Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Toerisme

Nieuws

Uitbater gezocht voor Pachthoeve

Nieuws

Lange wachtrijen verwacht op Brussels Airport

Nieuws

Eizeringen heeft opnieuw beste bierbestemming ter wereld

Nieuws

Vertraging voor opening van Paddenbroek in Gooik

De opening van het nieuwe plattelandscentrum Paddenbroek in Gooik is pas voor september. De werken hebben vertraging opgelopen.

Nieuws

Amerikanen zetten lambiekbier op digitale wereldkaart

De Hoge Raad voor Ambachtelijke Lambiekbieren (HORAL) heeft haar jaarlijkse Lambic Award voor 2020 toegekend aan het team dat in 2015 Lambic.Info uit de grond stampte, een Engelstalige website dat op enkele jaren tijd uitgegroeid is tot een van de belangrijkste documentatiebronnen inzake geuze,...

Nieuws

Museumtuin Kasteel van Gaasbeek goed voor 25.000 bezoekers

Net geen 25.000 bezoekers hebben vorig jaar een ticket gekocht voor de Museumtuin van Gaasbeek. Dat is een bijna een verdrievoudiging tegenover 2017, het jaar dat de museumtuin permanent geopend werd tussen mei en oktober. Twee jaar geleden was de museumtuin goed voor net geen 10.000 bezoekers...

Nieuws

Nieuw bezoekersrecord voor Plantentuin Meise

Plantentuin Meise heeft een nieuw bezoekersrecord te pakken. In 2019 klokt de plantentuin af op 183.381 bezoekers, bijna 7.000 meer dan vorig jaar en een verdubbeling tegenover het aantal bezoekers in 2011. 

Nieuws

Halle Schaatst op weg om doelstelling te behalen

De kerstvakantie loopt ten einde, maar de elfde editie van Halle Schaatst blijft je nog even herinneren aan de feestperiode. Schaatsen op het Stationsplein kan nog tot 12 januari. Intussen is de organisatie goed op weg om het vooropgestelde doel te behalen. Niet minder dan 13.125 schaatsers...

Nieuws

Halle brengt idee stadsparticipatie in de praktijk: Rap op Stap

In Halle kunnen inwoners met een beperkt budget vanaf maart terecht in een laagdrempelig reisbemiddelingskantoor. Het zogenaamde ‘Rap op Stap’-kantoor is één van de winnende ideeën van het stadsparticipatieproject ‘Idee zoekt stad’ dat het stadsbestuur nu in de praktijk wil brengen. Het...

VIVA! Uit in de Groene Rand

Alles bekijken
 • VIVA! Uit in de Groene Rand: Park Frankveld Beersel

  In de laatste aflevering van Uit in de Groene Rand maakt Liesbeth kennis met het Park Frankveld in Beersel en daarna waant ze zich een prinses in Kasteel Gravenhof in Dworp.
 • VIVA! Uit in de Groende Rand: park Schaveys in Linkebeek

  Liesbeth gaat in ‘Uit in de Groene Rand’ op ontdekking in het grote park Schaveys op de grens tussen Linkebeek en Beersel. Overnachten doet ze in B&B Fyllade & Arkoze in Lembeek. Twee kijkers worden trouwens opnieuw verwend met zo’n overnachting.
 • VIVA! Uit in de Groene Rand: Van basiliek tot basiliek (2)

  In de zesde aflevering van Uit in de Groene Rand rondt Liesbeth haar tocht van 'Basiliek tot Basiliek' af in Vilvoorde. Samen met stadsgids Astrid verkent ze Park 3 Fonteinen en de Gedempte Zenne in Vilvoorde. Tot slot verblijft Liesbeth in B&B Landing Point in Melsbroek.
 • VIVA! Uit in de Groene Rand: van basiliek tot basiliek

  In VIVA! Uit in de Groene Rand volgt Liesbeth ‘de basiliek tot basiliek’-route in Grimbergen. Ze houdt halt in onder meer het Prinsenbos en het Lintbos. Overnachten doet ze in B&B Michel.
 • VIVA! Uit in de Groende Rand: Zoniënwoud

  In VIVA! Uit in de Groene Rand logeert Liesbeth Bernolet in B&B Hippo-Droom in Hoeilaart en daarna trekt ze naar het Zoniënwoud, een van de grootste en oudste bossen van onze regio.

Bekijk afleveringen VIVA! B&B

Bekijk afleveringen VIVA! B&B

viva

VIVA! B&B Gasthof ter Lombeek

In VIVA! B&B wordt het ontbijt geserveerd in Gasthof ter Lombeek, een smaakvol gastenverblijf in Roosdaal. Op de ontbijttafel staan onder meer verse frambozen en aardbeien. Die komen uit het Provinciaal proefcentrum van Roosdaal. Een rondleiding krijg je zaterdag in VIVA! B&B.

VIVA! B&B Bekersveld Vlezenbeek

B&B Bekersveld in Vlezenbeek, bij Sint-Pieters-Leeuw, is dit weekend in VIVA! de uitvalsbasis voor de zoektocht naar een pas erkend streekproduct: Pajotse Kruidensmout. Die wordt volgens een oude traditie op een ambachtelijke manier gemaakt bij slagerij Wauters, aan de Rink in...

VIVA! B&B Hof ter Vrijlegem Mollem

In VIVA! B&B verblijven we dit weekend in Hof ter Vrijlegem in Mollem, één van de eerste B&B’s in onze regio. Van daaruit maken we onder meer een uitstap naar imker Leon Nachtergaele in Opwijk.

VIVA! B&B Villa d'Elbeek

In VIVA! is Villa d'Elbeek in Halle dit weekend de uitvalsbasis voor een boeiende en lekkere verkenning van de streek. In Beersel bezoeken we de kaasmakerij nv Walschot, waar we proeven van de typische plattekaas en mandjeskaas.