Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Welzijn

Nieuws

Eerstelijnszone Amalo verklaart trage boostercampagne: “Vaccineren nog niet op volle kracht”

Nieuws

Operatoren noodcentrale dringend op zoek naar collega’s

Nieuws

Eerste 100.000 boosterprikken in Halle-Vilvoorde gezet

Nieuws

Mondmaskers vanaf 6 jaar niets nieuws in Opwijkse basisschool

Vanaf vandaag moeten leerlingen vanaf 6 jaar op school een mondmasker dragen. Voor veel kinderen zal dat een grote aanpassing zijn, maar niet voor de leerlingen van De Leertrommel in Opwijk. Die school voerde de regel vorig jaar al in.

Nieuws

Bert Gabriëls: "Cultuur is geen winkel die je de ene week sluit en de andere weer opendoet"

Morgenochtend komt het Overlegcomité opnieuw vervroegd bijeen om strengere coronamaatregelen te bespreken. Onder andere het sluiten van alle indoor recreatieactiviteiten zal besproken worden, iets dat Vlaams minister van Cultuur Jan Jambon gisteren suggereerde. Maar dat idee schiet bij de...

Nieuws

Wemmel deelt gratis sneltesten uit aan inwoners

Wemmel gaat gratis sneltesten uitdelen aan zijn inwoners. De gemeente doet dat met het oog op de feestdagen. Ondertussen draait het vaccinatiecentrum van Wemmel op volle toeren. Zorgpersoneel en ouderen krijgen er momenteel hun derde prik.

Nieuws

Sterrenchef Glenn Verhasselt bereidt feestmenu’s voor buurtrestaurants in Halle en Dilbeek

Tijdens de feestdagen kunnen klanten van buurtrestaurants in Halle en Dilbeek ook dit jaar weer genieten van een feestmenu. De drie gangen zijn samengesteld door sterrenchef Glenn Verhasselt van restaurant Sir Kwinten in Lennik. Gisteren gaf Glenn al een demonstratie van de gerechten, zodat de...

Nieuws

Testcentrum Eizeringen heropent deuren

Acht Pajotse gemeenten hebben in samenspraak met de huisartsenkring Pajottenland beslist om het testcentrum in de oude tramsite van Eizeringen te heropenen. Het centrum moet de druk op de huisartsen verlichten.

Nieuws

Dienstencentrum Omikron deelt naam met nieuwe coronavariant: “Wij zijn ook niet uit te roeien”

Lokaal Dienstencentrum Omikron in Melsbroek heeft de bedenkelijke eer om dezelfde naam te dragen als de nieuwe coronavariant. Centrumleider Hilde Meulemans kan er - voorlopig - wel om lachen. “We gaan zeker onze naam niet veranderen. Hopelijk kan het ons zelfs meer bekendheid opleveren.”