Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Welzijn

Nieuws

Mama van kleuter Finn pleit voor terugbetaling mucomedicijn : “België blijft achter”

Nieuws

Vilvoordse gemeenteraadsleden moeten inwoners overtuigen van vaccinatie

Nieuws

Vaccinatiecentra Zennevallei: “Bevestig alsjeblief afspraak”

Nieuws

Dirk Devroey: “Meer dan de helft komt zich niet laten vaccineren”

In de Markthal in Overijse is gisteren de vaccinatiecampagne gestart. Maar nog niet de helft van de uitgenodigde zorgverleners kwam er opdagen. Een gelijkaardig verhaal ook in de Skyhall in Zaventem, waar mensen werden opgebeld omdat er een overschot aan vaccins was. Volgens Dirk Devroey ligt de...

Nieuws

Familiehulp zet medewerkers in als vaccinatie-ambassadeurs

Bij Familiehulp, de grootste organisatie voor thuiszorg in Vlaanderen en Brussel, is de vaccinatiebereidheid groot. Dat blijkt uit een interne rondvraag. De medewerkers gaan ook hun cliënten informeren over het vaccinatieproces.

Nieuws

Eerste prikjes gezet in Skyhall Zaventem

De vaccinatiecampagne in onze regio komt langzaam maar zeker op gang. Dit weekend werd gevaccineerd in de vaccinatiecentra in Affligem en Asse. Vandaag werden de eerste prikjes gezet in de Skyhall in Zaventem.

Nieuws

Bewoners Residentie Geurts krijgen geen vaccin in serviceflats

De zowat 200 bejaarde bewoners van Residentie Geurts aan de Prins Boudewijnlaan in Wemmel zullen naar het vaccinatiecentrum in de Zijp moeten worden overgebracht voor een vaccin. “De Residentie is niet erkend als serviceflats of als woonzorgcentrum en daarom weigert de Vlaamse overheid om de...

Nieuws

Vrijwilligers brengen minder mobiele personen naar vaccinatiecentrum Koornmolen

In het Pajottenland zetten de gemeenten vrijwilligers in om minder mobiele personen naar het vaccinatiecentrum Koornmolen in Gooik te brengen. “We beseffen dat niet iedereen geneigd is om het openbaar vervoer te nemen”, geeft Gooiks burgemeester Michel Doomst toe.

Nieuws

Aantal besmettingen daalt minder snel

Het aantal besmettingen in Halle-Vilvoorde daalt nog altijd, maar wel minder uitgesproken dan vorige week. Volgens het gezondheidsinstituut Sciensano tonen de recente cijfers zelfs aan dat we binnen enkele dagen opnieuw een stijging kunnen verwachten.