gist.jpg

Nieuwe triënnale GIST zet Zennevallei op de kaart

din 22 aug

In het FeliX Art & Eco Museum in Drogenbos gaven Vlaams minister van de Vlaamse Rand Ben Weyts en Jan Desmeth, Jo Vander Meylen en Marc Snoeck, de burgemeesters van Sint-Pieters-Leeuw, Beersel en Halle vanochtend de aftrap van de eerste editie van de triënnale GIST-Zennevallei. GIST mengt beeldende kunst, theater, muziek en literatuur op tal van iconische locaties in de Zennevallei.

GIST is een nieuw driejaarlijks festival waar kunst, natuur, gastronomie en industrie samenkomen op iconische locaties in de Zennevallei. “Je beleeft theater op een oude industriële site, ontdekt beeldende kunst langs de Zenne en geniet van gastronomie tussen de biervaten”, vertelt Vlaams minister voor de Vlaamse Rand Ben Weyts. “Op die manier zetten we de Zennevallei op de kaart.”

Dit weekend vindt de opening van GIST plaats voor het grote publiek. Het festival loopt nog tot 5 november. “Samen met het Vlaamse Randfonds en de culturele instellingen maken we met de gemeenten van de Zennevallei een niet te missen creatieve smeltkroes”, zegt Weyts. Meer info over GIST vind je hier.