Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Welzijn

Nieuws

Daling coronacijfers begint te stagneren

Nieuws

Gemeenteraadsvoorzitster Grimbergen in coma gebracht

Nieuws

Kinderrechtencommissaris Caroline Vrijens: "Jongeren zijn uitgeput, geef hen voorrang in versoepelingen"

Nieuws

Gratis openbaar vervoer van en naar vaccinatiecentrum Koornmolen

Sinds vandaag kan al wie een coronavaccin krijgt in vaccinatiecentrum Koornmolen in Gooik daar gratis naartoe met het openbaar vervoer van De Lijn.

 

Nieuws

Vilvoordse anderstalige kinderen oefenen Nederlands op de stoep

Bijna 100 Vilvoordse kinderen krijgen deze paasvakantie een bezoekje van vrijwilligers. Samen met hen krijgen ze de kans om hun Nederlands te oefenen op een speelse manier.

Nieuws

60% van gecontroleerde bedrijven overtrad coronamaatregelen

De politie en de sociale inspectiediensten hebben in de laatste drie weken van maart in Vlaams-Brabant 117 handelszaken en bedrijven gecontroleerd op de naleving van de coronamaatregelen. Bij maar liefst 60 procent werden inbreuken vastgesteld.

Nieuws

Halse horeca-uitbaters: “Liever geen jojo-effect zoals bij de kappers en schoonheidsspecialisten”

Horecazaken mogen hun terrassen vanaf 8 mei opnieuw openen. Dat heeft het Overlegcomité beslist na een lange discussie. “We zijn opgelucht dat we opnieuw kunnen openen, maar een jojo-effect waarbij we na twee weken weer moeten sluiten, zien we liever niet”, klinkt het bij cafébazen Bruno...

Nieuws

Getuigenissen moeten inwoners Machelen en Vilvoorde overtuigen om zich te laten vaccineren

'Ik laat me vaccineren, jij toch ook?'. Met die boodschap roepen inwoners van Vilvoorde en Machelen de bevolking op om zich te laten vaccineren. In twee aparte filmpjes vertellen dertien inwoners hun eigen verhaal om zo het belang van vaccinatie te onderstrepen.

Nieuws

Welke beslissingen neemt het Overlegcomité vandaag?

Vandaag komt het Overlegcomité samen om de huidige coronamaatregelen te evalueren. Het comité staat voor enkele moeilijke beslissingen. Terwijl virologen en experten stevig op de rem staan omdat de coronacijfers trager dalen dan gehoopt en de druk op de ziekenhuizen groot blijft, neemt de druk...