maquette_zenneterras_lot.jpg

Nieuw Zenneterras in Lot moet centrum en water verbinden

woe 20 sep

In Lot in Beersel worden vandaag de plannen voor de aanleg van een nieuw Zenneterras voorgesteld. Met het terras willen de gemeente, de provincie en Vlaanderen de dorpskern van Lot opnieuw verbinden met het water. Het Zenneterras is een onderdeel van ‘Zennevallei Hergist’, een intergemeentelijk project waarvoor de gemeenten Halle, Sint-Pieters-Leeuw en Beersel de handen in elkaar slaan. Het nieuwe terras kost bijna 1,8 miljoen euro.

 

Zennevallei Hergist zorgde met de steun van het Vlaamse Randfonds al vvoor meerdere projecten. Zo kwam recent het kunstenfestival GIST tot stand, kwam er een uitbreiding van dde Zennepaden en kon het brede publiek de Zenne ook al met de kano ontdekken. In het centrum van Lot biedt de Zenne nog meer mogelijkheden. Die worden door een nieuw Zenneterras in de kijker geplaatst.

Het Zenneterras krijgt een trappenstructuur die afdaalt naar de Zenne. Daar komt een belevingsplek. In beide richtingen zal je over het water kunnen kijken. Over het plein komt een overdekte luifel die beschutting biedt voor fietsers of wandelaars. Er komt ook meer plaats voor groen in het straatbeeld. Het verkeersknooppunt aan de kerk wordt aangepakt en de bestaande parkeerplaatsen worden herschikt.

Foto: maquette van het Zenneterras in Lot