Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Welzijn

Nieuws

Patiënten raken besmet met coronavirus in ziekenhuis

Nieuws
Update

Asse volgt Vilvoorde: cafés moeten om 23 uur dicht

Nieuws

Armoede in Halle-Vilvoorde sterker toegenomen dan in de rest van Vlaanderen

Nieuws

Professor Dirk Devroey: "Aantal besmettingen in Halle-Vilvoorde is onrustwekkend hoog"

Professor huisartsengeeskunde Dirk Devroey uit Overijse maakt zich grote zorgen over het aantal besmettingen in onze regio. “Halle-Vilvoorde kleurt sinds vandaag volledig rood. 10 inwoners die besmet zijn, besmetten op hun beurt 15 andere inwoners. Het virus wint aan kracht. We moeten ons daar...

Nieuws

Gemiddeld meer dan 100 besmettingen per dag in Halle-Vilvoorde

De voorbije week telde Halle-Vilvoorde 721 nieuwe coronabesmettingen. Dat zijn er gemiddeld meer dan 100 per dag. Dat blijkt uit cijfers die de Overijsese dokter Dirk Devroey bijhoudt via coronafacts.be. Vooral in de gemeenten rond Brussel blijft het aantal besmettingen hoog.

Nieuws

Zemst test waterkwaliteit Weerdse vijver: “Water is gezond”

Het water van de Weerdse vijver is gezond en heeft de kwaliteit van zwemwater. Dat blijkt uit testen die de gemeente Zemst liet uitvoeren, nadat verschillende hondeneigenaars hun ongerustheid hadden geuit.

Nieuws

15 scoutsleiders testen eerste keer negatief

De 15 leiders van de scouts van Nederokkerzeel die in quarantaine zitten in de parochiezaal van Kampenhout, hebben allemaal een negatieve coronatest afgelegd. Als ze binnenkort ook een tweede keer negatief testen, is de quarantaine niet langer nodig.

Nieuws

Aantal meldingen over geweld en kindermishandeling stijgt

Het Centrum voor Algemeen Welzijnswerk (CAW) Halle-Vilvoorde ziet het aantal meldingen over geweld en kindermishandeling stijgen tijdens de eerste helft van dit jaar. Ook het aantal hulpvragen over psychisch welzijn neemt toe.

Nieuws

15 scoutsleiders in quarantaine in parochiezaal

15 leiders van de scouts van Nederokkerzeel, deelgemeente van Kampenhout, zitten in quarantaine in de parochiezaal. Ze moeten er zeker al tot maandag blijven.