Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Welzijn

Nieuws

VOC Malderen merkt voortaan egels voor ze worden vrijgelaten

Nieuws

Toename aantal besmettingen remt licht af

Nieuws

Dieren aan lot overgelaten door eigenaars die op vakantie zijn

Nieuws

Luchthaven waarschuwt voor oplopende wachttijden door coronacontroles

Brussels Airport waarschuwt aankomende passagiers voor oplopende wachttijden. Vandaag en dit weekend verwacht de luchthaven per dag 40.000 passagiers. De politie zal de coronadocumenten van een deel van de reizigers controleren.

Nieuws

Aantal coronabesmettingen neemt fors toe

Net zoals in de rest van het land neemt het aantal coronabesmettingen in Halle-Vilvoorde snel toe. De voorbije week telde onze regio 742 besmettingen. Dat zijn er ruim dubbel zoveel als vorige week.

Nieuws

Bijna 200 inwoners laten zich inenten in pop-upvaccinatiecentrum Itterbeek

In het pop-upvaccinatiecentrum aan de Keperenberg hebben 192 inwoners van de gemeenten Dilbeek en Ternat zich laten vaccineren. Op maandag en donderdag konden volwassenen zich zonder afspraak laten inenten met het vaccin van Johnson & Johnson.

Nieuws

Directeur woonzorgcentra Asse en Affligem: “Hopen op verplichte vaccinatie”

Er komt voorlopig geen verplichte vaccinatie voor het zorgpersoneel in ons land. Dat hebben de negen ministers van Gezondheid beslist. De directie van het woonzorgcentra Hof Ter Waarbeek in Asse en Van Lierde in Affligem hoopt dat die verplichting er toch komt. “We komen in contact met de meest...

Nieuws

Vaccinatiegraad Halle-Vilvoorde hinkt achterop

In 8 van de 35 gemeenten in Halle-Vilvoorde heeft al minstens 90% van de volwassenen een eerste prik gehad. Daarmee ligt de vaccinatiegraad in onze regio lager dan elders in Vlaanderen. Vooral de Vlaamse Rand hinkt achterop. Uit cijfers van Vaccinet blijkt dat Drogenbos met iets meer dan 70% de...

Nieuws

Voortaan kan je je ook bij apotheek laten testen

Vanaf vandaag kan je in zo'n 1.000 apotheken in ons land een snelle antigeentest laten afnemen. Dat verlicht de werklast van de testcentra, huisartsen en laboratoria. Heel wat reizigers willen zich namelijk laten testen voor ze op vakantie vertrekken.