lambiekland.jpg
© lambiekland.jpg

Provincie lanceert Lambiekland: digitaal platform over de wereld van lambiek

zon 11 feb

De provincie Vlaams-Brabant lanceert Lambiekland, een digitaal platform waarop je alles te weten komt over de wereld van lambiek. Lambiek is meer dan louter bier, het is een cultuur en een traditie. Voor de provincie is het ook een toeristisch product. Toerisme Vlaams-Brabant werkt samen met Horal en Toerisme Vlaanderen om het platform uit te bouwen.

 

Denk aan Tour de Geuze, de Maand van de Lambiek en aan alle kleine Brouwers die zich almaar meer aan lambiek wagen. Daarom wil de provincie alle informatie en troeven over lambiek bundelen op een digitaal platform. Dat bevindt zich nu nog in een conceptfase, “maar het wordt de digitale toegangspoort tot de wereld van lambiek,” aldus gedeputeerde Gunther Coppens.

“Met die project geven we de Zennevallei en het Pajottenland een boost als wereldwijde gewilde bierbestemming, met als paradepaardje een uniek lokaal product: de lambiekbieren,” zegt CEO Peter De Wilde van Toerisme Vlaanderen. “Deze kick-off is een belangrijke eerste stap om alle partners samen te brengen om mee te denken over Lambiekland.