azorg_olvasse.jpg

OLV Asse vanaf 2025 deel van fusieziekenhuis AZORG

din 17 okt

Vanaf 2025 vervangt AZORG de letters OLV aan het ziekenhuis in Asse. Dat is een gevolg van de fusie tussen de twee Aalsterse ziekenhuizen ASZ en OLV. Naast Aalst en Asse zal AZORG ook nog campussen hebben in Wetteren, Ninove en Geraardsbergen.

AZORG wordt het op twee na grootste ziekenhuis van Vlaanderen met jaarlijks bijna een miljoen consultaties en ruim 5.000 werknemers. Het onthullingsmoment van de nieuwe naam begon met een estafetteloop waarbij medewerkers van elke campus - zes in totaal - elk een puzzelstukje van het gloednieuwe logo naar 't Gasthuys Stedelijk Museum in Aalst brachten. “De missie is om een toonaangevend ziekenhuis te zijn waar excellente zorg van A tot Z wordt uitgewerkt, waarbij de patiënt de volle aandacht krijgt gedurende het volledige behandelingstraject en waar het voor al onze medewerkers aangenaam werken is”, zegt professor Patrick De Baets, voorzitter van OLV.

De fusieplannen veroorzaakte lange tijd ongerustheid bij de vakbonden, vooral dan in het ASZ. Zij vreesden voor het statutair personeel, maar het fusieziekenhuis benadrukt dat niemand achterop blijft. “Bij aanvang zal iedere medewerker instappen met het personeelsstatuut zoals men vandaag kent. Daarnaast wordt er ook een nieuw statuut uitgeschreven worden. Deze week nog starten onderhandelingen met de sociale partners om dit op een goede manier te kunnen voltooien”, zegt Sabine Siau, algemeen directeur van ASZ.