Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Welzijn

Nieuws

Zaventem organiseert reanimatiecursus voor zesde leerjaren

Nieuws

Iconische Zaventemse zwaan is ziek

Nieuws

Levende bibliotheek in Wemmel: “Geen boeken ontlenen, maar mensen van vlees en bloed”

Nieuws

Kinderdagverblijf Babilou mag opnieuw open: “Voorwaarden zijn voldaan”

Kinderdagverblijf Babilou in Kraainem gaat morgen open. Het Agentschap Opgroeien heeft de schorsing - waardoor ruim 60 kindjes geïmpacteerd waren - na twee maanden opgeheven. “Er is geen gevaar meer voor de kinderen”, klinkt het.

Nieuws

Dierengeneeskunde, fitness en training: sporthonden kunnen voortaan terecht op één plek

In Kapelle-op-den-Bos heeft het eerste centrum dat in ons land dierensportgeneeskunde, revalidatie en training voor honden combineert de deuren geopend. Baasjes moeten dus niet langer zelf afwegen of ze met hun hond naar de dierenarts, orthopedist of fysiotherapeut moeten gaan. “Net zoals...

Nieuws

Rode Kruis Lennik neemt intrek in oude brandweerkazerne

In Lennik heeft de lokale afdeling van het Rode Kruis een nieuw onderkomen gevonden in de oude brandweerkazerne in de Karel Keymolenstraat. Sinds de verhuizing van de brandweer, is dat ook de locatie van de Academie Peter Benoit.

 

Nieuws

Nijpend huisartsentekort in Vilvoorde laat zich voelen op Spoed

De stad Vilvoorde kampt met een nijpend tekort aan huisartsen. Dat laat zich ook voelen op de spoedafdeling van het AZ Jan Portaels. Patiënten die niet meer bij een huisarts terechtkunnen, trekken naar Spoed. Een structurele oplossing dringt zich op.

 

Nieuws

Schorsing Zemstse crèches Mippie en Moppie verlengd tot eind februari

Het Agentschap Opgroeien verlengt de schorsing van vier crèches van Mippie en Moppie tot 28 februari. Het gaat over vestigingen in Hofstade, Zemst, Weerde en Keerbergen. Op 11 januari al besliste Opgroeien om de schorsing van Mippie en Moppie 2 – eveneens in Keerbergen – te verlengen tot 1...

Nieuws

Spoed AZ Sint-Maria breidt uit: ‘28% meer patiënten in laatste 5 jaar’

Het Halse Sint-Mariaziekenhuis heeft z’n spoedgevallendienst fors uitgebreid. Dat is meer dan nodig want het is de laatste jaren erg druk op de dienst.