wzc_atrium_kraainem.jpeg

Kraainems woonzorgcentrum onder verhoogd toezicht: Vooral problemen met infrastructuur, maar ook bezorgdheden rond zorg

maa 13 nov

Vandaag begint de Week van het Afvalteam. In tal van gemeenten is er extra aandacht voor de job van afvalophaler. Met de slogan ‘Wel actie, geen cinema’ rollen lokale besturen en de intercommunales de rode loper uit voor alle afvalophalers, parkwachters en netheidsmedewerkers.

 

In Kraainem staat woonzorgcentrum Atrium onder verhoogd toezicht. Tijdens een inspectie van het Agentschap Zorg bleek niet alleen dat er problemen zijn met de infrastructuur, ook op het vlak van zorg rezen bezorgdheden. Dat erkent de directeur van Atrium: “Het gaat om het noteren van zorgmomenten, het opvolgen van wonden en dergelijk, maar niet om onoverkomelijke zaken,” klinkt het. “Het belangrijkst zijn de infrastructuurproblemen, zoals gangen die te smal zijn, een badkamer die vernieuwd moet worden en andere zaken die een serieuze ingreep vergen.”

Het woonzorgcentrum wou twee jaar geleden die zaken al aanpassen door uit te breiden, maar door protest van omwonenden belandden die plannen in de koelkast. Het woonzorgcentrum krijgt nu twee weken de tijd om aan te tonen dat er gewerkt wordt aan de tekortkomingen.