Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Welzijn

Nieuws

Kinderopvang vindt onderdak in woonzorgcentrum

Nieuws

Lot krijgt nieuw kinderdagverblijf en sociale woningen

Nieuws

Dilbeekse is Vlaams-Brabantse Starter van het Jaar

Nieuws

Dierenbeul aan het werk in Kapelle-op-den-Bos?

Een dierenartsencentrum uit Kapelle-op-den-Bos waarschuwt voor een dierenbeul die aan het werk zou zijn op de grens met Tisselt. Dit weekend stierven drie honden die er met hun baasje gingen wandelen door acute vergiftiging.

Nieuws

Opnieuw dieren in beslag genomen bij boeren in Heikruis

In Heikruis worden momenteel opnieuw dieren in beslag genomen bij een landbouwersgezin in de Eeckhoudtsraat. Eind vorige maand werd het gezin als eerste in ons land veroordeeld tot een effectieve celstraf voor dierenverwaarlozing.

Nieuws

Voedselbank voor Brabant en Brussel opent nieuw verdeelcentrum

In Neder-Over-Heembeek is vandaag het nieuwe verdeelcentrum van de Voedselbank van Brabant en Brussel voorgesteld. Dat is groter dan het oude. "Broodnodig, want steeds meer mensen doen beroep op de Voedselbank", zegt gedelegeerd bestuurder Jozef Mottar.

Nieuws

Reeën Plantentuin Meise worden gevangen in plaats van doodgeschoten

De overblijvende reeën in Plantentuin Meise gaan gevangen en verhuisd worden in plaats van doodgeschoten. Op dat doodschieten kwam heel wat kritiek, onder meer van Vlaams minister van Dierenwelzijn Ben Weyts (N-VA).

Nieuws

Laeremans klaagt dure ritten naar UZ Jette aan

De lage-emissiezone in het Bussels Gewest heeft gevolgen voor inwoners uit onze regio die met een oude auto naar het UZ in Jette moeten. De bestuurder moet 35 euro betalen telkens hij naar het UZ rijdt. Voor het Erasmusziekenhuis in Anderlecht is dat niet nodig. Volgens Jan Laeremans, Vlaams...

Nieuws

Dringend nood aan meer huisartsen in Vlaamse Rand

Het tekort aan huisartsen in de Vlaamse Rand blíjft maar duren. Bijna geen enkele gemeente haalt de norm van 9 huisartsen per 10.000 inwoners, met alle gevolgen vandien. Veel van de huisartsen die nog overblijven worden bedolven onder het werk en moeten patiëntenstops inlassen.