Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Waar komen in onze regio vaccinatiecentra?

Waar komen in onze regio vaccinatiecentra?

Tegen vrijdag moeten gemeenten locaties naar voren schuiven waar mensen binnen enkele maanden massaal gevaccineerd kunnen worden. In enkele gemeenten ligt al vast waar die centra zullen komen. Hieronder vind je een overzicht. 

Inwoners uit de gemeenten Wemmel, Grimbergen, Kapelle-op-den-Bos, Londerzeel en Meise zullen zich kunnen laten inenten in twee vaccinatiecentra: in de JDK-hall in Londerzeel-Industriezone en het Complex Zijp in Wemmel.

Ook de Eerstelijnszone Bravio heeft twee plekken naar voren geschoven. Het gaat om CC Het Bolwerk in Vilvoorde en de oude veiling in Kampenhout. Op deze plekken zullen inwoners uit Kampenhout, Steenokkerzeel, Zemst, Vilvoorde en Machelen gevaccineerd worden. Mensen die dichter bij vaccinatiecentra van andere eerstelijnszones wonen, zouden zich ook daar kunnen laten vaccineren. Vooral De Nekkerhal in Mechelen en het Militair Hospitaal in Neder-over-Heembeek komen dan in beeld.

De gemeenten Beersel, Linkebeek, Drogenbos en Sint-Genesius-Rode zijn dan weer akkoord om een vaccinatiecentrum in te richten in evenementenhal DOC en het aanpalende bezoekerscentrum De Lambiek in Beersel. In de Zennevallei komt er ook een vaccinatiecentrum in sportcomplex De Bres. Daar zullen de inwoners van Halle, Sint-Pieters-Leeuw en Pepingen terechtkunnen.

In het Pajottenland is er nog geen duidelijkheid over de precieze plek waar zal gevaccineerd worden. Er wordt wel gekeken om een centra in de regio rond Dilbeek te hebben en één in het zuidelijke deel van het Pajottenland. Het oud-vredegerecht lijkt geen optie meer.

Ook in eerstelijnszone Amalo is nog niet alles duidelijk. Inwoners van Affligem en Liedekerke zullen gevaccineerd worden in de Bellekouter, voor inwoners van Asse, Merchtem en Opwijk wordt er nog getwijfeld tussen twee mogelijke locaties. Dat is ook het geval bij de eerstelijnszone Druivenstreek. Daar wordt morgenmiddag om 12 uur, de deadline voor het vinden van locaties, beslist waar inwoners zullen worden uitgenodigd.