Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Toerisme

Nieuws

Verkoeling zoeken aan boord van Kanaaltochten Brabant

Nieuws

Grimbergen klaar voor uitgestelde Sint-Servaasommegang

Nieuws

Waterbus pendelt weer tussen Vilvoorde en Brussel

Nieuws

Renovatie Kasteel van Gaasbeek mooi op schema

De renovatiewerken aan het Kasteel van Gaasbeek in Lenniks schieten goed op.  Het hele kasteel wordt in ere hersteld, binnenkort ziet alles eruit als in de 19de eeuw. Op 1 april 2023 gaat het weer open voor het grote publiek.

Nieuws

Lambiekproducenten klaar voor Toer de Geuze

Dit weekend gooien lambiekproducenten uit de Zennevallei en het Pajottenland hun deuren open tijdens Toer de Geuze. Het is van 2019 dat de openbrouwerijendag georganiseerd werd. In aanloop naar Toer de Geuze stelt Brouwerij Lindemans in Vlezenbeek een speciale editie van hun lambiekbier voor: de...

Nieuws

Maak kennis met parcours Kampioenschap van Vlaanderen tijdens Belevingsoute

Bodegem Kapelle Sportief krijgt de eer om op 26 mei het Kampioenschap van Vlaanderen voor U17 te organiseren. In aanloop daar naartoe heeft de wielerclub een Belevingsroute uitgestippeld. Die loodst fietsliefhebbers langs de hoogtepunten van het parcours.

Nieuws

Erfgoeddag zet onderwijs in de kijker

Vandaag is het opnieuw Erfgoeddag. Dit jaar staat onderwijs centraal. Ook in heel wat gemeenten van Halle-Vilvoorde kan je naar activiteiten en tentoonstellingen.

Nieuws

Trammuseum viert 60ste verjaardag

Het trammuseum van Schepdaal in Dilbeek bestaat dit jaar 60 jaar. Dat werd vanmiddag gevierd met tijdens een receptie. Morgen is het grote publiek welkom tijdens Erfgoeddag.

Nieuws

De paarse bloemenzee van het Hallerbos: Hyacintenfestival geopend

In Halle is het Hyacintenfestival vanmorgen feestelijk geopend. Vlaams minister van Natuur en Toerisme Zuhal Demir (N-VA) en burgemeester Marc Snoeck (Vooruit) tekenden present, samen met een delegatie van Natuur en Bos. Het grootste en populairste hyacintenbos van Vlaanderen vormt vanaf dit...

Bekijk afleveringen VIVA! B&B

Bekijk afleveringen VIVA! B&B

viva

VIVA! B&B Gasthof ter Lombeek

In VIVA! B&B wordt het ontbijt geserveerd in Gasthof ter Lombeek, een smaakvol gastenverblijf in Roosdaal. Op de ontbijttafel staan onder meer verse frambozen en aardbeien. Die komen uit het Provinciaal proefcentrum van Roosdaal. Een rondleiding krijg je zaterdag in VIVA! B&B.

VIVA! B&B Bekersveld Vlezenbeek

B&B Bekersveld in Vlezenbeek, bij Sint-Pieters-Leeuw, is dit weekend in VIVA! de uitvalsbasis voor de zoektocht naar een pas erkend streekproduct: Pajotse Kruidensmout. Die wordt volgens een oude traditie op een ambachtelijke manier gemaakt bij slagerij Wauters, aan de Rink in...

VIVA! B&B Hof ter Vrijlegem Mollem

In VIVA! B&B verblijven we dit weekend in Hof ter Vrijlegem in Mollem, één van de eerste B&B’s in onze regio. Van daaruit maken we onder meer een uitstap naar imker Leon Nachtergaele in Opwijk.

VIVA! B&B Villa d'Elbeek

In VIVA! is Villa d'Elbeek in Halle dit weekend de uitvalsbasis voor een boeiende en lekkere verkenning van de streek. In Beersel bezoeken we de kaasmakerij nv Walschot, waar we proeven van de typische plattekaas en mandjeskaas.