Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Stad Vilvoorde overweegt cafés te sluiten

Stad Vilvoorde overweegt cafés te sluiten

Vilvoorde overweegt om de cafés op zijn grondgebied te sluiten. Dat bevestigt burgemeester Hans Bonte (sp.a) aan de redactie van RINGtv. De definitieve beslissing valt morgen in de lokale veiligheidscel. Aanleiding zijn de bijkomende maatregelen die Brussel neemt tegen het virus.

Toen Brussel vorige week maandag besliste om de café's om 11 uur 's avonds te sluiten vaardigde burgemeester Hans Bonte van Vilvoorde de dag nadien dezelfde maatregel uit. Het aantal besmettingen in de Zennestad blijft intussen stijgen. De voorbije week kwamen er 141 nieuwe positieve gevallen bij. Omdat de coronacijfers in Vilvoorde gelijke tred houden met die van Brussel overweegt Bonte om ook nu net als Brussel over te gaan tot een tijdelijke, algemene sluiting van de horecazaken. 

"We zijn één centimeter verwijderd van Brussel. Als daar de cafés sluiten, zetten mensen de stap richting de Rand, richting Vilvoorde. We moeten absoluut nagaan of het opportuun is om dit ook hier te doen en de cafés dus te sluiten", zegt Bonte. "We zitten echt wel in dezelfde shit. Ik zal alle klokken nog horen en dan een beslissing nemen. Ik heb de lokale veiligheidscel samengeroepen morgenvroeg. Daarna hakken we de knoop door."

Provinciegouverneur Jan Spooren zei eerder op de dag strengere maatregelen in de 19 gemeenten in de Vlaamse Rand nog niet nodig zijn. "We leggen nu vooral de focus op de federale maatregelen die dinsdag aangekondigd werd en die vanaf vrijdag in werking treden", reageert Spooren. Vraag blijft wat andere randgemeenten beslissen. Vorige week volgde naast Vilvoorde ook Asse en Kraainem het voorbeeld van Brussel.