Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Toerisme

Nieuws

Daar is de Brusselse kerstboom weer

Nieuws

Sint-Pieters-Leeuw focusgemeente Gordelfestival

Nieuws

Tienduizend bloembollen om Dilbeek op te fleuren

Nieuws

Reboot: drastisch besparingsplan voor Brussels Airlines

Een ‘reboot’ voor Brussels Airlines. Als u dat onheilspellend in de oren klinkt, heeft u het bij het rechte eind. In concreto: er moet 160 miljoen euro worden bespaard vanaf 2022. Impact op het vluchtaanbod en het personeelsbestand lijkt onvermijdelijk. Om collectief ontslag te vermijden, hoopt...

Nieuws

Brede waaier aan activiteiten op Dag van het Zoniënwoud

Vandaag is het de Dag van het Zoniënwoud. In het Kasteel van Groenendaal en aan de zes andere toegangspoorten tot het bos worden de hele dag animaties, bezoeken en activiteiten aangeboden met voor elk wat wils: natuur, erfgoed, kunst, sport, ambachten… alles staat er vandaag in het teken van de...

Nieuws

Brouwerij 3 Fonteinen gaat fors uitbreiden

In de Beerselse deelgemeente Lot gaat brouwerij 3 Fonteinen de komende jaren fors uitbreiden. Er komt een tweede brouwerij, naast die van Beersel, in Lot en daar zal ook plaats zijn voor een lambik-o-droom, waar bezoekers van over de hele wereld zullen terechtkunnen. In totaal investeert de...

Nieuws

Hooghof krijgt nieuw leven

In Zellik kon je afgelopen weekend een kijkje nemen op het Hooghof, dat is een beschermde boerderij vlakbij de Ring rond Brussel. Bezoekers kwamen tijdens de kijkdag alles te weten over de restauratie van de site. De Vlaamse Landmaatschappij stelde er ook haar plannen voor de ruime omgeving voor.

Nieuws

Chrysanten fleuren Plantentuin Meise op

Tot en met 13 oktober kan je in Plantentuin Meise genieten van chrysanten. De opvallende bloemschikkingen zijn creaties van onder meer de Horteco-school in Vilvoorde, de Tuinbouwschool in Merchtem en COOVI in Anderlecht.

Nieuws

Code Geel: alleen kampioenschappen op Trekpaardendag Coloma

In Sint-Pieters-Leeuw is de jaarlijkse trekpaardendag geannuleerd omwille van de weeromstandigheden. Het KMI voorspelde code geel en het is al de hele ochtend hard aan het regenen en aan het waaien. De kampioenschappen vinden wel plaats, maar alle randanimatie is afgelast.

 

VIVA! Uit in de Groene Rand

Alles bekijken
 • VIVA! Uit in de Groene Rand: Park Frankveld Beersel

  In de laatste aflevering van Uit in de Groene Rand maakt Liesbeth kennis met het Park Frankveld in Beersel en daarna waant ze zich een prinses in Kasteel Gravenhof in Dworp.
 • VIVA! Uit in de Groende Rand: park Schaveys in Linkebeek

  Liesbeth gaat in ‘Uit in de Groene Rand’ op ontdekking in het grote park Schaveys op de grens tussen Linkebeek en Beersel. Overnachten doet ze in B&B Fyllade & Arkoze in Lembeek. Twee kijkers worden trouwens opnieuw verwend met zo’n overnachting.
 • VIVA! Uit in de Groene Rand: Van basiliek tot basiliek (2)

  In de zesde aflevering van Uit in de Groene Rand rondt Liesbeth haar tocht van 'Basiliek tot Basiliek' af in Vilvoorde. Samen met stadsgids Astrid verkent ze Park 3 Fonteinen en de Gedempte Zenne in Vilvoorde. Tot slot verblijft Liesbeth in B&B Landing Point in Melsbroek.
 • VIVA! Uit in de Groene Rand: van basiliek tot basiliek

  In VIVA! Uit in de Groene Rand volgt Liesbeth ‘de basiliek tot basiliek’-route in Grimbergen. Ze houdt halt in onder meer het Prinsenbos en het Lintbos. Overnachten doet ze in B&B Michel.
 • VIVA! Uit in de Groende Rand: Zoniënwoud

  In VIVA! Uit in de Groene Rand logeert Liesbeth Bernolet in B&B Hippo-Droom in Hoeilaart en daarna trekt ze naar het Zoniënwoud, een van de grootste en oudste bossen van onze regio.

Bekijk afleveringen VIVA! B&B

Bekijk afleveringen VIVA! B&B

viva

VIVA! B&B Gasthof ter Lombeek

In VIVA! B&B wordt het ontbijt geserveerd in Gasthof ter Lombeek, een smaakvol gastenverblijf in Roosdaal. Op de ontbijttafel staan onder meer verse frambozen en aardbeien. Die komen uit het Provinciaal proefcentrum van Roosdaal. Een rondleiding krijg je zaterdag in VIVA! B&B.

VIVA! B&B Bekersveld Vlezenbeek

B&B Bekersveld in Vlezenbeek, bij Sint-Pieters-Leeuw, is dit weekend in VIVA! de uitvalsbasis voor de zoektocht naar een pas erkend streekproduct: Pajotse Kruidensmout. Die wordt volgens een oude traditie op een ambachtelijke manier gemaakt bij slagerij Wauters, aan de Rink in...

VIVA! B&B Hof ter Vrijlegem Mollem

In VIVA! B&B verblijven we dit weekend in Hof ter Vrijlegem in Mollem, één van de eerste B&B’s in onze regio. Van daaruit maken we onder meer een uitstap naar imker Leon Nachtergaele in Opwijk.

VIVA! B&B Villa d'Elbeek

In VIVA! is Villa d'Elbeek in Halle dit weekend de uitvalsbasis voor een boeiende en lekkere verkenning van de streek. In Beersel bezoeken we de kaasmakerij nv Walschot, waar we proeven van de typische plattekaas en mandjeskaas.