudste bossen van onze regio.

Bekijk afleveringen VIVA! B&B

Bekijk afleveringen VIVA! B&B

viva

VIVA! B&B Gasthof ter Lombeek

In VIVA! B&B wordt het ontbijt geserveerd in Gasthof ter Lombeek, een smaakvol gastenverblijf in Roosdaal. Op de ontbijttafel staan onder meer verse frambozen en aardbeien. Die komen uit het Provinciaal proefcentrum van Roosdaal. Een rondleiding krijg je zaterdag in VIVA! B&B.

VIVA! B&B Bekersveld Vlezenbeek

B&B Bekersveld in Vlezenbeek, bij Sint-Pieters-Leeuw, is dit weekend in VIVA! de uitvalsbasis voor de zoektocht naar een pas erkend streekproduct: Pajotse Kruidensmout. Die wordt volgens een oude traditie op een ambachtelijke manier gemaakt bij slagerij Wauters, aan de Rink in...

VIVA! B&B Hof ter Vrijlegem Mollem

In VIVA! B&B verblijven we dit weekend in Hof ter Vrijlegem in Mollem, één van de eerste B&B’s in onze regio. Van daaruit maken we onder meer een uitstap naar imker Leon Nachtergaele in Opwijk.

VIVA! B&B Villa d'Elbeek

In VIVA! is Villa d'Elbeek in Halle dit weekend de uitvalsbasis voor een boeiende en lekkere verkenning van de streek. In Beersel bezoeken we de kaasmakerij nv Walschot, waar we proeven van de typische plattekaas en mandjeskaas.