Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Welzijn

Nieuws

Jade helpt bij revalidatie in Inkendaal

Nieuws

Opnieuw dieren in beslag genomen in Zemst

Nieuws

Valse verkopers misbruiken naam van zieke Lio

Nieuws

Dierenasiel neemt zwerfkattenbeleid Zemst en Steenokkerzeel over

Het dierenasiel van Zemst staat vanaf volgend jaar in voor het zwerkattenbeleid in de gemeenten Zemst en Steenokkerzeel. Die overname komt er op vraag van de gemeenten zelf. Volgens het opvangcentrum toont ook Kampenhout interesse.

Nieuws

820 mensen geven Lio hoop tijdens Halloweentocht

820 mensen hebben op 31 oktober gegriezeld tijdens de tweede Halloweentocht van Hope for Lio. Dat is de vzw die Julie Mespreuve en Philippe Vanbever hebben opgerich voor hun zieke dochter Lio en haar lotgenootjes.

Nieuws

Stappen om gelukkiger te worden

Dagcentrum De Wip in Halle is een huis van Don Bosco dat opvang en begeleiding biedt aan  minderjarige kinderen in een problematische opvoedingssituatie. De begeleiders van  De Wip hebben deze maand de ouders van de kinderen die ze begeleiden uitgedaagd om samen  op drie weken tijd-  1.862.000...

Nieuws

Inspectie Hof ten Doenberghe: aanbevelingen, geen sancties

Volgens de inspectie van Zorg en Gezondheid is er geen sprake van wantoestanden in woonzorgcentrum Hof Ten Doenberghe in Hoeilaart. Twee weken geleden meldde een personeelslid -anoniem-  aan het gerecht dat bewoners mishandeld werden. Het personeelslid sprak ook over medische wanpraktijken.

Nieuws

Grimbergen viert Dag van de Onthaalouder

Vandaag is het de Dag van de Onthaalouder. Hier en daar worden de onthaalouders in de bloemetjes gezet, ook in Grimbergen.

Nieuws

Armoede schaadt de gezondheid

Open Armen vzw zette vandaag een gezondheidskermis op poten op de Grote Markt in Halle, een voorproefje voor de Werelddag van Verzet tegen Armoede. De vzw wil zo de gezondheidskloof aankaarten, want “armoede schaadt de gezondheid”.