Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Welzijn

Nieuws

Sint-Pieters-Leeuw investeert in assistentiewoningen

Nieuws

Asbest in Eternit: productie ligt stil

Nieuws

Grote onrust om softwareprobleem noodcentrale

Nieuws

Nora (9) kan dankzij de Brailleliga naar een gewone school

Vandaag start de Week van de Brailleliga. Centraal thema dit jaar is de levenslange begeleiding van blinden en slechtzienden door de Brailleliga. Nora, een leerlinge van 9 van de basisschool Markevallei in Herne, is zo iemand die haar leven lang begeleiding zal nodig hebben.

Nieuws

Zes woonzorgcentra in Halle-Vilvoorde op ‘zwarte lijst’

15 rusthuizen in Vlaanderen zijn door de Zorginspectie onder verscherpt toezicht geplaatst omdat er dingen gebeuren die niet door de beugel kunnen. Het gaat onder meer om rusthuizen in Grimbergen, Sint-Genesius-Rode, Wezembeek-Oppem en Overijse.

 
Nieuws

'Het Brein’ is thema van Dag van de Zorg

Vandaag is het de Dag van de Zorg. Meer dan 230 organisaties in heel Vlaanderen die werken rond zorg en welzijn laten je achter de schermen kijken. Ook in Halle-Vilvoorde doen een hele reeks zorgorganisaties mee.

Nieuws

Huisarts van wacht ook in regio Affligem nu via 1733

Vanaf dit weekend is ook de huisartsenwachtpost Aalst-Affligem aangesloten op het nationale wachtdienstnummer 1733.

Nieuws

Rusthuis in Halle-Vilvoorde kost gemiddeld 1768 euro per maand

Het verblijf in een eenpersoonskamer in een woonzorgcentrum in onze regio kost gemiddeld 1.768 euro per maand. Dat is 40 euro meer dan het Vlaamse gemiddelde. Dat blijkt uit cijfers van Agentschap Zorg en Gezondheid. Er zijn wel heel wat prijsverschillen tussen de rusthuizen onderling.

Nieuws

Kunnen reanimeren is een eindterm en vraagt dus oefening

Met de krokusvakantie voor de deur kregen de leerlingen van het Virgo Sapiensinstituut in Londerzeel enkel deze voormiddag nog les. In de namiddag werkten ze rond het thema solidariteit. Eén van de sessies was een cursus reanimeren.