Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Toerisme

Nieuws

Pauwelstoet trekt door Galmaarden

Nieuws

Pedemolen Dilbeek open voor grote publiek

Nieuws

Genomineerden Toerisme Awards zijn bekend

Nieuws

Beersel schrapt restauratie Kasteel van Beersel

De gemeente Beersel bespaart de komende jaren 6,4 miljoen euro door enkele belangrijke investeringen te schrappen. De helft van dat bedrag wordt bespaard door de derde restauratiefase van het Kasteel van Beersel uit te stellen.

Nieuws

Vilvoordse school wint witloofboxactie van provincie

Basisschool De Lampion uit Vilvoorde wint de witloofboxactie van de provincie Vlaams-Brabant. De school is één van de vele scholen uit de provincie die een witloofbox bestelden. Daarmee ontdekten dit jaar in het totaal bijna 19.000 leerlingen de smaak van witloof. Met de actie wil de provincie...

Nieuws

Vlaanderen investeert meer dan miljoen euro in bierbeleving in onze regio

Vlaanderen investeert bijna 2,5 miljoen euro in toeristische projecten in Vlaams-Brabant. Bijna de helft van dat bedrag gaat naar projecten rond bierbeleving. Ook Plantentuin Meise en het FeliXart Museum kunnen rekenen op steun.

Nieuws

Paardenprocessie Kester wil erkend worden als cultureel erfgoed

De Gilde van het Paardenvolk is een procedure gestart om de paardenprocessie van Kester te laten erkennen als immaterieel cultureel erfgoed. De Heilige Drievuldigheidsprocessie uitgegaan wordt volgens de overlevering al meer dan 800 jaar gehouden en zou daarmee één van de oudste processies van...

Nieuws

Nieuwe ambassadeurs en website voor Streekproducten Vlaams-Brabant

Gisteravond zijn in Leuven awards uitgereikt aan vier streekambassadeurs van het eerste uur. Streekproducten Vlaams-Brabant stelde ook zes nieuwe streekproducten en z’n nieuwe website voor.

Nieuws

Dag van de Oude Geuze in Halle

In Halle konden bierliefhebbers afgelopen weekend genieten van de Dag van de Oude Geuze, een dag om die oude geuze en hun basis, lambiekbieren, in de kijker te zetten. Je kon er proeven van een groot assortiment.

 

Bekijk afleveringen VIVA! B&B

Bekijk afleveringen VIVA! B&B

viva

VIVA! B&B Gasthof ter Lombeek

In VIVA! B&B wordt het ontbijt geserveerd in Gasthof ter Lombeek, een smaakvol gastenverblijf in Roosdaal. Op de ontbijttafel staan onder meer verse frambozen en aardbeien. Die komen uit het Provinciaal proefcentrum van Roosdaal. Een rondleiding krijg je zaterdag in VIVA! B&B.

VIVA! B&B Bekersveld Vlezenbeek

B&B Bekersveld in Vlezenbeek, bij Sint-Pieters-Leeuw, is dit weekend in VIVA! de uitvalsbasis voor de zoektocht naar een pas erkend streekproduct: Pajotse Kruidensmout. Die wordt volgens een oude traditie op een ambachtelijke manier gemaakt bij slagerij Wauters, aan de Rink in...

VIVA! B&B Hof ter Vrijlegem Mollem

In VIVA! B&B verblijven we dit weekend in Hof ter Vrijlegem in Mollem, één van de eerste B&B’s in onze regio. Van daaruit maken we onder meer een uitstap naar imker Leon Nachtergaele in Opwijk.

VIVA! B&B Villa d'Elbeek

In VIVA! is Villa d'Elbeek in Halle dit weekend de uitvalsbasis voor een boeiende en lekkere verkenning van de streek. In Beersel bezoeken we de kaasmakerij nv Walschot, waar we proeven van de typische plattekaas en mandjeskaas.