Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Welzijn

Nieuws

Ons Tehuis Brabant trekt eropuit met paardenkoets

Nieuws

Beerselse osteopaat staat terecht voor onopzettelijke doodslag op meisje van 13

Nieuws

Nieuwe aanvraag voor bouwvergunning WZC Mater Dei in de maak

Nieuws

Leerlingen dansen hele week in Alsemberg

In de humaniora van Sint-Victor in Alsemberg, deelgemeente van Beersel, loopt nog tot morgen de gezonde week. En naast fruitige tusendoortjes betekent dat daar vooral: bewegen…met de hele school en op hippe beats!

Nieuws

Achterstand zorginfrastructuur raakt niet weggewerkt

De historische achterstand die Halle-Vilvoorde heeft in de welzijns- en zorgsector, raakt ondanks de vele inspanningen niet weggewerkt. Dat blijkt uit een analyse van de provincie Vlaams-Brabant. Het pleit dan ook voor extra middelen.

Nieuws

Liftstickers temperen dwaalgedrag in Wemmels woonzorgcentrum

Woonzorgcentrum Hestia in Wemmel maakt sinds kort gebruik van grote stickers op liften en ramen. Bedoeling is om zo het dwaalgedrag van de bewoners te temperen.

Nieuws

'Den Hospice' wordt afgebroken voor nieuwbouw kinderdagverblijf

Over een maand beginnen in Hoeilaart de afbraakwerkzaamheden van het oude rusthuis. ‘Den hospice’, zoals het pand in de volksmond wordt genoemd, moet plaats ruimen voor een nieuw kinderdagverblijf.

Nieuws

Almaar meer konijnen gedumpt tijdens vakantie

Mensen dumpen net voor hun vertrek op vakantie niet alleen honden en katten. Ook konijnen worden almaar vaker slachtoffer van het fenomeen. De diertjes komen vaak terecht in opvanggezinnen, zoals dat van Lise Bartholomees uit Overijse.

Nieuws

Kleine hoeveelheid asbest vrijgekomen bij brand in Vilvoorde

Bij de erg hevige brand die zaterdagavond en –nacht woedde in Vilvoorde, is er toch asbest vrijgekomen. Dat blijkt uit metingen van een gespecialiseerde firma. Het gaat gelukkig wel om een kleine hoeveelheid.